Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: Pocetak  (Read 2052 times)

Offline igoRR

• ReefrooM
  • Administrator
  • Napredni član
  • Igor Mirovic
Re: Pocetak
« Reply #40 on: 05 August, 2011, 23:53:43 »
Super je ali prvo kupis Yashu, pa testove, pa so, onda umesas vodu, kupis i ubacis kamen, sacekas jedno mesec dana i meris, pa ubacis nesto sa tog spiska pa za mesec drugo i tako malo po malo ispunis sve sa spiska. Tako da je bolje da citas o cikliranju, ciano, nitratima, fosfatima a organizmi dodju na samom kraju!  ;)
Morski Ciklidas

Offline Mikelian

• Član
« Reply #41 on: 06 August, 2011, 00:01:06 »
da,da citao sam to.
prvo uzmem opremu i kamenje. onda jedno 2-3 nedelje vrtim. pa ubacim cistace (krabe i puzeve) kad su nitrati i amonijak 0.
onda posle jos 2 nedelje i kad su opet 0 dodaj shrimp pa ribe i korale. Jel tako???
Vodu sam  vec mislio da pozajmim od nekog kolege iz NS pa da odrzavam taj salinitet.

Nego jel mogu ja da uzmem te organizme pa da ih drzim kod nekoga ko ima velike akvarijume dok ne prebacim kod mene?
Jer ne mogu svake nedelje da se cimam do Zemuna...
E sad se setih pa moze da mi posalje autobusom sve korale i zivi svet... Am i right?

Offline Mikelian

• Član
« Reply #42 on: 06 August, 2011, 00:11:02 »
btw jel moze neko da mi objasni o hemijskom ratu izmedju mekih korala i LPS? jel moze to da funkcionise u nano?

Offline ultrashmele

• Značajni član
  • Na tabeli druga - u srcu prva!
« Reply #43 on: 06 August, 2011, 00:20:28 »
da,da citao sam to.
prvo uzmem opremu i kamenje. onda jedno 2-3 nedelje vrtim. pa ubacim cistace (krabe i puzeve) kad su nitrati i amonijak 0.
onda posle jos 2 nedelje i kad su opet 0 dodaj shrimp pa ribe i korale. Jel tako???
Vodu sam  vec mislio da pozajmim od nekog kolege iz NS pa da odrzavam taj salinitet.

Nego jel mogu ja da uzmem te organizme pa da ih drzim kod nekoga ko ima velike akvarijume dok ne prebacim kod mene?
Jer ne mogu svake nedelje da se cimam do Zemuna...
E sad se setih pa moze da mi posalje autobusom sve korale i zivi svet... Am i right?
Odakle ti krabe i puzevi?

Offline Mikelian

• Član
« Reply #44 on: 06 August, 2011, 00:28:28 »
Pa sad nemam nista al bi kupio pa bi imao.... Mislim da nisam razumeo tvoje pitanje  :undecided:

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
24 May, 2012, 15:41:08

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1090
  • Latest: Masic
Stats
  • Total Posts: 105687
  • Total Topics: 7307