Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: Da li ja radim nesto pogresno?  (Read 1752 times)

Offline roberto

• Član
  • If you need space, join nasa baby!
Da li ja radim nesto pogresno?
« on: 04 July, 2011, 15:07:33 »
Gledam slike clanova i svi ciklidi su prelepi sad ne znam da li je to do aparata skojim se slika pa ispadne takva slika, ili oni stvarno postizu takvu boju?

Hranim ih jednom dnevno, temperatura vode je 25-26 stepeni,filteri savrseno rade, imam ovaj akvarijum oko godinu i po dana, kupio sam ribetine kad su jos bili mali 2-3 cm...

Ne znam sta se desava ali u roku od 3 dana su mi 3 razlicite vrste pljunule malce, tako da sam imam i novih malaca samo ne znam sta sa njima da radim, stavio sam ih u neki mali akvarijum,  nadam se da ce preziveti...

Evo par slika iz mog akvarijuma pa uporedite. (stavio sam 150x122 velicinu slika nadam se da je u skladu sa forumovim pravilima,nisam mogao da nadjem, dozvoljenu velicinu...)

I danas sam primetio ovu scenu, ova mi se do sad nije mrestila, mrestila mi se jedna manja, tako da hocu ovu lepo da omrestim pa me interesuje na koliko dana da vadim malce, prosli put sam ih izvadio izgleda malo ranije jos su imali kao balone na stomaku i svih 20tak komada su mi uginuli. Danas sam izvadio 20tak komada imaju male baloncice ali svi plivaju i zivahni su, juce takodje sam perfektno izvadio sve, dok pre par dana mi je pljunula malce u akvarijum pa sam uspeo samo par komada da spasim. Otprilike provalim kad mulja u ustima da ce uskoro da pljune ali me interesuje koliko 17-18-19 dana?

http://www.youtube.com/watch?v=5A7f2Qxdy8Y

« Last Edit: 05 July, 2011, 13:39:47 by nedara »

Offline nedara

• Administrator
  • Veoma napredan član
  • C.C.A. Novi Sad
Re: Da li ja radim nesto pogresno?
« Reply #1 on: 04 July, 2011, 15:58:06 »
Dozvoljeno je postavljati mnogo veće fotografije (da jedna bude do 512 KB)  ali direktno na način kako je to predviđeno pravilom foruma...evo objašnjenja:

Reply -> Additional Options... -> Browse... (ako želiš više fotki u jednom postu onda klikni na ''more attachments'', najviše 10 fotki u postu)!

Predlažem da ponovo postaviš fotografije i da ovog puta budu većeg formata.
Cichlidae   Canidae   Cactaceae

Offline Petar

• Napredni član
    • Cgi Lucid Dreams
« Reply #2 on: 04 July, 2011, 16:40:00 »
Ostavio bih iskusnijima da ti odgovore na pitanja, a mislim da bi itekako pomoglo da napises kojom hranom ih hranis jednom dnevno, sto bi najverovatnije dovelo do odgovora na tvoje pitanje o bloat-u ako se ne varam.
Budi ljubazan i napisi i litrazu glavnog akvarijuma, mislim da i to znaci svakome ko ti bude davao neki savet.
Puno srece sa ribama, i siguran sam da ces ovde dobiti najbolji savet za svoj problem.

Offline Petar

• Napredni član
    • Cgi Lucid Dreams
« Reply #3 on: 04 July, 2011, 16:42:24 »
... sto bi najverovatnije dovelo do odgovora na tvoje pitanje o bloat-u ako se ne varam.

Izvinjavam se, ali tek sad videh da pricas o zumankastim kesicama kod mladji a ne o bloat-u.
Moja greska pri citanju.

Offline roberto

• Član
« Reply #4 on: 04 July, 2011, 17:12:17 »
Stvarno sam smotan ne mogu da nadjem edit button, al evo ubacicu slike na reply

Sto se tice hrani stvarno nemam pojma ja sam iz NS-a i kod Dukija sve uzimam, on je rekao da je ovo najkvalitetnija hrana do sad, pre sam koristio neku kao kolor hranu kao listici, nemam pojma sa cime is hranim ako on kaze da je odlicna hrana, ja mu verujem :)

Sto se tice akvarijuma ima 250 litara

Offline ljubee

• Napredni član
  • kuku lele,kuku lele,ima glavu kao tele......
« Reply #5 on: 04 July, 2011, 18:17:24 »
da u pravu si,vadis ih na otprilike 17-18 dana i sve bude ok,voda u aq u kojem prebacis malce treba da bude ista kao u aq u kojem su bili,znaci prebacis vodu i iscikliras je,dok imaju kesu ne bi trebalo da ih hranis jer je ne jedu a ona kvari vodu,ja radim tako tek drugi put sa carleusima i i nije mi ni jedan uginuo :)

Offline azazel

• Član u razvoju
  • **
« Reply #6 on: 05 July, 2011, 12:28:42 »
Za malce ne treba da brines,prezivece sto posto.. Meni je zenka pljunula pola ribetine(nije imala ceo rep do analnog peraja i zivela je bez problema!)..
Sto se tice boje kod malawi ciklida,moze imati veze sa hranom ali je veoma znacajno i kakve su linije tj. kakvog su kvaliteta bili roditelji!
Malawi ciklidi obicno nisu skupi, ali kvalitetna linije nikako nisu jevtine!

Offline roberto

• Član
« Reply #7 on: 05 July, 2011, 13:03:43 »
hvala na odgovorima

Offline DejaNS

• Član
« Reply #8 on: 05 July, 2011, 13:35:57 »
Ja mrestim zenke 17 ili 18 dan, naravno kad uhvatim tj. vidim da se odredjenog dana parila i da nosi u ustima. Od tog dana brojim 17 dana i do sada su mladunci uvek odmah bili spremni za plivanje.
Srecno!
Riba što pliva u dva pravca!

Offline laki77

• Početnik
  • *
« Reply #9 on: 06 July, 2011, 21:36:41 »
Kakvo osvetljenje imas u akvarijumu?

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
24 May, 2012, 15:05:28

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1090
  • Latest: Masic
Stats
  • Total Posts: 105686
  • Total Topics: 7307