Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: bele tacke  (Read 610 times)

Offline tri kljuca

• Početnik
  • *
bele tacke
« on: 24 June, 2011, 21:06:14 »
Prvi put mi se sada desilo da 2 krabra dobiju ove bele tacke, i danas i juce slabo su jeli, crni muzjak je bolje ali zuto crna zenka bas lose pliva.

Da li su to bakterije? Karleusi, hongi i ostali su ok ali mozda ne vidim dobro jer su svetle boje?
Ubacila sam 4 tablete sera bactopur-a na 160l , pojacala kiseonik i ugasila svetlo, da li je to dovoljno da ozdrave?
Za 3 dana cemo promeniti 50% vode i ubaciti sera nitrivec ali se brinemo jer u petak putujemo i ostavljamo ih same sa hranilicom i
tajmerom za svetlo. Da li treba jos nesto da uradimo?

Offline Petar

• Napredni član
    • Cgi Lucid Dreams
Re: bele tacke
« Reply #1 on: 24 June, 2011, 21:19:22 »
I meni se nedavno desilo sa multifasciatusima ista stvar.
Povecana aeracija ti je bitna, pogotovo zato sto bi valjalo temperaturu vode podici na oko 30c postepeno.
Sto je temperatura visa, time ima manje kiseonika u vodi, a temparaturu dizes da bi zivotni ciklus parazita isao brze, jer lekovi protiv belih tacaka deluju samo u jednom stadijumu razvitka ovih paraziti.
E, sad....doziranje lekova zavisi od leka koji koristis, u mom slucaju je to bio SERA Costapur i ja sam ga dozirao 1.-3.-5.-7. dan....produzeno radi prevencije.
Ne zaboravi da izvadis aktivni ugalj iz filtera, i doiras lek po uputstvu.
Smanji hranjenje na minimum dok traje doziranje leka, povecaj temperaturu na oko 30c, pojacaj aeraciju, i promeni 50% vode po zavrsetku lecenja uz aktivni ugalj kao prociscivac vode od lekova na kraju lecenja.
Eto, to bi bili svi saveti koje ja imam da dam jer sam tako lecio moje ribe nedavno i uspeo sam da ih izvucem.

Puno srece, i bez brige jer su lekovi (pogotovo sera Costapur) u danasnje vreme izuzetno pouzdani u lecenju.

Offline herman

• Značajni član
« Reply #2 on: 24 June, 2011, 21:52:37 »
do petka imas vremena,ozdravice sigurno,samo nek traje terapija dok ne nestanu sve tacke sa riba.

Offline SPAJKE

• Veoma napredan član
« Reply #3 on: 25 June, 2011, 23:53:14 »
Sta se desava sa ribama?Jel ide na bolje?

Offline tri kljuca

• Početnik
  • *
« Reply #4 on: 26 June, 2011, 20:36:09 »
Bolje su , hvala bogu, zivahne su sve i dobro jedu mada im dajem minimalno, skoro da ne vidim vise ni jednu tacku.
Jedva cekam sutra da promenimo ovo zutilo od vode sa lekovima...hvala na interesovanju

Offline SPAJKE

• Veoma napredan član
« Reply #5 on: 27 June, 2011, 04:19:01 »
Bice to sve u redu!Bez brige ;)

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
24 May, 2012, 14:56:04

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1090
  • Latest: Masic
Stats
  • Total Posts: 105685
  • Total Topics: 7307