Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: Periodicno hranjenje ribetina  (Read 716 times)

Offline djuma

• Napredni član
Periodicno hranjenje ribetina
« on: 09 June, 2011, 17:44:14 »
Hitno mi je potreban savet! Sutra idem na put od 10 dana, a nemam kuci automatsku hranilicu, pa me interesuje da li ce biti problem ako ribetine budu hranjene samo 3 puta u ovom periodu, otprilike na svaka tri dana (toliko moze pomocni radnik)? Da li treba jos nesto da uradim pre nego sto odem na put(ugasim svetlo...)?

Offline silwert

• od danas drzim i japanke
  • Veoma napredan član
  • F0
Re: Periodicno hranjenje ribetina
« Reply #1 on: 09 June, 2011, 17:45:49 »
ja ih ne bi hranio uopste nego da poverim nekom da ih hrani mesto mene

Offline Bojan Zujevic

• Član u razvoju
  • **
« Reply #2 on: 09 June, 2011, 18:14:22 »
Mozes da ugasis svetlo. Najbitnije je da coveku koji bude hranio ribetine odmeris u neke posebne posude kolicinu hrane po danima  koju ce im dati. Najveci problem kada ribe hrani neko ko nema iskustva je davanje prevelike kolicine hrane.

Offline nesa1

• Značajni član
« Reply #3 on: 09 June, 2011, 18:46:05 »
Tako kako je Bojan napisao.
Bolje po malo davati hrane, kako kazes svaki 3. dan.
Bice sve ok. Lepo se ti odmori.
Ovo i mene uskoro ceka...

Offline djuma

• Napredni član
« Reply #4 on: 09 June, 2011, 18:47:15 »
Svakako cu odvojiti dovoljnu kolicinu na jednaka tri dela, tako da ne dodje do prejedanja...samo me interesovalo koliko otprilike mogu bez hrane, tj da li ce im nesto smetati sto ce jesti tek na svaka 3-4 dana? Hvala na pomoci, nadam se da ce biti sve u redu  ;)

Offline PAUN

• Član
« Reply #5 on: 09 June, 2011, 18:50:29 »
Nece im nista smetati sto ce jesti na 3 dana , pa i zenke ne jedu po 15 kad nose, pa je sve ok...

Offline djuma

• Napredni član
« Reply #6 on: 09 June, 2011, 19:23:39 »
Hvala ljudi, sada cu mirne savesti otici na mini odmor, ali s obzirom da mi se ovo moze ponoviti vise puta u naredna 3-4 meseca, tj odsustvo u ovako nekom periodu od 7-10 dana, interesuje me da li se nesto moze desiti ribama? Sta ako neka ugine u tom periodu, a ja nisam tu da je izvadim? Sta ako nestane struja, pa kad se vrati nesto naglo pregori? Ma imam mnogo nedoumica, ali da ne mracim, kontam da se vecina akvarista susrece sa ovim problemom u vreme godisnjih odmora  :rolleyes:

Offline McBain

• Značajni član
« Reply #7 on: 09 June, 2011, 19:47:22 »
Postoji neka racunica da ciklidi pojedu u prirodi za 5 dana onoliko hrane koliko im mi damo za jedan dan. Opusteno mogu da ne jedu 10 dana. Zenke i po 20+ dana ne jedu kada nose, malo se usuku ali se brzo povrate. Nemoj da se opterecujes sa tim, uzivaj !!! A sto se tice nestanka struje, moze biti opasno ali i ne mora. Moze biti opasno ako ti se sjebe pumpa ali to na vise dana (mada to zavisi i od vrsta riba). A ti neces biti ne znam koliko odsutan. A i pumpe ne riknjavaju tako cesto tako da bi trebao da budes bas maler. Opusti se, moj savet !!!  :cool:

Offline admiral

• Americki i Azijski moderator
  • Veoma napredan član
  • C.C.A. Vršac Milan Petrović
« Reply #8 on: 09 June, 2011, 22:46:10 »
Riba crkava od loše vode ali ne od gladi. Mislim da ti ovo dosta pojašnjava problematiku.
Bolje gladni i ćista voda nego siti i voda koja ih ubija (prljava od hrane koju ne pojedu) .
 :)

Offline SPAJKE

• Veoma napredan član
« Reply #9 on: 10 June, 2011, 23:49:58 »
Kakvo je Vase misljenje o automatskim hranilicama?Da li nam je to uopste potrebno?Meni se cini kao prakticna stvar nekada,ali osecaj hranjenja ciklida i njihova jurnjava za hranom je fenomenalan,zar ne? :)

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
24 May, 2012, 14:50:20

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1090
  • Latest: Masic
Stats
  • Total Posts: 105685
  • Total Topics: 7307