Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: Uvucen stomak!  (Read 2010 times)

Offline Shone

• Napredni član
Re: Uvucen stomak!
« Reply #20 on: 05 September, 2011, 13:52:21 »
Da ali orvagil leči samo od bakterija iz reda bičara, te ukoliko je takav crevni parazit onda da, ali crevni parazit nije uglavnom bakterijskog tipa, već su u pitanju organizmi nižeg reda. Ja što sam čuo, od bičara na ribe ide samo spironukleus i on izaziva heksamitozu, ali to nije crevni parazit, već bakterija u krvotoku. Elem ljudi koji su uspeli da izleče "crevne parazite" orvagilom izlečili su sasvim slučajno jer riba nije imala crevne parazite nego je bila zaražena spironukleusom, koji iz početka ima identične simptome kao i crevni parazit, a u poodmaklim fazama ne može da se izleči ni sa čim. Šarani i tetre ne mogu da pazare spironukleus, pa bi voleo da neko proba zaraženu ribu crevnim parazitima da izleči orvagilom. Mislim da nema šanse, ispravite me ako grešim... Ja garantujem da deheljmentici jedino pravilno leče od crevnih parazita. Orvagil nije deheljmentik nego anti biotik.
Problem ćeš rešiti bilo kojim tabletama za crevne parazite, za ljude, kerove.... Ja lično koristim drontal (pola tablete umešam sa 400 gr zamrznute hrane), hranim pet dana sa tom hranom normalno, pa posle petnaest dana ponovim pet dana ishranu.

Offline ivica74sk

• Član
« Reply #21 on: 05 September, 2011, 17:25:17 »
 Slazem se da treba koristiti dehelmentizatore ukoliko se radi o crevnim parazitima glistama.I ja sam imao slicno iskustvo ovog leta.Pre polaska na odmor dva maticna jata Copadichromisa su dobila uvucen stomak i kad sam se vratio od dvanaest riba sada zivotari jos dve.Jos uvek uvucen stomak i ne jedu.Verovatno ce i oni otici.Cudno je kako su simptomi nvrlo slicni bloatu samo sto umesto da se poduje stomak se uvuce.Mozda ne bi bilo naodmet i simptome bloata tretirati dehelmentizatorima.Za svaki slucaj.

Online djuma

• Napredni član
« Reply #22 on: 05 September, 2011, 17:28:00 »
Mozete li pojasniti sta su dehelmentizatori i gde ima da se kupe?

Offline ivica74sk

• Član
« Reply #23 on: 05 September, 2011, 20:05:25 »
 Helmenti su paraziti koji zive u digestivnom sistemu a dehelmentizatori su grupa lekova koja se koristi za njihovo suzbijanje.Koriste se i u humanoj i u veterinarnoj medicini.

Offline rule79

• Član
« Reply #24 on: 25 September, 2011, 00:24:52 »
probajte bactrim.1 tableta na50l vode sutra zamena vode i tako jos jednom

Offline Shone

• Napredni član
« Reply #25 on: 26 September, 2011, 08:15:55 »
Zašto? Baktrim je antibiotik i može ti pomoći jedino ako je bakterija u pitanju koja nije imuna na njega. Znači ako imaš antibiogram i kaže ti da bakterija nije rezistentna na baktrim. On čak ni ne zna da li je bakterija u pitanju ili crevni parazit. Ukoliko je bakterija u pitanju bolje je koristiti antibiotike šireg spektra (pošto za ribe ne radiš anti biogram), bactopur, fmc ili šta već... Da je bilo koja druga riba u pitanju dijagnoza bi bila crevni parazit, a pošto su u pitanju siklidi u obzir dolazi i heksamitoza. Znači ili neki deheljmentik ili orvagil...

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
24 May, 2012, 14:41:17

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1090
  • Latest: Masic
Stats
  • Total Posts: 105684
  • Total Topics: 7307