Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: Prva Tanganjika  (Read 590 times)

Offline mandalorian

• Član u razvoju
  • **
Prva Tanganjika
« on: 18 May, 2011, 22:52:34 »
Dok cekam staklo i postolje za Malawi akvarijum, odlucio sam da jedan postojeci "prepravim" u Tanganjika postavku. Dimenzije su 100 x 40 x 48 cm (visok 48cm). Za sada sam ubacio savski sitni pijesak, krecnjacko kamenje koje sam postavio u 2 gomile, i 4 J. tanscriptusa. Imam i javansku paprat i V. giganteu. Treba za koji dan da mi stignu i 4 A. calvus-a. Transkriptusi su jos mali, oko 4-5cm duzine, kalvusi ce valjda biti oko 6-8cm. Nadam se da ce se dobro podnositi? Poprilicno tesko dolazim do riba, za malawi ce biti lakse... Mislio sam staviti jos jedno 5-6 leptosoma i mozda jos nekog skoljkasa, brevisa (2-4 kom) ili tako nesto ako nije previse  ( leptosome definitivno, za brevise vec nisam siguran, pa zato pitam)?   
"WTF Runkle?!"

Offline herman

• Značajni član
Re: Prva Tanganjika
« Reply #1 on: 19 May, 2011, 20:45:47 »
malo ti je 5-6 leptosoma,zbog polova je kod njih zeznuto,a i jatne su ribe,malo ti je 2-4 brevisa,povecaj broj nemozes da drzis dva brevisa,bar 5,u tu litrazu slobodno,oni su skoljkasi drzace se skoljki,nece ti zauzimati mesta.

Offline mandalorian

• Član u razvoju
  • **
Re: Prva Tanganjika
« Reply #2 on: 26 May, 2011, 20:18:02 »
Mislio sam da je moj akvarijum premale zapremine i povrsine  za toliko riba, ali naravno uvazavam savjet :) Kalvusa sad ima 6 komada, od kojih su mi 2 sumnjiva da ce prezivjeti, ali vidjecemo... Probacu ih izvuci cistom vodom i dobrom hranom, izgleda da su lose podnijeli transport.
"WTF Runkle?!"

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
24 May, 2012, 14:20:45

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1090
  • Latest: Masic
Stats
  • Total Posts: 105683
  • Total Topics: 7307