Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: Oskar odbija hranu?!  (Read 1151 times)

Offline ljubee

• Napredni član
  • kuku lele,kuku lele,ima glavu kao tele......
Oskar odbija hranu?!
« on: 13 April, 2011, 12:47:30 »
Da odmah predjem na stvar - Vec cetiri, pet dana Oskar nece nista da jede, kao da bojkotuje nesto...  :( Do sada je sve normalno jeo a od pre par dana kada je vreme za hranu ponasa se normalno, igra ispred stakla ali sta god da ubacim samo pogleda i okrene se...  A primetio sam i da mi non stop vreba nove ribetine, naime ubacio sam od skoro i sest malih flavusa, ali sam morao da ih premestim da ne bi neki nastradao....  U aq imam jos i karleuse ali oni su vec veliki tako da njih ne dira

Ima li neko predstavu sta da radim i u cemu bi mogao biti problem? Hvala unapred  :D

Offline admiral

• Moderator
  • Veoma napredan član
  • C.C.A. Vršac Milan Petrović
Re: Oskar odbija hranu?!
« Reply #1 on: 13 April, 2011, 18:17:44 »
Praviš veliku grešku jer mešaš ciklide sa različitih kontinenata.
Kolike su ti ribe i koliki je aq?

Offline ljubee

• Napredni član
« Reply #2 on: 13 April, 2011, 20:24:54 »
Karleusi imaju oko 8cm, mozda i malo vise, a Oskar ima nekih 15cm... Aq mi je od 500l...
Mozda je bitno da napisem i to da sam mu dao pre nekih mesec dana malu vodenu zabu da pojede, a pre dve nedelje jos dva zapca i jednog tritona, ali posle toga je normalno jeo do eto pre 4-5 dana  :sad:

Offline mitalufc

• Početnik
  • *
« Reply #3 on: 13 April, 2011, 21:04:18 »
Prijatelju pogledaj dali su ti sve ribe na broju,da se on mozda ne hrani iz akvarijuma,ne bira on vrstu ribe.        :cool:

Offline DJOTTA

• Član u razvoju
  • **
« Reply #4 on: 13 April, 2011, 21:18:29 »
ljubee tritoni spadaju u ugrozene i zasticene  vrste, tj. u one kojima preti izumiranje pa nije bas lepo hraniti oskare sa njima!

Offline ljubee

• Napredni član
« Reply #5 on: 13 April, 2011, 22:11:46 »
E sad mi kazes.... Ovde kod nas ih ima koliko hoces ali izbegavacu ih, nisam znao  :angel:

Offline ljubee

• Napredni član
« Reply #6 on: 13 April, 2011, 22:29:03 »
Prijatelju pogledaj da li su ti sve ribe na broju,da se on mozda ne hrani iz akvarijuma,ne bira on vrstu ribe.        :cool:

Sve ribetine su na broju, svi su tu, mada sam pre par dana premestio manje flavuse bas iz tog razloga da neki ne nestane  :D

Offline mitalufc

• Početnik
  • *
« Reply #7 on: 14 April, 2011, 00:52:16 »
Posto su sve ribe na broju,postoji druga varijanta,neznam koliko oskara imas moguce da je doslo vreme razmnozavanja (mresta).  Pozdrav   

:cool:

Offline ljubee

• Napredni član
« Reply #8 on: 14 April, 2011, 00:59:08 »
Imam samo tog jednog Tigera koji ima oko 15cm (ali po mom nekom proracunu on ima nesto vise od pola godine, ja sam ga kupio krajem 2010.) i imam jos dva manja lazna albina ali oni su mali i odvojio sam ih jer je nedavno, pre mozda jedno nedelju dana jednog napao, a za njim i ostali nagrnuli na njega malog jadnog  :cry:

Offline mitalufc

• Početnik
  • *
« Reply #9 on: 14 April, 2011, 01:20:32 »
Mozda nisi trebao da ih odvajas(verovatno je namirisao suprotan pol),ja sam imao dva koji su imali jedan 10cm a drugi 15,16cm ziveli su dobro jedno pola godine,pa sam kupio treceg malog tiger 5,6cm,posle mesec dana uginuo mi je ovaj od 10cm(nije bio bolestan i nisam znao zasto) ostali su mali 5,6cm i 15,16cm ispostavilo se da je to par koji se uspesno mrestio.Toliko,Pozdrav druze   !!!

:cool:

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
24 May, 2012, 13:49:32

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1090
  • Latest: Masic
Stats
  • Total Posts: 105682
  • Total Topics: 7307