Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: Malawi od 200-220 litara  (Read 672 times)

Offline mandalorian

• Član u razvoju
  • **
Malawi od 200-220 litara
« on: 24 March, 2011, 12:46:52 »
Pozdrav svima. Prije par mjeseci sam od prijatelja dobio neke ribe, izmedju ostalog i jednog malog karuleusa. Posto sam primjetio da se on u cesmovaci osjeca mnogo bolje nego ribe koje su sa njim dosle a i moje juznoamericke ribe koje su vec bile u akvarijumu, odlucio sam se da napravim Malawi akvarijum. Ponasa se i zivahnije i pametnije, sto je dodatni plus. Do sada sam od cihlida drzao samo skalare i mrijestio ih.
 Napravicu posudu dimenzija 1m duzine, 50cm visine, 4o-45cm sirine.Filter ce biti unutrasnji pregradni.
Ono sto me zanima je koje biste mi ribe preporucili uz karuleuse (mislim da cu kupiti jos 3-4 komada i nadati se da cu od toga dobiti bar 2 zenke da prave drustvo mom muzjaku).Znam da zvuci malo djetinjasto da zbog jedne ribe pocinjem praviti cijeli akvarijum, ali ne bih da se odricem ovog karleusa, stvarno je ljubimac svima, a finalna odluka je pala kad mi se neki dan izvrnula jedna od moje 3 omiljene koridoras pande bez ikakvog razloga (inace, primjetio sam da paleatusima gricka ledja peraja, a pande nikad ne dira).
Znaci,koje bi ribe tu mogle a da ne budu agresivne prema karuleusima toliko da se oni pate i kojem broju? Od dekoracije bih mogao staviti plocasto kamenje kojeg imam u izvjesnoj kolicini jer mi je trebalo kad sam pravio boks za pse.  Hvala unaprijed na odgovorima!
"WTF Runkle?!"

Offline ZappafisH

• Član
Re: Malawi od 200-220 litara
« Reply #1 on: 24 March, 2011, 15:10:45 »
Ja sam carleuse imao i imam u skoro svim kombinacijama sa malawi biotopom tako da oni mogu sa svima...a kad vec pravis AQ sto ne napravis malo vecu sirinu jer ces imati pregradni filter koji ce ti smanjiti volumen glavnog tanka ja sam skoro napravio jedan dim 90dx55sx50v odvojio glavni tank od pregradnog filtera koji je dosao iza sa crnim staklom tako da i ne moram praviti pozadinu izbusio okrugle rupe u njemu koje vode u filter, tamo smjestis i grijac da se ne vidi i eto tanka za 10  :)
Sto se riba tice pogledaj falvuse, interuptuse, delfine

Offline mandalorian

• Član u razvoju
  • **
« Reply #2 on: 24 March, 2011, 16:55:53 »
Grijac ce biti u sklopu prve/ulazne komore filtera, a filter nece ici skroz do prednjeg stakla, tako da ga mogu zamaskirati vjestackom stijenom ako budem dovoljno vjest i nece se vidjeti (sem sa strane akvarijuma-radi provjere cistoce). Za povecavanje dimenzija ce ici malo teze, iako bih to volio. Prostor u kome ce biti smjesten to manje-vise ne dozvoljava... Mada nista nije zapisano u kamenu ;)
"WTF Runkle?!"

Offline DejaNS

• Član
« Reply #3 on: 24 March, 2011, 18:32:05 »
Evo mog iskustva: kod mene malo jato Labidochromis caeruleus (2m+3z) zivi skladno sa 15-ak komada Cynotilapia AfraChevere, Melanoshromis interruptus i Pseudotropheus demasoni...

Ponekad se malo pojure, ali se podnose.
Riba što pliva u dva pravca!

Offline mandalorian

• Član u razvoju
  • **
« Reply #4 on: 24 March, 2011, 23:38:42 »
Koliki je akvarijum? I sta mislis o zimbabwe rock cihlidu, tj. Othopharynx lithobates?
"WTF Runkle?!"

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
24 May, 2012, 13:25:32

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1090
  • Latest: Masic
Stats
  • Total Posts: 105682
  • Total Topics: 7307