Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
* * *

Aquashop

ciklidi.org « Geografska podela ciklida « Ostale afričke vode « Konacno mali Casuarius-i
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Konacno mali Casuarius-i  (Read 3603 times)
daba
Značajni član

Darko Babić

« on: 21 September, 2005, 20:30:16 »

Da vam se pohvalim!
Posle dugo vremena moj par Casuarius-a uspeo je da izvede dvadesetak malisana.Ti malci su dosada ribe kojima sam se najvise obradovao-samo je muzjak u silnoj zelji da ih zastiti dobro osakacen,nadam se da ce se oporaviti.
To izgleda ovako.
Ciklid Gile
Veoma napredan član

Igor Ranković

« Reply #1 on: 21 September, 2005, 20:38:33 »

Sjajno Dabo!!! Svakim mrestom ikrasa (koji polazu ikru) shvatam koliko je veca nauka ceo mrest izvesti do kraja nego kod ustonosa... I zato zaista mislim da treba odati veliko priznanje svakome ko izmresti ovakve ribe, ma koliko god one bile ceste!!!
Dabo hvala ti sto si ovo podelio sa nama! CIKLID_273

Srecan je dan kad sam nasmejan ko kreten.
piroman
Gubitnik vremena

Samosapacenje me je dovelo do ovde...

« Reply #2 on: 21 September, 2005, 21:40:26 »

Cudno, stvarno cudno. U mom akvarijumu sa najvecim brojem vrsta, opstoj mesavini, casuarius je bio daleko najveca i najdominantnija riba. Kada se par mojih kazuariusa (rodjenih u mom akvarijumu) izmrestio, pretukli su do te mere svoje sopstvene roditelje, da su ih ubili. Koja riba je ovo uradila? Auratus?

Mislim da bi treba da odvojis jedna kavarijum do 40-50l za taj par i da ih zajedno sa malima prebacis tamo. Nesto nije uredu sa tvojim muzjakom, ili nije odrastao ili ima neki drugi problem, jer su ta ogromna usta koja imaju casuarius-u bas njihovo glavno oruzje, te mi nije jasno kako je moguce da mu fali cela donja usna ???

Pozdrav
Piroman

daba
Značajni član

Darko Babić

« Reply #3 on: 21 September, 2005, 23:20:48 »

Moj muzjak je maksimalne velicine-oko 13 cm,i niko mu nista ne sme jer je ogroman!
Ali u zelji da zastiti mlade poceo je da kidise i na druge "gospodare" akvarijuma - a to bi mogao biti samo Ahli (od 17cm) ili muzjak delfina (oko 15 cm) koji su inace mirni ali znaju biti vrlo opasni jer imaju zube.A taktika u borbi im je da scepaju za sta mogu da uhvate i brzo se cimaju levo-desno - a u ovom slucaju to je bila donja usna Casuarius-a.
Da li je neko imao priliku da mu riba tako nastrada,pitam se da li se ta usna moze potpuno regenerisati?
piroman
Gubitnik vremena

Samosapacenje me je dovelo do ovde...

« Reply #4 on: 22 September, 2005, 00:18:53 »

Dabo, daleko je od pune velicine. Moj muzjak je cca 15-16 cm, a Montiljov je mnogo veci (ne mnogo duzi, ali mnoooogoooo veci). Ahli-i su se kod mene pokazali kao veoma plasljive ribe, koje svako moze da prebije, dok se delfin pokazao kao zajeban borac. Od svih mojih ciklida, daleko je najopasniji auratus, ali mi delfin deluje kao sasvim logican izbor...

Sto se tice regeneracije usne, ne znam, nisam imao takvo iskustvo, ali su mnoge moje ribe bile tesko povredjne, i iz tog iskustva znam da se skoro sve regenerise kod ciklida.

Ako me poslusas i izdvojis ih, cak iako se ne regenerise, nece da bude problema, jer nece morati da se bije!

Pozdrav
Piroman

MILPER
Veoma napredan član

« Reply #5 on: 22 September, 2005, 00:45:29 »

Svaka cast Dabo !!!  CIKLID_273

Jos Ahlije da izmrestis i onda si izmrestio sve ciklide iz svog fenomenalnog akvarijuma......
daba
Značajni član

Darko Babić

« Reply #6 on: 22 September, 2005, 08:00:41 »

Ahli bi se izmrestio sigurno ako bi ih izdvojio u zaseban aq.Neki dan se zenka puna ikre muvala po celom akvarijumu trazeci zgodno mesto-ali muzjak je delovao nezainteresovano jer njima treba puno vode i potpuni mir da bi sve to uspelo...
Rado bi izdvojio i njih i Casuariuse-ali ako krenem tom logikom ceo ce mi se stan pretvoriti u akvarijum.
Lepo je kada mrest uspe-ali mi to nije primarna stvar jer ne zelim da se bavim ni uzgojem niti nekom prodajom.Ovo sto mi od mrestova uspe mi pokriva hranu i to mi je dovoljno.Trudim se da ne upadnem u "trip" stalnog pravljenja novih akvarijuma jer ovo mi je samo hobi koji volim-ali ne i opsesija.Cao!
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

User

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
08 February, 2012, 09:59:38

Login with username, password and session length

RECENT ZABAVA

Stats

Members
Stats
  • Total Posts: 102630
  • Total Topics: 6990
  • Online Today: 59
  • Online Ever: 450
  • (01 July, 2007, 15:19:12)
Users Online