Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: Uginuli malci Zebra Albino  (Read 1065 times)

Offline Koka

• Značajni član
Uginuli malci Zebra Albino
« on: 16 March, 2011, 00:23:37 »
Cao svima, evo i ja da se oglasim po prvi put... Nazalost sa losim ishodom, naime, nakon izbacivanja cackalicom malaca zebre albino u drugi akvarijum od 40 litara sa vodom iz vec postojeceg, prva dva dana je izgledalo sve ok, 25 komada je bilo vec oformljenih malaca bez zumancane kese, mada treci dan su svi uginuli...
Interesuju me samo moguci razlozi pa ako neko moze da posavetuje sta raditi sledeci put!
Inace temperatura im je bila oko 25-26 stepeni.
Svetlo 10h upaljeno, 14h ugaseno.
Filter unutrasnji potapajuci, radio 24h, sa 100% dovoljnom aeracijom (koji je pravio bukvalno mali vir u akvarijumu i nije dozvoljavao malcima da miruju)
Hrana za malce (2 puta dnevno)
Klot akvarijum, samo staklo filter i grejac.
E sad, neko moje misljenje je da je kretanje vode bilo preveliko pa sam deo filtera koji izbacuje vodu i kiseonik uperio tako da voda udara u grejac koji se nalazio na oko 1cm od filtera da bi smanjio kretanje vode sto sam i postigao. ali malci su se i dalje grupisali tamo gde je kretanje vode bilo najmanje tj. ispod filtera pa je moguce da posto je grejac bio blizu da je u dom delu postizao vecu temperaturu pa je to bilo pogubno za njih?!
I da, na celu su svi dobili neku grbicu (kuglicu) nakon sto su uginili!
Hvala svima unapred na savetima,
Pozdrav.

Offline Koka

• Značajni član
Re: Uginuli malci Zebra Albino
« Reply #1 on: 16 March, 2011, 00:26:59 »
I da, grejac 100w, mozda prevelik za 40l.

Offline Nickpirot

• Član
« Reply #2 on: 16 March, 2011, 06:50:42 »
Za malce ti je dovoljan sundjer filter i on se pokazao najbolji bar kod mene.Jer imas termometar u toj kotilici?Moguce je da ti grejac nije tacan pa da si ih pregrejao tj skuvao.Moguce je isto da su ostale bez vazduha.Ako je stara voda bila unutra trebao si da pola isipas i da dodas novu zbog nitrata fosfata itd tj zbog moguceg trovanja.

Offline teske

• Napredni član
  • Goran Tešinović
« Reply #3 on: 16 March, 2011, 08:25:07 »
Ako su tako brzo stradali...moguce je da je voda bila pretopla,da im je nestalo vazduha ili da je voda bila zagadjena...zagadjenje vode moze biti od silikona kojim je akvarijum lepljen,ako se u akvarijumu nalazi nesto sto moze da ispusti neku otrovnu materiju...da si ih prehranio i time povecao nitrate to uginuce bi trajalo danima ne tako brzo...
CIKLIDAŠI RUMA!!!

Offline Koka

• Značajni član
« Reply #4 on: 16 March, 2011, 15:33:40 »
Na sve sam to pomislio, ali samo mogu da nagadjam.
Termometar imam doduse na drugom delu akvarijuma koji je pokazivao 25-26 stepeni, tako da je moguce da su se skuvale u okolini grejaca.
Akvarijum je star 10 godina i do nedavno su bile mnogo vece ribe u njemu tako da varijanta da je zbog silikona i co2 otpada...
Meni je samo cudno to sto je svaka dobila kuglicu na celu!?
Hvala vam na savetima, nadam se da mi se to nece ponoviti!!!
Ps: Teske, bio sam ti danas u Rumi i pazario u jednoj radniji ''botia macracanthus'' jako povoljno. Ne znam dal smem da reklamiram ali je dosta opremljena sa ciklidima... (Osk.. Mislim da je dovoljno ;)
Pozdrav

Online nedara

• Administrator
  • Veoma napredan član
  • C.C.A. Novi Sad
« Reply #5 on: 16 March, 2011, 16:08:28 »
Da li je bila zrela filter masa u tom ''unutrašnjem potapajućem filteru''?
Cichlidae   Canidae   Cactaceae

Offline Koka

• Značajni član
« Reply #6 on: 16 March, 2011, 18:58:13 »
Ne, nije bila zrela, ali bila dezinfikovana, izribana, bez ikakvih hemikalija naravno i bila potopljena u vreloj vodi neko vreme.

Offline teske

• Napredni član
  • Goran Tešinović
« Reply #7 on: 16 March, 2011, 19:42:53 »
Na sve sam to pomislio, ali samo mogu da nagadjam.
Termometar imam doduse na drugom delu akvarijuma koji je pokazivao 25-26 stepeni, tako da je moguce da su se skuvale u okolini grejaca.
Akvarijum je star 10 godina i do nedavno su bile mnogo vece ribe u njemu tako da varijanta da je zbog silikona i co2 otpada...
Meni je samo cudno to sto je svaka dobila kuglicu na celu!?
Hvala vam na savetima, nadam se da mi se to nece ponoviti!!!
Ps: Teske, bio sam ti danas u Rumi i pazario u jednoj radniji ''botia macracanthus'' jako povoljno. Ne znam dal smem da reklamiram ali je dosta opremljena sa ciklidima... (Osk.. Mislim da je dovoljno ;)
Pozdrav

Znam na koga mislis ali on je jako slab sa ciklidima,mislim na kvalitet...kupovao sam nekoliko puta i uvek se pokajao...iskreno,drugarski ne bih nikome preporucio...sto se Botia tice ne znam,moguce da je tu mnogo jaci...ono sto znam da sve sto ima od ciklida znam odakle potice i da je sve sumnjivog kvaliteta...
CIKLIDAŠI RUMA!!!

Offline Koka

• Značajni član
« Reply #8 on: 16 March, 2011, 20:12:19 »
Mislio sam generalno je ok.
Veruj mi kako udjem u koji grad samo trazim akvaristicarske radnje (radim terenski posao)
Sr. Mitrovica- ni ne znaju sta su ciklidi
Indjija- ne mogu da nadjem ni jednu radnju
Pazova-otplovio :)
ali zato Ruma... Pun pogodak.

Online nedara

• Administrator
  • Veoma napredan član
  • C.C.A. Novi Sad
« Reply #9 on: 16 March, 2011, 20:28:49 »
Ne, nije bila zrela, ali bila dezinfikovana, izribana, bez ikakvih hemikalija naravno i bila potopljena u vreloj vodi neko vreme.

Eto otkrili smo razlog zašto se voda u akvarijumu ''pokvarila''.
Cichlidae   Canidae   Cactaceae

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
24 May, 2012, 13:14:35

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1090
  • Latest: Masic
Stats
  • Total Posts: 105681
  • Total Topics: 7307