Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: Labidochromis sp. "Nkali"?  (Read 886 times)

Offline Toni

• Član
Labidochromis sp. "Nkali"?
« on: 04 March, 2011, 17:18:20 »
Kupio sam 4 malca Labidochromis sp. "Nkali" i u principu znam kako izgleda odrasla riba, ali jako je malo informacija na netu o ovoj vrsti, pa bih molio ako ima iskustva sa njima da napise nesto...
Znam da je to jedna od varijacija Labidochromis Caeruleus -a, medjutim ono sto me najvise zbunjuje jeste naziv "Nkali". Da li je to "trgovacki" naziv, pravi naziv za vrstu ili sta vec? Poenta je da nisam uspeo to ime da pronadjem ni na jednom spisku vrsta za koji znam na netu.
Evo slika koje sam nasao na netu. Na prvoj je muzjak u akvarijumu, a na drugoj Malawiju...

Offline vali74

• Član u razvoju
  • **
Re: Labidochromis sp. "Nkali"?
« Reply #1 on: 04 March, 2011, 18:16:06 »

Offline icatenej

• Početnik
  • *
« Reply #2 on: 04 March, 2011, 18:22:17 »
Prema svemu što sam ja našao o caeruleusima (a kopao sam po netu i rukama i nogama prethodnih par meseci od kad sam zapatio ciklidaški virus...), "Nkali" nije ništa :) Tačnije to je neki trgovački naziv nastao ko zna gde i kako. Npr., skupimo se nas nekoliko u kavani i onda posle dve - tri duple ljute smislimo dobre "afričke" nazive... "Zumiru", "Ngombo", "Gulungu", "Nkali" i slično :D

Primerci koje si pokazao su varijeteti koji se mogu naći najčešće na otprilike tri lokacije: "Londo bay", "Lundo island" i "Hongi island" - moguće i na drugim lokalitetima...

Offline Toni

• Član
« Reply #3 on: 04 March, 2011, 20:01:07 »
Malo deluje zbunjujuce...procitao sam dosta toga na netu danas i izgleda da je to zaista samo trgovacki naziv. Medjutim, nigde nisam nasao pravi naziv za ovaj varijetet. Ono sto gotovi svi pominju jeste kako u je u prirodi ovaj caraleus brojniji od zutog, tzv. "Electric yellow", dok je u akvarijumima sirom sveta obrnuta situacija.

Offline stojke

• Napredni član
« Reply #4 on: 07 March, 2011, 21:33:36 »
znam samo da su prelepi jer ih i imam a drzim ih sa yellow carleusima i uopste ne obracaju  paznju jedni na druge....mreste se i nema ukrstanja

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
24 May, 2012, 13:04:06

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1090
  • Latest: Masic
Stats
  • Total Posts: 105680
  • Total Topics: 7307