Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: JBL ektol  (Read 450 times)

Offline ZappafisH

• Član
JBL ektol
« on: 02 March, 2011, 00:44:32 »
AQ 250 L, malawi ciklidi 35 riba velicine 3-5 cm, filtracija JBL 900L+enheim 2213- 420L, kod par riba sam primjetio raspadanje peraja sacekao par dana i uvjerio se da ih niko ne bije pa odlucio da ih lijecim JBL ektol, uredno dozirao kako pise u uputsvu i u 250 L stavio 60 ml (voda je poplavila pa ne znam da li je to normalno). Nemam iskustva sa lijecenjem ove bolesti a dostupan mi je samo JBL pa ne znam kakva su iskustva kolega po pitanju ovoga...u uputstvu pise da nakon 5 dana promijenim 50% vode i stavim u filter aktivni ugalj i da nema kontra indikacija...pa sad ko im vjeruje?

Offline Nightrider

• Značajni član
Re: JBL ektol
« Reply #1 on: 03 March, 2011, 01:31:56 »
Nisam lecio raspala peraja, trebao si staviti slike riba da se vidi sta je tacno u pitanju.
Kad si vec stavio pomenuti lek, drzi se uputstva - nema sta tu da ne verujes

Dok se akvarijum tretira lekovima uvek se vadi aktivni ugalj ako ga imas, a posle se stavlja da bi pokupio neke ostatke leka i td

Ono sto bih ti preporucio je da kada zavrsis tretman, stavis tetrin bactozym tj korisne bakterije u filter, ide ti tableta na 100l, mada i celo pakovanje da uzmes nije steta jer ga valja imati u fioci ako zatreba(posto ga cesto nema da se kupi)

Offline animal

• Početnik
  • *
Re: JBL ektol
« Reply #2 on: 03 March, 2011, 17:38:36 »
podigni temperaturu bar za 2  3 stepena (nemoj one price na 30 i sl ,podigni koji stepen da ne napravis kontra efekat)
uigasi filter i pojacaj aeraciju
ja uvek okupam ribe u slanoj kupki ,za slucaj da nije bakterijska infekcija nego neka spoljna parazitska

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
24 May, 2012, 13:03:23

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1090
  • Latest: Masic
Stats
  • Total Posts: 105680
  • Total Topics: 7307