Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: Malwi lava greben 500l  (Read 1881 times)

Offline aleksandar.vacic86

• Početnik
  • *
Malwi lava greben 500l
« on: 27 February, 2011, 18:51:12 »
Godinama sam se bavio akvaristikom,drzao akvaristikom,uspesno mrestio skalare,probao i diskuse i onda je nastala pauza kad sam se preselio.Tad sam resio kad se budem vracao tom hobiju da udjem na velika vrata sa nekim bazenom :D .Uzeo malo da cackam se po netuda se informisem i obnovim gradivo, kad naletoh na ovaj sajt i ciklidi me kupise.Tako da umesto skalara ja zavrsih na Malawiju  :grin:Evo  i tako ja vec par meseci peripremam ovaj akvarijum za Malavi mbune ;) Ima jos dost da se radi, ali nisam mogao vise da cekam pa sam ga pustio u rad. Lavu i svu ostalu opremu sam nabavljao kod Coa,svaki put kad dodjem cujem nesto korisno i dosta su mi njihovi saveti pomogli.Jedino im zameram sto ne drze afrikance :laugh: mada poslednji put kad sam svracao zatekao sam neke oskare i papagaje...tako da mozda im se poslovna politika promeni pa se taj pelcer primi i u Akvarijum centru zaplivaju Afrikanci  :tongue:
Sto se tice filtera da ne zaboravim da se zahvalim Piromanu na njegovom konceptu top filtera i svima ostalima koji su ucestvovali u razvoju tog projekta,filter je stvarno vrh!
Evo malo podataka o akvarijumu:
-Dimenzije 160x55x55cm
-pozadina plavi samolepljivi tapet
-45kg sljunka(mesao sam neki braon belgijski i bio akva zoo hoby otprilike 1:1) i prezadovoljan sam dobijenom nijansom
-20kg lave,a treba da dodje jos 10kg u desni cosak
-Cryptocoryne wendtti "green",Cryptocoryne wendtti "brown" Cryptocoryne usteriana,Anubius nana
-za sad tu je 6 Botia macracantha ,3 Botia lohachata,2 Synodontisa, 1 Bicolor i 1 Gibbiceps
Planiram jedno 7-8 Demasona,7-8 Labidochromis Caeruleus 4-5 Hongija 4-5 Pundamilia nyererei, 3-4 Aulonocara jacobfreibergi Eureka i mozda neku Afru.
eto to je za sad,a vi pisite,pitajte,dajte savete i predloge.

Offline aleksandar.vacic86

• Početnik
  • *
Re: Malwi lava greben 500l
« Reply #1 on: 27 February, 2011, 18:56:49 »
Evo jos nekih slika

Offline ViK

• Značajni član
« Reply #2 on: 27 February, 2011, 22:44:41 »
Aq mi je mnogo lepo sređen. Naravno, ostaje da se sredi i druga strana. Nisam bas siguran za to bilje, mislim da će da strada.
Što se tiče riba, iz kombinacije bih izbacio Pundamilia nyererei. Drugo jezero+velika agresija. Povećaj broj demasonija duplo. Ima tu još dosta mesta za ribe. Slobodno ubaci još jedno dve vrste riba po 6-7 komada, a možeš i više ako hoćeš da stvoriš gužvu.
Inače lepe su dimenzije aq. Ja bih tu lično ubacio pre nonmbune. Onda bi mogle i biljke.
Uživaj...
Svemir Svemircima!!!!

Offline herman

• Značajni član
« Reply #3 on: 27 February, 2011, 22:59:48 »
Bice super kad se zavrsi,samo napred, al nisam nesto siguran da ce ti 2 Synodontisa, 1 Bicolor i 1 Gibbiceps doziveti duboku starost sa malawima a i bilje takodje.

Offline ViK

• Značajni član
« Reply #4 on: 27 February, 2011, 23:16:23 »
Gibi bi trebalo da bude ok. Što se bicolora tiče, on često zna da bude dosadan čak i mbunama (bar sam ja tako imao slučaj ranije), naravno ovako kad se ubacuje odmah sa malim ciklidima. Ja bih od riba dodao obavezno još saulosije i mgunge, ako ih nađeš.
Svemir Svemircima!!!!

Offline Nickpirot

• Član
« Reply #5 on: 27 February, 2011, 23:37:03 »
Ok je pocetak ali ja bih pre stavio crnu pozadinu zbog efekta dubine i izbacio bih biljke jer ce da ih pojedu ili rasprcave garant.Ubaci bar jos 20 riba da stvoris guzvu i dobijes jos lepse obojene ribe.Filtraciju bi trebalo da pojacas jer cisto sumnjam da ce samo top filter zavrsavati posao kako treba.

Offline ZappafisH

• Član
« Reply #6 on: 28 February, 2011, 01:37:02 »
Pokusaj da ne mijesas biotope iako i botie i bicolori poprilicno mirno zive u zajednici...bice to lijepa mrcina, dimenzije su fantasticne...mozda samo crna pozadina kako kolega rece ostalo ce doci vremenom mijenjaces ti ribe svaka dva, tri mjeseca i na kraju ce ti biti zao sto nemas 1000L...nek je sa srecom  :)

Offline nikola5

• Član
  • Ciklidi su moj zivot!
« Reply #7 on: 28 February, 2011, 08:26:01 »
Zaista lep aqvarijum ja bi se pre opredelio za non mbune jer ovo bi za njih bilo veoma lepo,mogao bih da ubacis dosta lepih non mbuna CYRTOCARA MOORII,COPADICHROMIS BORLEYI (KADANGO) - RED FIN,NIMBOCHROMIS VENUSTUS,OTOPHARYX LITOBATES,COPADICHROMIS AZUREUS,
ma ima jos dosta lepih ali ok ako si se odlucio za mbune nema veze i oni su lepi,sve je stvar ukusa,100 ljudi 100cudi,pozz

Offline Nightrider

• Značajni član
« Reply #8 on: 28 February, 2011, 09:27:29 »
Bilje ne mora da strada od mbuna

Offline Nightrider

• Značajni član
« Reply #9 on: 28 February, 2011, 09:28:54 »
sve se moze kad se hoce  :)

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
24 May, 2012, 13:00:06

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1090
  • Latest: Masic
Stats
  • Total Posts: 105680
  • Total Topics: 7307