Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: Moj Mbunarijum od 200l  (Read 1269 times)

Offline icatenej

• Početnik
  • *
Re: Moj Mbunarijum od 200l
« Reply #20 on: 04 March, 2011, 08:47:14 »
U postavci sa blic glavama, mogu da se koriste dugožarišni objektivi (od 100-200mm), da se smanji otvor blende (na barem f5.6 radi malo dubljeg polja oštrine) i da se odmakne od akvarijuma što je jako bitno... Ovi ciklidi tačno prepoznaju moju siluetu i očekuju hranu kad se približim akvarijumu, pa onda moram da se ukočim i da čekam par minuta da odustanu i vrate se uobičajenim aktivnostima da bih bilo šta normalno uslikao. Problem je što i tada registruju svaki pokret i non stop treba igrati igranku sa njima :)

Još jedna bitna stvar je da za vreme fotkanja treba isključiti aeraciju, da nema mehurića... Ja to nisam radio, trenutno mi je bitnije da ribetinama bude sve potaman :)

Offline djuma

• Napredni član
« Reply #21 on: 04 March, 2011, 09:56:43 »
Ne znam sta mi se vise svidja, da li ribe i akvarijum ili slike  ;) Svaka cast za oba umeca

Offline DejaNS

• Član
« Reply #22 on: 04 March, 2011, 14:35:08 »
Icatenej, to je profi skroz. Ja imam običan Canon PowerShot A460 4x optical zoom...
U svakom slučaju, hvala na trudu da mi objasniš, ali slaba vajda (za mene).
Riba što pliva u dva pravca!

Offline icatenej

• Početnik
  • *
« Reply #23 on: 04 March, 2011, 15:47:28 »
Hmmm, sa A460 bih izabrao drugačiju taktiku... S obzirom da je za taj aparat već ISO 200 na granici upotrebljivosti, osim ako na neki način ne obezbediš neku nenormalnu količinu svetla, realno nema šanse da dobiješ kvalitetnu fotografiju bez upotrebe blica. Sa tvojim aparatom se mora koristiti blic ali tako da aparat stoji ukoso u odnosu na prednje staklo i to do nekih 30 stepeni. Time ćeš izbeći refleksije od blica a još uvek biti u zoni gde staklo neće unositi neželjena izobličenja i neoštrinu... Još ti samo onda ostaje puno strpljenja jer je na tom aparatu autofokus dosta spor (kao i na svim koji imaju kontrastnu detekciju autofokusa) i često će ti se desiti da ti riba pobegne iz kadra dok aparat smisli da okine :) ...

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
24 May, 2012, 12:47:56

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1090
  • Latest: Masic
Stats
  • Total Posts: 105680
  • Total Topics: 7307