Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: moji akvarijumi i ribe  (Read 1525 times)

Offline bojan74

• Veoma napredan član
moji akvarijumi i ribe
« on: 22 January, 2011, 16:10:13 »
 :)
ovako je bilo na pocetku. moj prvi aq je bio 100x50x50. za filtraciju su bili zaduzeni atmanov kanister at-3336 i unutrasnji aquael 700. osvetljenje je bilo 2x sylvania grolux t8 od 60cm. podloga je 25 kg zutog peska koji pakuju kopovi ub a kamenje je sa dunava. prvi stanovnici su bili Labidochromis caeruleus, Pseudotropheus sp. "Elongatus Mpanga" i Iodotropheus sprengerae. tim redosledom su se i naselili, prvo cearuleusi a posle nedelju dana mpange i sprengerae. zatim, posle jedno mesec dana, stizu i albino Pseudotropheus socolofi. ribe koje sam donosio su bile na nekih 3-3,5 cm. na slikama su malo vece ali ni jedna nije preko 5cm, koliko ima mozda socolofi. to bi bila neka moja prva postavka a izgledalo je ovako...

Offline bojan74

• Veoma napredan član
Re: moji akvarijumi i ribe
« Reply #1 on: 22 January, 2011, 16:21:02 »
...zaboravih i ovu sliku...

Offline herman

• Značajni član
« Reply #2 on: 22 January, 2011, 16:28:36 »
Lepo lepo nema sta,svaka cast.

Offline teske

• Napredni član
  • Goran Tešinović
« Reply #3 on: 22 January, 2011, 17:10:26 »
Sve je ok,jedino mi ovo kamenje nekako strci,nije po mom ukusu,ja to vise volim kad je kamenje ostrijih ivica,nepravilnog oblika itd...
CIKLIDAŠI RUMA!!!

Offline PAUN

• Član
« Reply #4 on: 22 January, 2011, 17:18:19 »
Na prvoj slici svetli jos nesto sem gro luksa  ??? Bas mi se svidja pesak , to si tamo uzeo ?

Offline bojan74

• Veoma napredan član
« Reply #5 on: 22 January, 2011, 17:50:13 »
Sve je ok,jedino mi ovo kamenje nekako strci,nije po mom ukusu,ja to vise volim kad je kamenje ostrijih ivica,nepravilnog oblika itd...
i ja isto, ali polako. to je bila moja prva postavka i moje prve ribe uopste.
posle 2-2,5 meseca od formiranja aq-a, ribe su malo porasle, malo se zafarbale i dobile nove sustanare (uljeze iz viktorije kako volim da kazem) u vidu jata Haplochromis sp. "#44" thickskin-a. baja je vec sutra zagospodario aq-om. tada su krenule i alge a socolofi su se pokazali kao pravi algozderi. po ceo dan su gulili alge sa kamenja. ostali manje-vise ali socolofi...

Offline bojan74

• Veoma napredan član
« Reply #6 on: 22 January, 2011, 18:07:02 »
Na prvoj slici svetli jos nesto sem gro luksa  ??? Bas mi se svidja pesak , to si tamo uzeo ?
samo grolux. drndao sam aparat nebi li napravio bolju fotku pa zato osvetljenje neizgleda svuda isto. pesak sam uzeo kod jzh-a, kao i ribe, osim Haplochromis sp. "#44" thickskin-a koji su od dukija. inace "uljezi" su mi postali omiljeni a muzjak je bio fenomenalan i extremno agresivan. na ovim slikama je veoma mlad i jos nije napucan. videces kakva je to zverka bila  :)
takodje su mi bili dragi i Iodotropheus sprengerae. oni nisu ni trebali da budu u kombinaciji, ali kada sam im video boju, doslo je do promene plana u samoj radnji...

Offline bojan74

• Veoma napredan član
« Reply #7 on: 22 January, 2011, 18:10:57 »
...

Offline malawi.Bg

• Član
« Reply #8 on: 22 January, 2011, 19:10:09 »
zanimljivi su ovi albino socolofiji...

Offline bojan74

• Veoma napredan član
« Reply #9 on: 22 January, 2011, 22:35:19 »
zanimljivi su ovi albino socolofiji...
...veoma! i njih sam neplanski pazario. kada sam ih video onako snezno bele, nisam mogao da im odolim. uzeo sam 4 kom i svi su bili muzjaci. dva sam kasnije menjao i nabavio nekoliko plavih.
da se vratim na moj prvi aq. posle nekih pola godine od formiranja aq-a doslo je do promene enterijera. kamenjarima treba vise od par kamencina a i lepse je kada je kamenje iste vrste...

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
24 May, 2012, 12:04:10

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1090
  • Latest: Masic
Stats
  • Total Posts: 105680
  • Total Topics: 7307