Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: Pitanje u vezi ishrane  (Read 628 times)

Offline Toni

• Član
Pitanje u vezi ishrane
« on: 16 January, 2011, 12:21:54 »
Hteo bih da cujem misljenja iskusnih ciklidasa u vezi nacina i vrste hrane koju dajem mojim mbunama. Cisto da budem siguran da je to ok.
Ili da menjam ako nije...
Da bi lakse opisao kako i cime hranim, napravicu sistematizaciju po danima.
Dakle imam caraleuse, mpange i maingano malce od 3-5 cm i hranim ih tri puta na dan, a evo kako to izgleda:

Ponedeljak - Sera flora
Utorak - Tetra pro colour
Sreda - Sera flora
Cetvrtak - Tropical spirulina granule (obavezno natapam)
Petak - Tetra pro colour
Subota - Sera flora
Nedelja - Tropical spirulina granule

Naravno, daleko do toga da se manijakalno pridrzavam ovoga, ali to bi otprilike bilo to.

Offline kozzz

• Veoma napredan član
    • papagaji
Re: Pitanje u vezi ishrane
« Reply #1 on: 16 January, 2011, 12:24:55 »
Samo tako nastavi, kombinacija ti je solidna!
Salut

Offline DejaNS

• Član
« Reply #2 on: 16 January, 2011, 12:36:34 »
Ja moje na velicini od 3 do 6 cm, zavisi od vrste, hranim dva puta dnevno.
Svako vece Sera Flora
jedno jutro Tetra Pro
drugo jutro Tetra Pro Color
ponekad ubacim Sera spirulina tablete.
Riba što pliva u dva pravca!

Offline kozzz

• Veoma napredan član
    • papagaji
« Reply #3 on: 16 January, 2011, 12:44:25 »
ucilju brzeg razvijanja, dok ne dostignu maticnu velicinu, mogu  se hraniti i malo jacom hranom koja ima i proteine zivotinjskog porekla...
Salut

Offline Toni

• Član
« Reply #4 on: 16 January, 2011, 13:20:14 »
A jel ok to sto odredjenu hranu dajem ceo dan ili je bolje mesati? Npr. ujutro Sera flora, u podne pro colour, uvece spirulina granule....
Ne znam sad kada i gde sam skontao da je bolje u istom danu davati samo jednu vrstu hrane, ali to sam eto prihvatio.

Offline kozzz

• Veoma napredan član
    • papagaji
« Reply #5 on: 16 January, 2011, 13:37:44 »
.... da je bolje u istom danu davati samo jednu vrstu hrane....

Ne vidim poentu u ovome, milsim da je najbolje mesati... u prirodi riba jede sve na sta naidje...
Salut

Offline DanTana

• Član
« Reply #6 on: 16 January, 2011, 13:50:15 »
Naravno, hranu treba mešati da bude što raznovrsnija u toku ishrane (dnevno) kao što reče kozz, bitno je da u jednom obroku ne treba davati nekoliko različitih hrana, jer tada ribe jedu jednu, odnosno one najjače pokupe najbolje, a slabijim i sitnijim ribama ostane nešto što možda i ne vole baš da jedu.
DanTana

Offline Toni

• Član
« Reply #7 on: 16 January, 2011, 14:04:16 »
Procitao sam x-postova na ovu temu, tako da se vise ne secam kako sam shvatio da nije dobro mesati u toku dana. Mozda se to odnosilo na jedan obrok , a ne na ceo dan. Znaci moglo bi recimo ujutro Tetra pro colour, u podne i uvece Sera flora. Sledeci dan ujutro spirulina granule u podne i uvece Sera flora.
Tako nekako...otprilike? Ima li opasnosti, ako se pretera sa Tetra pto colour-om, od bloata? A pri tome ne mislim da ima dam ogromnu kolicinu odjednom, vez recimo ako ima dajem svaki dan po jedan obrok?
I, kad vec tupim, kako bi bilo da u toku dana svaki obrok bude razlicit, samim tim i sve tri navedene hrane zastupljene svakog dana?

Offline bojan74

• Veoma napredan član
« Reply #8 on: 16 January, 2011, 20:23:16 »
nevidim potrebu za serviranje dorucka,rucka i vecere. ribama je sasvim dovoljno da hranu dobiju jednom dnevno, osim kada neko stancuje i tovi ribe za prodaju. takodje, nevidim i zasto se opterecivati  sa mesanjem vise vrsta hrane u toku dana. procitajte malo sastav hrane na deklaraciji bilo koje gore pomenute hrane. tu ima svega a i vise nego sto je ribama potrebno. one nesto takvo nikada nemogu da izvuku iz prirode. sasvim je dovoljno imati tri vrste hrane i sa njima sarati. ja im trenutno dajem tetra phyll granules, tetra prima, jbl novo rift i cichlid excel. jedan dan jednu,drugi drugu... ali ne opterecujem se suvise redosledom. nekada zaredjam i nekoliko dana samo sa jednom.
Toni, hrana koju dajes svojim ribama je sasvim ok. moj savet  je da ih hranis jednom, eventualno dva puta na dan, da uzivas u svojim ribama i da se ne opterecujes suvise sa mesanjem vise vrsta hrane.

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
24 May, 2012, 11:55:02

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1090
  • Latest: Masic
Stats
  • Total Posts: 105680
  • Total Topics: 7307