Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
* * *

Aquashop

ciklidi.org « Ciklidaristika « Absolut begginers « Novi ciklidas iz Novog Sada
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Novi ciklidas iz Novog Sada  (Read 671 times)
DejaNS
Član

« on: 04 January, 2011, 12:37:06 »

Pozdrav svima. Ukratko da se predstavim. Akvaristikom se ''bavim'' kao hobijem jos od malena.

Od maja sam se ozbiljno zainteresovao za ciklide i poceo sam da najpre procucavam sta i kako. Trenutno imam 3 akvarijuma dva od po 60 L i jedan od 102 L. U ovom jednom od 60 L drzim albino zebre (1m 3 z) i jednog ancistrusa  i pre manje od mesec dana zenka se izmrestila (u drugoj temi cu napisati sta mi se jutros desilo).

U drugom akvarijumu takodje od 60 L imam par tanganjikanaca Telmatochromis donthi. Nabavio sam dva para i super su se slagali, dok ovaj jedan nije polozio ikru i bukvalino ubio onaj manje dominantni par. U medjuvremenu su se razmnozili i ima oko 30 malih koji su sa roditeljima. U istom akvarijumu je i jedan ancistrus.

Treci akvarijum je najnoviji ima 102 L. i tu se nalaze nematicne ribe ili neke polumaticne, ako tako mogu da kazem, sledece vrste: Melanochromis interruptus 6 komada; Cynotilapia afra chewere (2 m 3 z); Labidochromis caeruleus 6 komada; Steatocranus casuarius (1 m 2 z) i dva ancistrusa...Znam da ih ima mozda previse i svestan sam da sve nece preziveti, ali se nadam da ce se dobar deo njih adaptirati. Od opreme u tom akvarijumu imam motornu pumpu i pumpu za vazduh, rasprsivac. Pozadina je od sige i imam nekoliko komada sige i na dnu, kao tri biljne anubia nane. Napravio sam 6-7 pecinica i prolaza i ribe se za sada dobro slazu. Hranim ih kombinacijom tetra pro, tetra pro color i sera flora.
Pazljivo sam danima citao sve postove o malavi ciklidima ovde i znam da mi treba veci akvarijum i nadam se da cu u doglednoj buducnosti imati i veci, ali to maksimalno moze biti oko 170 L jer nemam prostora u stanu za jos veci.
Pozdrav iz Novog Sada!

Riba što pliva u dva pravca!
bojan74
Veoma napredan član

« Reply #1 on: 04 January, 2011, 15:06:50 »

tebi bi bilo naj bolje da se preorijentises na ciklide iz jezera tanganyika!
nijedan tvoj aq koji trenutno imas nije pogodan ni za jednu vrstu iz jezera malawi. malawi ostavi za taj veci aq (mada i on je u donjoj granici)  koji planiras. dobro dosao.
shj
Početnik
*

« Reply #2 on: 05 January, 2011, 17:34:29 »

Pozdrav za Dejana,i naravno ostale clanove foruma.Ja sam takodje iz Ns,nisam bas pocetnik drzim iskljucivo malawi mbune neke 2 godine.
Htedoh da kazem,akvarijum koji Dejan ima a mislim na onaj od 102l je sasvim dovoljan za drzanje 2-3 jata nekih mbuna kao sto ti imas carleusi,chewere.,e sad ja bih tu ubacio socolofi ili sualosi.
Uglavnom puno srece sa ciklidima!
inzagi
Početnik
*

« Reply #3 on: 05 January, 2011, 17:56:47 »

dobro dosao druze samo napred  wink
McBain
Značajni član

« Reply #4 on: 06 January, 2011, 17:54:49 »

Htedoh da kazem,akvarijum koji Dejan ima a mislim na onaj od 102l je sasvim dovoljan za drzanje 2-3 jata nekih mbuna kao sto ti imas carleusi,chewere.,e sad ja bih tu ubacio socolofi ili sualosi.
Uglavnom puno srece sa ciklidima!
Dimenzije tog aq-a (55x41x45) nikako ne odgovaraju Malawi ciklidima  (u drugoj temi su prikazane) dok su male ribe i nekako, kasnije nisam siguran... rolleyes
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

User

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
08 February, 2012, 09:10:47

Login with username, password and session length

RECENT ZABAVA

Stats

Members
Stats
  • Total Posts: 102629
  • Total Topics: 6990
  • Online Today: 55
  • Online Ever: 450
  • (01 July, 2007, 15:19:12)
Users Online