Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: Izgrickana peraja  (Read 508 times)

Offline Toni

• Član
Izgrickana peraja
« on: 30 December, 2010, 22:16:01 »
Primetio sam da nekoliko riba iz mog akvarijuma imaju ostecenja na perajama. Uglavnom na repnom peraju, ali i na ledjnom takodje. Pomno sam promatrao i gotovo sam siguran da se ne radi o deformitetima, niti o nekoj bolesti, vec o posledicama grickanja drugih riba. Posto su ribe tek nekih petnaestak dana kod mene, pretpostavljam da sam ih takve i kupio. Radi se o ribama velicine 3-4.5 cm. Takodje su izgrickana peraja i gibicepsu i ancistrusu, za sta znam da su krive ove male mbune, jer su ova dva algara prvi zaplivali u akvarijumu i bili su citavi. E sad pitanje:
Hoce li se ta ostecenja vremenom sanirati (zarasti) ili ce tako da ostane?
Kakva su vasa izkustva u vezi sa ovim?
Ribama mnogo ne smeta, ali meni bode oci... :sad:

Offline kozzz

• Veoma napredan član
    • papagaji
Re: Izgrickana peraja
« Reply #1 on: 30 December, 2010, 22:20:57 »
Ako su malo ostecena, peraja ce porasti ponovo, nije razlog za brigu...
Kod mene su mbune pojele ancije, kod drugih ih uopste ne konstatuju... sve zavisi od postavke do postavke... 
Salut

Offline Toni

• Član
« Reply #2 on: 30 December, 2010, 23:39:26 »
Nisu mnogo, ali deluje isfronclano. Zanimljivo je da je gibiceps i ancistrus najzanimljiviji caraleusima iako pored njih imam i mpange i maingane. Kako se pojave na staklu tako ih odmah opkole i nedaju mu mira.

Offline DJOTTA

• Član u razvoju
  • **
« Reply #3 on: 30 December, 2010, 23:45:05 »
Kod mene su mbune bukvalno obrijale muzjaka ancitusa(pojeli mu muceniku sve brkove)!

Offline Nickpirot

• Član
« Reply #4 on: 31 December, 2010, 00:21:44 »
To se desava kod svakoga skoro.Samo im treba vise mesta za skrivanje a da ih ne mogu dohvatiti vece ribe.

Offline Toni

• Član
« Reply #5 on: 31 December, 2010, 00:36:39 »
Kod mene su sve ribe slicne velicine, tj. male, a sto se tice  prostora za skrivanje, ima koliko hoces. Pretpostavljam da se to svima desava, pa sam zati i pitao za savete. Cisto da eliminisem brigu. Za mene su ovi ciklidi u estetskom, pa i svakom drugom pogledu vrh, a kad nemas vecih briga (bar za sada) onda se smaras sa sitnicama. Ali saznanje da ta ostecenja nisu vecna, deluje poprilicno umirujuce.
Mada bih voleo da cujem iskustva i drugih  kada je ova stvar u pitanju. :rolleyes:

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
24 May, 2012, 11:28:32

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1090
  • Latest: Masic
Stats
  • Total Posts: 105680
  • Total Topics: 7307