Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: Aulonocara all male tank  (Read 1179 times)

Offline ViK

• Značajni član
Re: Aulonocara all male tank
« Reply #10 on: 29 December, 2010, 07:11:14 »
Pozdrav!
Ideja je ok i ja hoću da postignem nesto slicno.
Koliko sam ja citao treba da uzmes vrste ciji su muzjaci razlicitih boja, da bi se svi obojili. Uzmi jedno 4-6 vrsta. Nije ti toliki problem da pronađeš razne vrste aulonocara koliki da na toj prodajnoj velicini od oko 3-4cm pogodis muzjake. Verovatno ces morati da uzmes po vise komada od jedne vrste pa kad  se muzjaci oboje izbacis zenke. U NS imas prodavnicu ciklida (i vlasnik se pojavljuje ovde na sajtu), koju neću da reklamiram koji ima 3,4 vrste aulonocara razlicitih od ovih koje si naveo da ima Duki. Izbegavaj, zbog agresivnosti firefisheve. Sa njima bih eventualno ubacio dva, tri carleusa i kojeg ancistrusa i to je to. Ubaci neki visoki vertikalni kamen, bar su tako meni savetovali, da ti ribe slobodno plivaju po celom aq...
Probaj pa ćeš videti kako funkcioniše. I onako ćeš se brzo navući i ubaciti nove, veće aq :)
Svemir Svemircima!!!!

Online nedara

• Administrator
  • Veoma napredan član
  • C.C.A. Novi Sad
« Reply #11 on: 29 December, 2010, 07:49:06 »
Aulonocara-e su ribe koje se u prirodi hrane mekušcima iz peščane podloge, dakle prevrću dno u potrazi za hranom...s'toga preporučujem da na dno tog aq staviš najobičniji pesak. Što se ishrane tiče u aq uslovima, jedu sve vrste suve hrane a nije loše ubaciti nešto žive hrane (tubifex, larve komarca, oslić). Paun je naveo nekoliko vrsta suve hrane koju bih ti i ja preporučio, uz opasku da je bolje da im serviraš kvalitetniju hranu umesto neke jeftine (domaće ''proteinske'') koja će ih nagojiti i izobličiti.

Iako je akvarijum na donjoj granici za Malawi, mogao bi da ubaciš neke manje vrste Copadichromis-a i navedene S. casuarius...+ neke manje i mirnije Nembune.
Cichlidae   Canidae   Cactaceae

Offline Mikelian

• Član
« Reply #12 on: 29 December, 2010, 14:13:14 »
Hvala svima sto ucestvuju,mnogo mi znaci.
Sve mi jasno ljudi, i ja bi da imam mogucnosti kupio i veci i bolji i duzi i siri i sve ostalo, al kad nema onda nema. Nadam se da svi razumete kad ne moze ni fizicki ni finansijski da stane veca kombinacija :D.

Ubacio bi 6 muzjaka srednje velicine. Nista vise od riba. Imam sitni crni pesak dole. A mislio sam mozda da nabavim 2 Anubisa da stavim. Sta mislite o tome?

Duki ima Ob,Mamelele i Nyassae. Nisam nasao ko jos prodaje aulonocare. Molim te na PM bar mi daj informacije.

Evo jedna slika sadasnjeg stanja akvarijuma

EDIT: Fotografije postavljaj direktno, koristeći funkciju ''Additional options...''!
Nedara
« Last Edit: 29 December, 2010, 14:55:10 by nedara »

Offline Slobodan

• Značajni član
« Reply #13 on: 29 December, 2010, 14:56:32 »
Ako ima vise alonocara (pod uslovom da su muzijaci do jednog) nece doci do tabanja. Cak i vise vrsta mozes staviti, nece se ni pojuriti kako treba ako nema zenki.
Po mom nekom iskustvu agresija medju muzijacima je prouzrokovana zeljom za parenjem  tj. ''ko ce pre da ....  zenku'' ;).
Akvarijum jes malo manji ali nije frka, moze sve to lepo da funkcionise ;).
Ja bih kao hranu No1 stavio tetra diskus, jer po mojim nekadasnjim aulonocarama se fenomenalno pokazalo (mislim na boju i mrest). mada potpisujem ovo sto je nedara rekao za zivu hranu. Mada jedan lik kaze da je svoje ''all male'' akvarijum sa 20-tak aulonocara (razlicitih vrsta) cascavao s' vremena na vreme kozicama i tvrdi da od njih im je boja kataloska. Nisam video pa ne tvrdim, ali ne sumnjam da je losa ideja. ;)

Offline Mikelian

• Član
« Reply #14 on: 29 December, 2010, 18:47:31 »
ja kad kliknem REPLY nigde ne mogu da vidim additional options???

Online nedara

• Administrator
  • Veoma napredan član
  • C.C.A. Novi Sad
« Reply #15 on: 29 December, 2010, 20:43:00 »
Piše crvenim slovima u donjem levom uglu pravougaonika u koji upisuješ post.
Cichlidae   Canidae   Cactaceae

Offline Mikelian

• Član
« Reply #16 on: 29 December, 2010, 20:45:55 »
Tnx, malo sam corav :D

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
24 May, 2012, 11:26:13

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1090
  • Latest: Masic
Stats
  • Total Posts: 105680
  • Total Topics: 7307