Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: Aulonocara all male tank  (Read 1179 times)

Offline Mikelian

• Član
Aulonocara all male tank
« on: 28 December, 2010, 00:22:49 »
Pozdrav svima i srecni praznici  :grin:

A sad na poso :). Interesuje me nekoliko stvari. Zelim da napravim Aulonocara "main" kombinaciju u 140 litara. Pitanjca:
-koliko Aulonocara moze da stane i jel sve treba da su u parovima?
-1 vrsta Mbuna sa kojom vi smatrate da bi super isle a da nicu karleusi
-umesto mbuna neke drugre ribetine koje bi vi predlozili
-I na kraju neka kombinacija koju vi smatrate naj naj

Sve najlepse  u novoj godini  :cool:
« Last Edit: 28 December, 2010, 10:31:54 by Duki »

Offline Mikelian

• Član
Re: Aulonocara+???
« Reply #1 on: 28 December, 2010, 00:45:40 »
p.s. nalazio sam na netu nekoliko referenci za all male aulonocara tank. Kakva su vam iskustva i misljenja o tome? (pls nemojte da raspirujete pricu oko gej populacije, treba mi show tank a ne breeding)

poz

Offline stojke

• Napredni član
Re: Aulonocara+???
« Reply #2 on: 28 December, 2010, 07:41:23 »
druze ideja je lepa al sa aq od 140L je skoro pa nemoguca,to ti je mali aq za aulonocare-minimum ti treba 140x40x50 aq da bi drzao nekoliko vrsta aulonokara,u tom tvom mozes drzati jednog muzjaka....

Offline Mikelian

• Član
Re: Aulonocara all male tank
« Reply #3 on: 28 December, 2010, 11:25:40 »
ljudi po netu na ovim ciklid sajtovima imaju i po 8 komada u 40 galona. Idu na fazon da ih ima vise i da su male kako bi smanjili agresiju... Nesto mi cudno da 16 mbuna opusteno u ovom akvarijumu a ne moze ni 2 aulonocare koje su iste velicine...?

Online nedara

• Administrator
  • Veoma napredan član
  • C.C.A. Novi Sad
« Reply #4 on: 28 December, 2010, 11:48:05 »
Meni se ideja o ''all male'' Aulonocara-ma dopada, čak i sam pokušavam nešto slično...imam 3 mlada mužjaka različitih vrsta u svom aq. Trenutno nema problema jer je aq veliki (oko 500 l) i ima drugih krupnijih Malawi vrsta. Nemogu da procenim i predvidim da li će biti problema u njihovom međusobnom odnosu.

Nemam iskustva u držanju Aulonocara ali sam viđao manje akvarijume u kojima odrastaju mlade jedinke, bilo je dosta tek ofarbanih mužjačića koji su živeli bez agresije. Predpostavljam da je nešto slično izvodljivo u tvom aq ako bude propisna gužva i potrudiš se da nabaviš Aulonocara-e koje su manje rastom (oko 10cm).
Cichlidae   Canidae   Cactaceae

Offline ivica74sk

• Član
« Reply #5 on: 28 December, 2010, 12:43:44 »
 Evo kako izgleda moj poslednji projekat.ima i po koju zenku ali su vecinom muske ribe i mbune i nonmbune i svi su ofarbani i zasad nema agresije.Ima oko 50 riba znam da sam preterao ali ce verovatno biti selekcije.

Offline Mikelian

• Član
« Reply #6 on: 28 December, 2010, 21:09:07 »
pa dobro koliko onda aulonocara mogu da stavim u akvarijum ?? i koje ribetine manje velicine bi mozda sa njima mogle da popune...dal neke gupike il tako nesto mozda???

Offline bojan74

• Veoma napredan član
« Reply #7 on: 28 December, 2010, 21:36:54 »
ideja je dobra i moram priznati da se i meni vrtela po lobanji. medjutim, taj aq nikako nije pogodan za tako nesto! veliki broj aulonocara dobrano prebacuje 12cm. ono za gupike se sigurno salis!? 

Offline Mikelian

• Član
« Reply #8 on: 28 December, 2010, 22:52:07 »
definitivno cu da radim all male...
posto vidim da se slabo odgovara na ovu temu ja sam cackao po netu nekih 20 sati.... :lipsrsealed: :embarrassed: :lipsrsealed: :embarrassed:
video sam mnogo primeraka sa datom postavkom u datoj litrazi bez problema.
idu dobro sa corydorasima valjda a nisam mislio bukvalno gubije nego neke tako male leprsave al nvm...
Znaci svi idu na foru razlicite vrste po 1 muzjak i malo overcrowded da bude sto manja agresija.
Ima svakakvih slucajeva i misljenja al magicni broj je 4-6 aulonocara.

A sad ako moze pomoc za 2 pitanja:
1. cime konkretno mogu da ih hranim? posto na cichlid-forums pisu razzne info
2. dal jos neko ima u Novom Sadu aulonocare na prodaju? ( duki ima OB, mamelela i nyassae, pa jel ima neko jos neke vrste muzjake od 4cm-8cm)

Offline PAUN

• Član
« Reply #9 on: 29 December, 2010, 02:46:19 »
Za pocetak da ti kazem da imam 4 vrste Aulonocara u akvarijumu 150x50x50 po 6 kom od svake vrste i sa njima drzim 2 para S.Casuariusa ... (to bi ti i bio moj predlog od nekih drugih manjih riba) sto se tice Corydorasa naravno NE isto kao i za Gupike... Aulonocare su carnivori ,ja im dajem  Tetra pro colour, Tetra diskus, JBL diskus, Hikari Gold, Hikari Bio-gold, Hikari Eksel, i razne smrznute hrane... P.S. potrazi malo po forumu ima sigurno dosta tekstova i o Aulonocarama i o hranama...pozdrav

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
24 May, 2012, 11:23:58

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1090
  • Latest: Masic
Stats
  • Total Posts: 105680
  • Total Topics: 7307