Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: Koliko brzo rastu?  (Read 753 times)

Offline Toni

• Član
Koliko brzo rastu?
« on: 25 December, 2010, 17:58:21 »
Pozdrav svima. Nedavno sam kupio mpange i caraleuse velicine 3-4cm, a posto se prvi put srecem sa ciklidima zanima me koliko je potrebno vremena da narastu na 5-6 cm? Nije da sam nestrpljiv, samo bi voleo da znam, posto taj podatak nisam uspeo da pronadjem.
Zanima me i hoce li njihova boja biti intezivnija kako budu odrastali, posto su im sada boje slabije izrazene.
Hranim ih sa Sera florom, Tropical spirulina granulama 36% i Tetra pro colour. Spirulinom i Pro colour-om u manjoj meri u odnosu na Sera floru.
Dva puta na dan.

Online nedara

• Administrator
  • Veoma napredan član
  • C.C.A. Novi Sad
Re: Koliko brzo rastu?
« Reply #1 on: 25 December, 2010, 18:05:34 »
Toliki prirast mogu postići za oko 2 meseca ako im je akvarijum dovoljno velik i ako imaju odgovarajuću ishranu (a imaju je po ovome što si naveo).

Boja bi trebalo da im bude izraženija kako rastu, pogotovo što im serviraš ''Tetra pro colour''.
Cichlidae   Canidae   Cactaceae

Offline kozzz

• Veoma napredan član
    • papagaji
« Reply #2 on: 25 December, 2010, 18:59:05 »
Slazem se sa Nedom, a jos bih dodao da bi za sada najbolje bilo da ih hranis sto cesce, sve dok ne dostignu maticnu velicinu.
Salut

Offline Slobodan

• Značajni član
« Reply #3 on: 25 December, 2010, 19:22:13 »
Ako dozvoljavate da se umesam...Uz lepu klopu...Iznenadices se kako brzo napreduju...pozz i srecan pocetak :) (nadamo se da ces postati ciklid-manijak kao jedan od nas) ;)

Offline Toni

• Član
« Reply #4 on: 25 December, 2010, 20:12:15 »
Vec sam se primio "ko' baba na saucesce". Mnogo lepe i interesantne ribe.
Ako kazete da je bolje da ih hranim cesce, jel to znaci tri puta na dan, posto ih sada hranim ujutro i uvece?
Citajuci komentare na ovom forumu, uplasio sam se da ne preteram sa hranom.
A one su gladne non stop. Cim se priblizim akvarijumu, sve one se nameste u "poziciju" za hranjenje i hoce da izginu...

Offline kozzz

• Veoma napredan član
    • papagaji
« Reply #5 on: 25 December, 2010, 20:18:11 »
Dok ne dostignu punu velicinu nema problema sa hranom, nece im skoditi, mozes ih hraniti i 7-8 puta na dan ali samo pomalo...
Ako hoces da ti rastu brzo onda je bitna i temperatura vode, sto je veca - brze se razvijaju.
Salut

Offline Toni

• Član
« Reply #6 on: 25 December, 2010, 20:23:43 »
Temperaturu drzim na oko 26-27 stepeni.

Offline nikola5

• Član
  • Ciklidi su moj zivot!
« Reply #7 on: 26 December, 2010, 15:32:21 »
E sad kada imas sve uslove samo bacaj ranu i ne razmisljaj o nicem drugom nego o rastu tvojih riba,bitno je i da ih sto vise vremena posmatras tako ce ti izgledati da su porasle 1cm za 7 dana a tu ce ti pomoci autosugestija  :laugh:

Offline Toni

• Član
« Reply #8 on: 26 December, 2010, 16:26:20 »
Sad kada si vec pomenuo uslove, neverovatno je koliko ovaj i slicni forumi mogu da pomognu pocetnicima. Za kratko vreme mozes da naucis dosta toga kako bi svojim ribama obezbedio sve uslove, a sebe spasio mnogih muka. E sad...iskustvo je nesto za sta je potrebno vreme.
Sto se tice njihovog rasta, nije da jedva cekam da porastu, vec me je to interesovalo cisto kao podatak. Volim da znam...a to "odrastanje" je onaj zanimljiviji deo cele price i kada su ribe u pitanju i kada je moje iskustvo u pitanju.
Danas su mi stigli i Maingano malci i prvo sto sam primetio da im je boja mnogo intezivnija od, recimo, mpangi, iako su manji. Sve u svemu, vesela druzina... :)

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
24 May, 2012, 11:21:50

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1090
  • Latest: Masic
Stats
  • Total Posts: 105680
  • Total Topics: 7307