Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
* * *

Aquashop

ciklidi.org « Geografska podela ciklida « Tanganyika « Tropheus « tropheus moorii chipimbi
Pages: 1 [2]   Go Down
  Print  
Author Topic: tropheus moorii chipimbi  (Read 3874 times)
Silvester
Veoma napredan član

« Reply #10 on: 09 July, 2005, 18:07:00 »

Jelena, izvini, ne bih zeleo da me shvatis pogresno, ali bih te samo zamolio da ne pises odgovore  velikim slovima, jer ih je dosta tesko citati i pratiti, posebno kad je tekst duzi od 2-3 reda.
alzo
Tropheus rule
Veoma napredan član

« Reply #11 on: 09 July, 2005, 19:27:16 »

I. Jelena021, sto se tice nabavke iz Madjarske...isplati se ali na 'veliko', ovako neki izlet samo zbog riba je totalno sulud.  U BG sigurno mozes da nadjes odmah (ili sacekas) bar 10 vrsta Tropheusa, kod JZH ili tamo-vamo.  Madjarski nisu, a priori bolji, od domacih!

II.  U 300 litara ili jato od 20-tak komada od malena ili dva jata od po minimum 12-15 komada. Ostalo je ili suvise ili premalo (tj. pogibeljno)!  Gile, i tebi treba bar jos 3-4 Maswe!  Vadjenje viska muzjaka je veoma delikatno pitanje.  Kod mene nije bilo gubitaka bas zbog tog 'viska'.

Kod nas se verovatno mogu naci Tropheus-i:

-IKOLA
-RTUNGA
-UJIJI
-PEMBA
-CHIMBA
-MASWA
-KIRIZA
-MOLIRO

a uskoro ce verovatno biti i:

-KORONGWE
-KALAMBO
-KALAMBWE
-KASANGA
...itd itd

Tako da nema poterebe traziti okolo...
Guest
« Reply #12 on: 10 July, 2005, 11:53:59 »

za Silvestera
Uopšte se ne vreðam, slobodno me kritikuj. to mi je postala navika - caps lock i kuckanje!
Guest
« Reply #13 on: 10 July, 2005, 12:01:31 »

Za Alza
Hvala ti puno!Definitivno æu posetiti JHZ-a!
Miner
Član

« Reply #14 on: 21 July, 2005, 07:53:08 »

Ja bih da ti malo pomognem vezano za brojno stanje odnosno adekvatan broj Tropheus-a. Moje iskustvo mi govori da nikako ne bi trebalo uzimati manje od 15 komada, narocito kada covek prvi put pocinje da se bavi Tropheusi-ma. Shodno tome, a u zavisnosti od kvaliteta filtracije u akvarijumu, treba proceniti odgovarajuci broj riba. Po meni, a sto je stvar licnog ukusa, mogu da se iskombinuju dve vrste (15+15), pri tome pazeci da ne budu iste linije. Kod mene u mojim akvarijumima je najlepsa kombinacija Tropheus sp. black Bulu Point i Tropheus moori Ilangi.
Mislim sta reciiii, Tropheusi naravno!!! CIKLID_111  CIKLID_111  CIKLID_111
Pages: 1 [2]   Go Up
  Print  

Jump to:  

User

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
07 February, 2012, 17:49:06

Login with username, password and session length

RECENT ZABAVA

Stats

Members
Stats
  • Total Posts: 102608
  • Total Topics: 6988
  • Online Today: 72
  • Online Ever: 450
  • (01 July, 2007, 15:19:12)
Users Online