Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
* * *

Aquashop

ciklidi.org « Geografska podela ciklida « Tanganyika « Tropheus « tropheus moorii chipimbi
Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: tropheus moorii chipimbi  (Read 3868 times)
Guest
« on: 09 July, 2005, 12:16:37 »

POZDRAV SVIM CIKLIDAŠIMA!
NEGDE OKO GODINU DANA IMAM MALAWI CIKLIDE/160L I SAD KONTAM UZMEM OD 300L I DA TIME ZAVRŠIM PRIÈU SA AKVARIJUMIMA (POŠTO NEMAM PROSTORA ZA NEŠTO VEÆE) I PUSTIM ŽELJAMA. TRNUTNO IMAM PS.ACEI, MELANOCHROMIS JOHANI, DEMASONCE , KARULEUSE, GLUPOG TOROKATUMA KOJI SAMO ZAUZIMA PROSTOR, ORANŽ ZEBRE, BEBE MELANOCHROMISA I MALE KARULEUSE.

U STARTU SAM ŽELELA I TROPHEUSE ALI SAM ZBOG CENE I DRUGIH OBAVEZA ODUSTALA. ZNAM DA NEMA NEKI PRETERAN IZBOR TROPHEUSA KOD NAS ALI OVAJ MI JE NAJDRAŽI MOORII.
INTERESUJE ME KO IMA BEBE OVIH TROPHEUSA

EVO SLIÈICA
alzo
Tropheus rule
Veoma napredan član

« Reply #1 on: 09 July, 2005, 14:17:23 »

Tropheus RED MOLIRO je veoma slican ako ne i lepsi od Tropheusa sp. Chipimbi (nije vise u 'moorii' grupi) i njih mozes naci...kao i sp. Chimba koji spadaju u tzv 'RED' Tropheuse.

Maswe mozes da nadjes bez problema a Sp. Mpimbwe aka. "Red cheeck" TESKO!  Postoji (Korongwe) varijanta ili ti 'Yellow cheeck' a ima ih Piroman!

Inace, svi Tropheusi su lepi na svoj nacin ali ti si definitivno odabrala interesantne. S CIKLID_111 vaka cast.
Ciklid Gile
Veoma napredan član

Igor Ranković

« Reply #2 on: 09 July, 2005, 15:29:28 »

Pozdrav Jelena i dobro nam dosla... CIKLID_111
Da je slab izbor tropheus-a kod nas... Ne bih se slozio... Ako pogledamo radje ima ih samo kod JZH-a, a i tamo je (po mom misljenju) dobar izbor... Cene jesu nesto sto odvraca ciklidase da drze Tanganjika ciklide, i zato ima vise pobornika Malawi ciklida.
Ja sam kao i ti tek godinu dana u ciklidnim vodama, i poceo sam sa tropheus-ima pre par meseci... Od tada bih samo njih drzao!!!
Samo napred, polako i videces da ces za par meseci imati akvarijum pun prelepih tropheus-a!!!

Srecan je dan kad sam nasmejan ko kreten.
Silvester
Veoma napredan član

« Reply #3 on: 09 July, 2005, 15:35:15 »

Pozdrav, Jelena.
Evo Alzo ti je sve lepo objasnio oko tropheus-a koji te interesuju, pa bih se ja osvrnuo na nesto drugo. Jos ne znam nikoga ko drzi ciklide, a da je uspeo da zavrsi sa akvarijumima, ma koliko oni bili veliki. Mozda samo privremeno, ali na duze... Uvek zelimmo bar jos 100l vise.
Znaci, ako nabavis tropheus-e smisljaj gde mozes jos po neki aq da smestis. Ako nista drugo bar za mrest. Za pocetak.
Pozdrav   CIKLID_166
Guest
« Reply #4 on: 09 July, 2005, 15:59:11 »

ZA CIKLID GILETA
HVALA NA PODRŠCI. ŠTA TRENUTNO IMAŠ OD TROPHEUSA? KOJE SU POTEBI DVE NAJKOMPATIBILNIJE VRSTE ZA 300L? OSIM  JZH KO IH JOŠ IMA NA PRODAJU?
Guest
« Reply #5 on: 09 July, 2005, 16:06:45 »

ZA ALZA
HVALA NA OBJAŠNJENJU. TOLIKO IH IM DA MORAM DA PRETRAŽIM SVE SLIKE KOD SEBE I DA IH UPOREÐUJEM. GLEDALA SAM PIROMANOV ALBUM I ODUŠEVLJENA SAM.
Guest
« Reply #6 on: 09 July, 2005, 16:14:51 »

ZA SILVESTERA
KONTAM DA IH UKUPNO BUDE OKO 15-AK ILI SAMO JEDNE VRSTE ILI 8+8 DVE VRSTE. PRVO HOÆU DA VIDIM ŠTA SE MOŽE NABAVITI  I OD KOGA A NEŠTO MI JE ADMIRAL PRIÈAO DA SE SKUPI PAR LJUDI I DA SE MOŽE OTIÆI DO MAÐARSKE JER JE TAMO VEÆA PONUDA I CENE SU POVOLJNIJE. SAD SAM ZAPELA ZA NOVI AKVARIJUM I NEMA ODUSTAJANJA. IMAM MALI OD 20L I MANJI OD 60L ZA MALE BEBICE KAO PRIVREMENA VARIJANTA. JEST DA JE GLUPO PITANJE I DA OVO JE ISKLJUÈIVO AKVARISTIKA U PITANJU ALI ZNA LI NEKO OD VAS KO IMA ODGAJIVÈNICU NEMAÈKIH DOGA - HARLEKIN ŠTENCI ME INTERESUJU?
Ciklid Gile
Veoma napredan član

Igor Ranković

« Reply #7 on: 09 July, 2005, 16:16:28 »

Upravu je Silvester, nikad dosta vode.... CIKLID_111
Ja imam 13 Maswa-i u 200L, tako da ces ti u 300 moci komotno da drzis dva jata tropheusa i mozda js po kog Tanganjikanca... Pa u sustini bilo koje dve vrste tropheusa da stavis trebalo bi da zive u harmoniji, ono na sta bih se ja osvrnuo je ukrstanje... To je problem pri drzanju dva ili vise jata tropheus-a, zato treba birati dve vrste koje se ne bi ukrstale, ali to je vec duza tema. Primer kombinacije kod koje bi doslo do ukrstanja su recimo... Pembe i Kirize. Oba su sp. black, oba imaju isti raspored boja na telu, razlika je samo u nijansi... Najbolje bi bilo da nam ti kazes koju bi kombinaciju drzala, a onda bi videli koliko je to izvdljivo.
Sem JZH-a, od radnji, koliko je meni poznato... Niko! Tu i tamo ih prodaju ljudi sa sajta koji ih mreste...
Obavezno pogledaj forum tropheus, sledece linkove, kao i galeriju akvarijuma, riba...
http://www.ciklidi.org/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=889&forum=18
http://www.ciklidi.org/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=694&forum=18
http://www.ciklidi.org/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=163&forum=18

Guest
« Reply #8 on: 09 July, 2005, 17:04:38 »

ZA GILETA
KOLIKO BI BIO OPTIMALAN BROJ TROPHEUSA  PO TEBI ZA 300L?JEL SU TVOJE MASWE ODRASLE ILI BEBE?
Ciklid Gile
Veoma napredan član

Igor Ranković

« Reply #9 on: 09 July, 2005, 17:24:50 »

Pa za tropheuse vazi pravilo da moras da napravis sto vecu guzvu, kako bi se agresija dominantne jedinke rasporedila na sve ribe, i samim time bila manja...
Pa po mom misljenju 15 riba je bas malo za 300L... U taj akvarijum moze komotno da stane 30+ riba... Dva jata po 15, ili jedno od 30 (veliki je trip gledati 30 istih riba)... Stoga, sto vise riba mozes uzmi da bi kasnije izvadila muzjake koji su viska. Znam da je ovo zesce skupa varijanta, ali je najbolja. Pogledaj JZH-ov akvarijum u radnji u kom imas 50+ riba, i koji super funkcionise!!!
Moje maswe su... Pa najbolji termin bi bio TEENAGER-i!!! Kod mene su oko 5 meseci, a sve ukupno su stare negde oko godinu dana (po mojoj proceni; mada nisam puno razmisljao o tome). Imam ih 13, i planiram da u akvarijum stavim jos 7+ Cyprichromis leptosoma... CIKLID_111

Pages: [1] 2   Go Up
  Print  

Jump to:  

User

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
05 February, 2012, 15:56:47

Login with username, password and session length

RECENT ZABAVA

Stats

Members
Stats
  • Total Posts: 102460
  • Total Topics: 6983
  • Online Today: 81
  • Online Ever: 450
  • (01 July, 2007, 15:19:12)
Users Online