Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: Moj ciklidarijum  (Read 3584 times)

Offline djuma

• Napredni član
Re: Moj ciklidarijum
« Reply #20 on: 13 September, 2011, 14:29:52 »
Trenutno je guzva, letece tu neki  ;) Muzjake coral red-a moram menjati jer su iz istog legla sa zenkama (tj u srodstvu). Takodje od maingana ce leteti neki muzjaci viska (tvoj ljubimac je i dalje medju glavnim bajama i on je jedini siguran od njih). Ostali su mi i neki samci muzjaka (paralelus i afro yalo), pa ako im ne nadjem neke zenkice, moguce da ce i oni leteti...tako da sve u svemu, bice cistke ovde  :grin:

Sto se tice hranjenja, dajem im samo jednom dnevno (uvece) i trudim se da im ne dajem previse, tj onoliko koliko pojedu za 2 min. Jedino mi je problem to oko vode, tj ne stizem da je menjam nedeljno, vec jednom u dve, a neki put i jednom u 3 nedelje  :rolleyes: voda mi je kristalno cista i za sada nisam primetio da im to nesto smeta...mada, da ne baksuziram.

Sto se tice bilja, vecina je kupljena na odredjenoj velicini, tako da sam je samo zasadio (nemam pesak, nego sitan sljunak kao podlogu) i ni sa cim je nisam tretirao, a ona samo raste li raste...izgleda da joj prija kod mene  ;)

Offline Petar

• Napredni član
    • Cgi Lucid Dreams
« Reply #21 on: 13 September, 2011, 14:32:34 »
Jako mi se dopada sto si se potrudio oko pozadine, to se retko vidja a 3D pozadina umnogome doprinosi na estetici.
Postuj video kada budes stigao, siguran sam da bi mnogi, ukljucujuci i mene to voleli da vide.

Offline bojan74

• Veoma napredan član
« Reply #22 on: 13 September, 2011, 14:38:26 »
lepo si ti to skockao i sada razmisljaj o novom i vecem aq-u. barem duplo vecem

Offline Dzo

• Značajni član
« Reply #23 on: 13 September, 2011, 15:38:57 »
Muzjake coral red-a moram menjati jer su iz istog legla sa zenkama (tj u srodstvu)

Bravo !

Srecan sam sto ima ljudi koji brinu o ovakvim stvarima.  ;)
So long and thanks for all the fish...

Offline djuma

• Napredni član
« Reply #24 on: 13 September, 2011, 15:49:28 »
@ Petre, imas video, tacnije dva, na prethodnoj stranici...post ispod zadnjih slika  ;)

@ Bojane, odavno razmisljam o vecem, ovo je totalno bolest i to ona najgora, bolest zavisnosti  :grin: O megalomaniji da ne pricam  :grin:

@ Dzo, voleo bih kada bi svi tako razmisljali...evo priznacu (juce sam bacio zivu jednu zenku, jer se totalno usukala, uvukao joj se stomak, zakrzljala sva...i sad zamisli sta bi ta rodila)...poenta je samo da li ce se javiti neko da ponudi nekog drugog muzjaka u zamenu.

Offline Dzo

• Značajni član
« Reply #25 on: 13 September, 2011, 16:20:22 »
Takve stvari kao sa tom zenkom se najcesce i desavaju bas zbog ukrstanja u srodstvu. Zato me neki ljudi ne vole jer uvek pitam ona nezgodna pitanja gde su nabavili ribu i ako je maticna da li je u srodstvu....

Na jednom forumu sam bas uleteo u raspravu na ovu temu i neko mi je odgovorio da to kod riba nije bitno... Kakvo katastrofalno razmisljanje.

Prirodni zakoni su isti za sve zive organizme... Kako za ribe tako i za ljude...
Cak smo prema mnogim vrstama inferiorni po pitanju gena...

http://www.wired.com/wiredscience/2011/02/water-flea-genome/
Pazi sta nam radi mala dafnija.

Offline Dzo

• Značajni član
« Reply #26 on: 13 September, 2011, 16:25:48 »
Evo jos jednog slicnog teksta za zitarice...http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/1910949.stm

Online filter boy

• Član
« Reply #27 on: 14 September, 2011, 11:14:57 »
Cak i mnogi koji redovno mreste ribu u vecim kolicinama mreste je u srodstvu i prodaju...
O obicnim hobistima da ne govorimo....Ali to je prica za neku drugu temu...
Djuma samo napred sa novim vecim akvarijumom...

Offline Petar

• Napredni član
    • Cgi Lucid Dreams
« Reply #28 on: 14 September, 2011, 12:03:49 »
@ Petre, imas video, tacnije dva, na prethodnoj stranici...post ispod zadnjih slika  ;)

Super! Hvala.

Offline Iveza

• Član u razvoju
  • **
« Reply #29 on: 27 February, 2012, 21:23:02 »
Ovaj akvarijum je prelep...  :D u fazi smo izrade novog, tako da si nam sada uzor  :cool:

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
24 May, 2012, 11:05:40

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1090
  • Latest: Masic
Stats
  • Total Posts: 105680
  • Total Topics: 7307