Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: Malawi 400l  (Read 5331 times)

Offline ViK

• Značajni član
Malawi 400l
« on: 18 November, 2010, 19:28:06 »
Posle godinu dana pauze ponovo imam aq, sa ciklidima naravno.
U pitanju je aq dimenzija 135*42*70v (staklo je 12mm).
Filter je unutrašnji pregradni, koji pokreće atmanova pumpa 2000l/h (mada na visini vodenog stuba 67 je oko 1600l/h). U filteru se nalaze plavi(akvaristički sunđer), džakovi za krompir, aktivni ugalj, serina vata - "prljava" iz nedarinog aq, keramički prstenovi, zeolit, kvarc - koji se koristi za filtriranje novosadske vode, 1l smole za skidanje nitrata). U filteru je i atmanov grejač od 300w. Vazdušna pumpa - neki Kinez. U planu je još da ubacim (kasnije, kad ribe malo porastu) još jednu motornu glavu od oko 600l/h da cirkuliše vodu. Osvetljenje čine dve neonke T8 philips aquarelle od 120cm.
Enterijer čine crna tapeta zalepljena na zadnju i bočne strane aq, običan-dunavski pesak i oko 35kg kamenja. Pored toga tu su još i u dve saksije sa vallisneria giganteom.
Što se tiče riba, dugo sam se lomio šta da ubacim.
Sa ciklidima sam počeo pre 5-6 godina i to sa mbunama, pa onda sa centralno i južnim amerima. Imao sam i nešto malo rečnih afričkih ciklida. Pa sam onda opet držao mbune i po neku aulonocaru.
Prvo sam bio ubeđen da ću imati mešoviti Tanganyika aq, pa sam onda počeo da razmišljam o Diskusima, pa o malo agresivnijim južnjacima. Na kraju odluka je pala da nastavim gde sam stao. Znači, Malawi, ali ovaj put nonmbune. Pre svega mirnije vrste.
Aq je jako mlad (ne smem ni da kažem koliko da me ne bi odmah svi napali što nisam duže ciklirao)i u njemu su mlade ribe, veličine 2-3cm i to, za sad: delfini x 10, aulonocara baenschi x5, Aulonocara blueorhid x1 (mužjak nadam se) i četiri čistača.
U planu je još nabavka nekoliko mužjaka Aulonocara (svestan sam da će se ukrštati, ali to mi ne smeta), zatim Lethrinops sp. "Yellow Collar" x 6 komada, Placidochromis sp. Jalo Reef x 5 komada, Fossorochromis rostratus x 5 komada.
Fotke su friške, od pre sat vremena. Slikao ih je moj drugar Nedara, koji me je u suštini i zapalio za aq ponovo.
Hvala ti na tome, i uopšte što si se ovoliko izcimao oko cele priče (išao sa mnom do BGD po njega, testirao ga, uneo u stan, ....  ;))
Svemir Svemircima!!!!

Offline ViK

• Značajni član
Re: Malawi 400l
« Reply #1 on: 18 November, 2010, 19:39:39 »
Ispod ovog sloja peska od oko 5cm se nalazi sloj silikona(običan transparentni koji se koristi za kupatila) koji sam naneo (dve tube), zatim razmazao po dnu i sipao pesak po njemu. Rezultat je da sam dobio oko 1cm izolacije od udarca od kamena a i u slučaju kada ciklidi prokopaju do dna neće se videti staklo. Preporučujem ovaj fazon, kao što ga je meni preporučio drugi drugar sa sajta, sada iz ravnog Banata :D
Još par Nedarinih, "standardnih" ;) slika:
Svemir Svemircima!!!!

Offline ViK

• Značajni član
« Reply #2 on: 18 November, 2010, 19:46:39 »
 :)

Možda bi bilo više fotki, ali je preplašenog fotografa oterao veran i opasan pas čuvar, a onda ostao da čuva aq ako se ovaj ipak vrati :grin:
Svemir Svemircima!!!!

Offline McBain

• Značajni član
« Reply #3 on: 18 November, 2010, 20:55:42 »
Srecan povratak u ciklidne vode. Nesto je mnogo mracno za 2 aquarelle od 120cm , ali nema razloga da ti ne verujem(o) :) I ako ne volim oblo kamenje, ovo je lepo ali nekako si simetricno naslagao. Ja te necu kritikovati sto si ubacio rano ribe, jako su male a i ubacio si nesto mase od nedare. Naravno, vrlo malo hrane u pocetku i nema frke....a aq je bas extra za discuse, ali odlucio si se za ovu grupu ciklida....uzivaj  :cool:

Offline djurdjev

• Značajni član
  • Novi Sad pripada novosadjanima!
« Reply #4 on: 18 November, 2010, 21:09:47 »
Extra je akvarijum,sve pohvale mada po mom ukusu bi ja stavio jos kamenja.
a sto se tice pripreme akvarijuma za ribe,cuti ima i gorih  :D malo je falilo da ostenem bez riba a i Duki da me ispicka  :)

Offline Slobodan

• Značajni član
« Reply #5 on: 18 November, 2010, 22:02:57 »
Jedan savet, Aulonocare ce ti se kretati samo od pola akvarijuma pa na dole. Da bi ti se kretale po celom akvarijumu (po visini) potrebno je da kamenje (vrh grebena) podignes sto vise. Aulonocare se krecu najvise do vrha grebena, da bi ti popuile akvarijum, odradi ovo sto ti kazem (potrudi se) bices zadovoljniji :)

Offline ViK

• Značajni član
« Reply #6 on: 18 November, 2010, 22:35:05 »
I meni je malo suviše simetrično, moraću malo da pretumbam kamenje. Možda levu gomilu izbacim, a kamenje složim na desnu, ili... Na slikama je ispao malo tamniji nego što jeste stvarno, ali dve neonke su upravo zbog visine od 70cm. Što se tiče visine kamenja i aulonocara, videćemo... Mogu još malo da idem u visinu sa kamenjem, ali ne puno. Ipak je samo 42 širina aq+ hoću da ostane što više mesta za plivanje, pa ne mogu stabilno da slažem skroz do gore.   
Svemir Svemircima!!!!

Offline admiral

• Americki i Azijski moderator
  • Veoma napredan član
  • C.C.A. Vršac Milan Petrović
« Reply #7 on: 18 November, 2010, 23:06:56 »
Ispod ovog sloja peska od oko 5cm se nalazi sloj silikona(običan transparentni koji se koristi za kupatila) koji sam naneo (dve tube), zatim razmazao po dnu i sipao pesak po njemu. Rezultat je da sam dobio oko 1cm izolacije od udarca od kamena a i u slučaju kada ciklidi prokopaju do dna neće se videti staklo. Preporučujem ovaj fazon, kao što ga je meni preporučio drugi ortak sa sajta, sada iz ravnog Banata :D
Još par Nedarinih, "standardnih" ;) slika:

;)

Svaka čast za aqua.Ali navijam da se vratiš Amerima.
« Last Edit: 18 November, 2010, 23:16:12 by admiral »

Offline Noik

• Napredni član
« Reply #8 on: 18 November, 2010, 23:34:18 »

Svaka čast za aqua.Ali navijam da se vratiš Amerima.
hehe,i ja isto,ali razumem situaciju da sada kod nas nema u ponudi nicega zanimljivog :)

inace jako lep akvarijum.Slazem se za pretumbavanje kamenja i moguce ubacivanje nekog manjeg

Offline ViK

• Značajni član
« Reply #9 on: 19 November, 2010, 06:22:08 »
pa Noiče, mresti pa da bude nešto zanimljivo! ;)
Moja žena i onako navija za Amere od početka (htela da me ubije kad sam rekao da ću Malawi ponovo  :laugh: )
Imam mesta u spavaćoj sobi za još jedan aq, ali to za nekih pola godine-godinu :grin:
Inače, nije bilo manjeg kamenja na stovarištu, inače bih ga uzeo sigurno.
Svemir Svemircima!!!!

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
24 May, 2012, 10:47:06

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1090
  • Latest: Masic
Stats
  • Total Posts: 105680
  • Total Topics: 7307