Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: Jel i vama bilo ovako kada ste pocinjali ?  (Read 1329 times)

Offline djomla82

• Početnik
  • *
Re: Jel i vama bilo ovako kada ste pocinjali ?
« Reply #10 on: 18 November, 2010, 09:41:19 »
Hvala ljudi, hvala.

Za aq cu da se potrudim sto skorije.

Malawi.bg mi je dao nadu (ovom prilikom mu se zahvaljujem).

Probacu sa jedno 20-ak riba, pa cemo da vidimo. Sama nabavka veceg aq-a mi nije toliki problem koliki je smestaj istog, jednostavno nemam ga gde. :embarrassed:  :embarrassed:  :embarrassed:

Stvarno ne vidim zasto ne bi shljakala varijanta poprilicno naseljenog akvarijuma, mbune se u literaturi opisuju kao "good community fish". Pogledajte klip sa YouTuba koji sam postovao, verujem da je aq na klipu OGROMAN, ali uzmite u obzir i broj stanara, svi mirni-svi zadovoljni, niko nikoga ne ganja, a jos uz to i eksplozija boja - milina.

Sve u svemu probacu, nije mi problem da poklonim ribe nekome na kraju.

Offline Dzo

• Značajni član
« Reply #11 on: 18 November, 2010, 14:16:53 »
Moras malo da promenis glediste na akvaristiku ili bar razmotris druge aspekte...

Skoro svaki akvarijum je zatvor za ribe. To je cinjenica bez ikakvog mesta za raspravljanje. Video sam neke akvarijume na Youtube koje mozda ne bih mogao da stavim u tu kategoriju ali ni oni nisu daleko.

Resetke su zamenjene staklom a sve je dodatno pogorsano jer fekalije slobodno plutaju po vodi.

Koliko ces svoj zatvor da im ucinis prijatnim to je tvoj izbor... Mozda si zedan krvi, tuce i smrti pa hoces da im napravis los zatvor... Ja mislim da za to nema opravdanja.

Tvoj je izbor, radi sta hoces... U svetu se non stop muci preko milijardu ljudi, ne znam koliko je strasno sto ces ti da mucis nekolicinu riba. Mada mozda kasnije predjes i na nesto drugo i gore...
Zamisli da postoje jako inteligentna bica gde je razlika izmedju njih i tebe kao izmedju tebe i tvojih riba... Da li bi voleo da zivis u losem zatvoru?

Razmisli ponovo o svom akvarijumu.
So long and thanks for all the fish...

Offline acacar

• Početnik
  • *
« Reply #12 on: 18 November, 2010, 14:31:50 »
 :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
E sta sve nece covek ovde da procita... :rolleyes:

Offline flojd

• Značajni član
« Reply #13 on: 18 November, 2010, 14:49:38 »
Aco pre nego sto nastavis da se smejes pronadji Djumine postove o malom aq i puno ribetina i kako se to zavrsavalo.Sve sto je napisano za clana Djomla82 ima veoma veliki znacaj i za tebe(i tebi je kao i Djomli,kao i Djumi gotovo isto savetovano).
I da aq i jeste neka vrsta zatvora,a kakvog-to je na tebi.
Pozdrav

Offline nedara

• Administrator
  • Veoma napredan član
  • C.C.A. Novi Sad
« Reply #14 on: 18 November, 2010, 15:00:01 »
Aco, možeš da imaš opušten stav u vezi kompletne akvaristike i držanja ciklida. Međutim, moraš da razumeš da su poneki članovi ovog foruma izdigli nivo držanja ciklida na visok nivo, kao i da je njihovo znanje i iskustvo posledica dugugodišnjeg bavljenja ovim hobijem.

Za mene je čovek koji voli i drži ciklide, mnogo više od akvariste ''amatera'' koji je kupio minimalni akvarijum, kupuje r.ibice po boji i preporuci prodavca u pet-shopu. Ciklidaš (makar i početnik) se detaljno raspita o vrstama koje će da gaji i na osnovu toga uređuje i dimenzioniše akvarijum.

Suviše si kratko na ovom forumu da bi se nekom smejao, pogotovo što nisi pokazao neko zavidno znanje!
Cichlidae   Canidae   Cactaceae

Offline acacar

• Početnik
  • *
« Reply #15 on: 18 November, 2010, 15:14:15 »
Posto vidim da ovde ima na pretek doktora nauka  :cry:iz raznih oblasti (izvinjavam se izuzecima) a ja ipak imam jos neki zivot osim ribetina pozdravljam drustvo do daljnjeg :cool:

EDIT: ''Putuj igumane'' odnosno ''care'', vodi svoj život...  :angel:

uprava ciklidi.org
« Last Edit: 18 November, 2010, 15:19:58 by nedara »

Offline djomla82

• Početnik
  • *
« Reply #16 on: 18 November, 2010, 15:30:46 »
DZO, nemoj pogresno da me shvatis, ja bih od celog stana napravio akvarijum, ali jedno su zelje a drugo mogucnosti, da ne tupim o tome. NA PRVOM MESTU - NIKAKO NE ZELIM DA MUCIM RIBE. Hvala ti za post o zatvoru, imacu to u vidu.

Mozete li sada malo da se vratite na prvobitnu temu o odabiru riba

Hvala na postovima, sa svakim novim saznam po nesto.

Offline bojan74

• Veoma napredan član
« Reply #17 on: 18 November, 2010, 15:31:44 »

Naravno, planiram da uradim neku zanimljivu pozadinu, stavim fini pesak, osvetljenje i kupim neku fensi hranu za ciklide.

Otvoren sam za sve predloge, a mislim da ima jos posetilaca ovog foruma koje muci ista muka, tako da cete pomoci i njima.

Unapred zahvalan

:) :) :)

moj predlog je da umesto kupovine pozadine i fensi hrane, uz kintu koju bi mogao da dobijes prodajom svog aq-a, spasis mucenja na prvom mestu ciklida a i sebe samog i kupis adekvatan aq. svi saveti za drzanje malawi ciklida u takvom ili slicnom aq-u su naj blaze receno KOJESTARIJE! citajuci ovakve i slicne teme na ovom ili onom sajtu dosao sam do zakljucka da je doslo poslednje vreme za ciklide i da im se crno pise. kako je krenulo do nove godine ce biti i malawi u tegli kornisona.
pomisljam da sam u zabludi ili da sam neinformisan. mozda je neko dosao do novih saznanja o drzanju ciklida. ako je tako, molio bih te ljude da nas prosvetle i uvedu u ta nova saznanja

Offline nedara

• Administrator
  • Veoma napredan član
  • C.C.A. Novi Sad
« Reply #18 on: 18 November, 2010, 15:47:16 »
Djomla, pročitao si već nekoliko mišljenja o ideji da u tvoj akvarijum smestiš vrste ciklida koje si naveo...i moje mišljenje je da u akvarijumu tih dimenzija ne treba gajiti Malawi vrste.

Predlažem da pogledaš ciklide iz jezera Tanganjika ili neke vrste iz Južne Amerike, koje bi se sasvim dobro osećale u tolikom akvarijumu. Srećno!
Cichlidae   Canidae   Cactaceae

Offline djomla82

• Početnik
  • *
« Reply #19 on: 18 November, 2010, 16:03:25 »
Hvala svima na odgovorima, zakljucajte temu.

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
24 May, 2012, 10:46:23

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1090
  • Latest: Masic
Stats
  • Total Posts: 105680
  • Total Topics: 7307