Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: Kore za pitu ili baklavu u ishrani biljojeda?  (Read 2209 times)

Offline dr.Lucky

• Veoma napredan član
    • Sve o MUŠIČARENJU na jednom mestu
Kore za pitu ili baklavu u ishrani biljojeda?
« on: 01 July, 2005, 10:09:33 »
Evo jos jedne bizarne ideje koja mi je pala na pamet dok mi je supruga spremala balkave, koje su inace bile fenomenalne.
Pitanje je sta bi se desilo ako bi kore ispekao i kao listice davao M'bunama. Naime kore su sacinjene od skroba i pecenjem bi se unistio eventualno prisutan gluten kao slabo varljiva supstanca.
Iz ovog razloga kore imaju samo, ili u najvecem procentu, skrob tj secere, a nemaju preteine i masti.
Koliko je ovo glupa ideja?
Is it wrong to be strong Brotherhood

Treba kupiti semenke, jer one oće semena

Offline alzo

• Tropheus rule
  • Veoma napredan član
    • paraciklidi.org
Re: Kore za pitu ili baklavu u ishrani biljojeda?
« Reply #1 on: 01 July, 2005, 10:34:54 »
Koliko je glupa ili ne (ideja) pokazace odgovori ostalih na tvoju temu...znaci jos je ne prebacujem u tupljenje! ;-)

Offline piroman

• Gubitnik vremena
  • Samosapacenje me je dovelo do ovde...
    • piroman.rs
« Reply #2 on: 01 July, 2005, 11:24:37 »
Mislim da bi ti listici bili previse tvrdi, i da bi im trebalo previse vremena da omeknu u vodi :(
Pozdrav
Piroman

Offline dr.Lucky

• Veoma napredan član
    • Sve o MUŠIČARENJU na jednom mestu
« Reply #3 on: 01 July, 2005, 12:06:08 »
I ja sam predpostavio da ce biti dosta tvrde, ali ako se duze potope, dosta omeknu. Inace osnovni sastojak je naravno brasno, Ono je sacinjeno od nekoliko supstanci, od kojih najvise ima skroba, tj secera. Siguran sam da ne stavljaju zejtin i ostale masnoce, a naravno da nema preteina. Inace alge koje jedu m'bune i tropheusi imaju najvise skroba, jer je celijski zid kod njih napravljen od njega, za razliku od visih bilajka kod kojih je sacinjen od celuloze.
Naravno u sastav ulaze i vitamini B kompleksa, ali zato nema ostalih vitamina.
Ako se ispeku, dolazi do unistenja, ili barem promene glutena koji moze da bude problem za varenje.
Druga stvar je koliko bi mutile vodu!
Ova ideja je mozda bezveze, ali meni deluje bolje nego hranjenje Koi-sticksovima. Ideja mi je bila da je upravo Koi zameni ovom hranom, naravno uz glavno hranjenje Sera florom i ostalim biljnim hranama.
Pozdrav!
Is it wrong to be strong Brotherhood

Treba kupiti semenke, jer one oće semena

Offline MILPER

• Veoma napredan član
« Reply #4 on: 01 July, 2005, 13:39:59 »
Laki ne znam koliko ti se isplati da eksperimentises kad je pakovanje Sera Koi Color od 1000ml (420g) svega 350-400 dinara....
Ovo pakovanje meni traje preko pola godine,ali naravno to mi nije primarna hrana....
Moje Mbune je obozavaju,naravno kad se dobro natopi....

Pozdrav  CIKLID_166

Offline piroman

• Gubitnik vremena
  • Samosapacenje me je dovelo do ovde...
    • piroman.rs
« Reply #5 on: 01 July, 2005, 17:51:29 »
Treba experimentisati, ali pametno. Pametno experimentisanje znaci, da se za experiment nabavi zaseban akvarijum, i koriste ribe koje nemaju znacaja. U prevodu, Laki dacu ti rado jedan aqua cube, namrestri nesto do ciklida, i pripremi 3-4 komada za experiment. Hrani ih na doticni nacin nekoliko meseci, ukoliko sve bude o.k. napisi zapazanja, i da se svi bacimo na ovu alternativu.

p.s. ALZO, ja postujem tvoje misljenje, i to mnogo! Ali se ovog puta ne slazem sa tobom, da je ovo tema za tupljenje, jer je ovo ipak ideja, bila ona glupa ili ne, nije ni vazno, zato is ajt sluzi da se konstruktivno poprica o idejama, da se lose popljuju, a dobre iskoriste. Ako je neka ideja losa, po mom misljenju treba da ostane ovde, i da bude popljuvana, da bi drugi user-i uvideli da je besmislena!
Pozdrav
Piroman

Offline alzo

• Tropheus rule
  • Veoma napredan član
    • paraciklidi.org
« Reply #6 on: 01 July, 2005, 23:12:42 »
Tema je poprilila 'naucno istrazivacki' karakter, moram da priznam, i ovde joj je i mesto...ali isto tako ne krivim sebe sto sam bio na oprezu na samom pocetku ove teme jer Lucky je totalno nepredvidiv! ;-)

Samo nastavite (bez mene...)!

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
24 May, 2012, 10:38:28

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1090
  • Latest: Masic
Stats
  • Total Posts: 105680
  • Total Topics: 7307