Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
* * *

Aquashop

ciklidi.org « Geografska podela ciklida « Amerika «  (Moderator: admiral)Kkada se ciklidi slože sve se može
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Kkada se ciklidi slože sve se može  (Read 1526 times)
Santa
Značajni član

« on: 24 June, 2005, 14:17:49 »

Pozdrav svim ljubiteljima ciklida a posebno poèetnicima u želji da imaju puno veselja sa njima i uživaju u njihovom ponašanju i ljepoti.
 Mnogo postova je bilo pisano tako o teoriji kao i o praksi. Pošto ja pripadam praktiki treba prvo da napomenem da je i teorija jako bitna ali samo u djelu osnovnog opisa ribe i o parametrima vode. Kada bi teoriju iz knjiga uzimali doslivce mnogo akvariuma ne bi imalo pola riba koja se sada nalaze u njima.
 Da poènem sa prièom zašto teorija uvijek ne ide sa praksom. Moj akvarium bio je zasnovan za Tanganjka ciklide. Pošto sam primetio forum o jednoj divnoj ribi Ciclasoma otofasciatum koju sam nekada gajio, napisao sam èlanak o toj divnoj ribi iz moje prakse. Nakon mog pisanja javio se akvarista po nadimku Admiral, da mu nabavim jedan par tih divnih riba i to se i desilo. Nakon nedelju dana stavio sam meðu Tanganjikance jedan par amerikanera. Kasnije javio se još jedan akvarista pod nadimkom Dixy za nekoliko Pseudotropheus socolofi i kada sam i njih nabavio nabavio sam još par Haplocromisa za koje još nije utvrðen pravi rod. Tako sada pliva zajedno jata riba iz tri razlièita biotopa ali po tvrdoèi vode i ph parametrima mnogo ne odstupaju. Sada je otprilike mesec dana zajednièkoga života u èekanju da se malawi i amerika odsele u vaše krajeve a vidi šta se dešava. Po svim teorijama trebao bi biti pokolj ali kod mene su se braèa dogovorila za bratsvo i jedinstvo i tako je postao tata socolofi a i otofasciatum oèekuje deèji vrtiè. Kada krene ljubav nema granica. Evo još nekoliko slika mama sa ikrama.

govedina 1.(gurm.) ukusno meso krave; 2.(rep.) izuzetno ozbiljan sukob zainteresovanih strana (videti  svadja, zavada ili bacanje hejta) 3.(narod) osoba obdarena velikom snagom na ustrb pameti (videti sirovina ili PAJSER)
Vaskezz
Početnik
*

« Reply #1 on: 29 June, 2005, 17:32:12 »

opet smo se nasli i na ovom sajtu. mnogi neveruju na ovu temu ali tako je i kod mene. danas umalo nisam kupio ramireze ali i to cu uciniti , svidjaju mi se.
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

User

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
05 February, 2012, 15:52:02

Login with username, password and session length

RECENT ZABAVA

Stats

Members
Stats
  • Total Posts: 102460
  • Total Topics: 6983
  • Online Today: 81
  • Online Ever: 450
  • (01 July, 2007, 15:19:12)
Users Online