Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: Jef Reef Cube  (Read 5789 times)

Offline jeferson

• Veoma napredan član
Jef Reef Cube
« on: 01 November, 2010, 19:24:45 »
Vidim da nam podforum sajta vec neko vreme nije aktivan...kolege se nesto ulenjile,a ima i onih koji svoje aq prikrivaju  :)
Evo ja nesto napravio! Pomogli mi drugari..koga sam stigao uhvatiti i ugnjaaaaviti   :undecided:

Nakon nekog vremena...odlucio sam se za veci,mada su mnogi slutili da ce tako i biti  Smiley
Posle nekih 2 meseca pribavljanja oprem i svega potrebnog,konacno je sve stiglo i spremno za sklapanje nove reef kocke...iseceno staklo
Aq je dimenzija 64x64x57
Staklo je 10mm silikon Soudal crni
Aq se nalazi na polici koja je posebno radjena za njega,visine 90cm,ram je pravljen od cevi 25x25 mm
Polica u ovom slucaju nema ledja tj zadnju stranicu dok je jedna stanica potpuno pokretna i pricvrscena magnetima... u ostalom evo i neka slika

Offline jeferson

• Veoma napredan član
Re: Jef Reef Cube
« Reply #1 on: 01 November, 2010, 19:27:00 »
Bulk head-ovi su bili u stvari jedina stvar koja me je "kocila" u ranijem sklapanju aq ali ko zna zasto je to dobro   :)
Stigli su i oni! Odvod 32mm,pomocna cev 25mm,povrat 25mm
Pocela su i prva lepljenja... Sumpdimenzija 60x45x45
Posle dosta konsultovanja,mozganja ...staviti pregrade u sump ili ne....odlucio sam se za DA,mada su mi uglavnom savetovali ne vise od jedne   :undecided: ali sta cu kad volim   :D
Pocelo je lepljenje sumpa,ja i nekolicina drugara u lepljenju smo krenuli na posao    :grin:

Offline jeferson

• Veoma napredan član
« Reply #2 on: 01 November, 2010, 19:29:36 »
Sump ima tri pregrde,mozda jednu ne potrebnu ali vreme ce pokazati
Pregrada za RO vodu,pregradu koja odvaja povrat i skimer i pregradu u koju dolazi voda i preliva se preko korpice za mehanicku filtraciju
Po zavrsetku lepljenja i testiranju sumpa,dosli su i staklarski radovi na red busenje rupa ,pravljnje reza za box
Dosli i drugari  :grin: da ozbiljno zalepimo aq ,u poluvremenu derbija  :laugh:
Na svu srecu i za promenu ...stvari su isle sve po planu

Offline jeferson

• Veoma napredan član
« Reply #3 on: 01 November, 2010, 19:33:07 »
Posto se aq i box osusio,preslo se na farbanje zadnje stranice i dna posto za sada planiram imati aq bez podloge,mada bi voleo imati peska....   :cry:
Spajanje PVC sistema za odvod-dovod vode sam za test fazu sa obicnom cesmusom spojio samo uz dodatak teflon trake na spojevima...Drzi odlicno   :)
Odlucio sam se raditi  2L sistem-opet preporuke
U boxu sam napravio zljeb za zaglaviti cesalj od forexa...koji sam takodje kao i vecinu stvari na ovom aq sam pravio ili uz pomoc prijatelja
2L sam spojio danas i pustio u rad-kod mene je necujan! e sad dal je to do majstora ili nesto ne valja-ne znam!   :grin: :tongue: :D
Ovako to danas izgleda par dana pred prebacivanje nano kocke u "VELIKU" kocku 

Offline jeferson

• Veoma napredan član
« Reply #4 on: 01 November, 2010, 19:36:49 »
Sto se tice opreme tu je
Skimer AM turboflotor 1000
Stream Tunze 6060-6000 l/h
Kinez 5000 l/h
Povratna pumpa Atman 2000l/h
Grejac
Top off DIY sistem za dolivanje vode
Rasveta DIY 4 x 24w T5
Oko 20 kg kamena...
i to mu dodje to...

Posle par dana namestanja....  :grin:
Malo muke oko sklapanja grebena...  :sad: skupljanja i pravljenja vode,stvari dolaze na svoje
Na zalost rastao sam se od anemone  Sad ali teramo dalje....
Skimer je poceo da raducka...
U principu u sistemu po mojoj proceni nedostaje oko 10-15 l vode,da sve dodje na svoje(top off nije jos ukljucen bas iz tog razloga) sto ce biti postepeno ubaceno u narednih par dana
I na kraju slika celog aq i police....

Offline caki

• Član u razvoju
  • **
« Reply #5 on: 01 November, 2010, 21:10:49 »
Jesi ga odradio razbio si ga,svaka cast

Offline igoRR

• ReefrooM
  • Administrator
  • Napredni član
  • Igor Mirovic
« Reply #6 on: 01 November, 2010, 22:00:13 »
Ee ovo vec ozbiljno izgleda, lepo slozen greben! Malo ces trebati i rasvetu da pojacas...

Lepo si rekao podforum mrtav a ima jos novih ne predstavljenih akvarijuma! (kriju ih)  :)
Morski Ciklidas

Offline jeferson

• Veoma napredan član
« Reply #7 on: 01 November, 2010, 22:04:47 »
Sto se rasvete tice...mozda jos jedna -dve cevi...ali moram da dodam modul  :laugh:
Tvrde korale bas nesto i ne mislim drzati...mozda jos jedan...onaj rozo crveni hystrix cini mi se  :)
ovo sto imam mi je sve lepo otvoreno,ne deluje mi da mu je slabo svetlo,u ostalom samo sto ne izvire :) na samom su vrhu
jedino mi je salinitet malo nizi...ali popravicu tokom nedelje

Offline ivica74sk

• Član
« Reply #8 on: 01 November, 2010, 22:11:24 »
 Prelep akvarijum i odlicno predstavljen.Igorre ovo je simptomaticno kod moraca da vecina njih krije svoje akvarijume kao i znanje oko njih kao najvecu tajnu(tako je i kod nas) sto nije slucaj sa ostalim tipovima akvarijuma.Ovaj sindrom egoistickog uzivanja stvarno zasluzuje malo dublju analizu.Ja imam neke svoje teze zasto je to tako ali jos uvek proucavam pa kad budem siguran  definitivno cu ih objaviti.Izvinite za off topic.

Offline igoRR

• ReefrooM
  • Administrator
  • Napredni član
  • Igor Mirovic
« Reply #9 on: 01 November, 2010, 22:23:46 »
 To za skrivanje si u pravu Ivice, ima tu necega  :)

Dusane ne pitah te jer si na kraju sekao staklo masinski ili si odneo na laser?
Morski Ciklidas

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
24 May, 2012, 10:25:22

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1090
  • Latest: Masic
Stats
  • Total Posts: 105680
  • Total Topics: 7307