Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: 700 l Reef  (Read 3630 times)

Offline chombe

• Član u razvoju
  • **
700 l Reef
« on: 16 October, 2010, 21:22:35 »
Evo kanacno i ja da se nakanem da prestavim svoj reef.
Akvarijum je u funkciji nekih 5-6 meseci i do sada je prosao kroz razne faze. Bilo je tu malo uspona i padova ali u zadnih mesec dva konacno se sve stabilizovalo i stvari su krenule na bolje, a za to bih hteo i da zahvalim Igorr-u i Jefferson-u koji su bili tu da pripomognu.
Hteo bih da dodam samo da sam ja inace totalni noob sto se akvaristike uopste tice. Za razliku od vecine vas nikad nisam u zivotu imao ni slatkovodni akvarijum a kamoli ovo, tako da ako se neko od vas dvoumi oko morsrkog slobodno mogu da kazem da nije tako komplikovano kako se cini. Najveci problem je naravno cena, ali moj savet je da ne kupujete nista ovde od ovdasnjih klepatora.
Evo Igorr, Jefferson i ja smo se vec 3-4 puta organizovali za put do Segedina gde su cene mnogo jeftinije!

Sto se mog akvarijuma tice ovako stoje stvari:
Dimenizje: 220x55x60
Skimer: 2 x aqua medic
Svetlo: 3x250w MH + 2 plave neonke
Calcium Reactor: coral planet ca 400
Phosphate Reactor: coral planet
Stream pumpe: 2 x Tunze 12.000 lh
...

Evo kako je sve to izgledalo od pocetka:

« Last Edit: 17 October, 2010, 00:12:58 by igoRR »

Offline chombe

• Član u razvoju
  • **
Re: 700 l Reef
« Reply #1 on: 16 October, 2010, 21:27:24 »
Kad smo dosli do gore skontali smo da ne mozemo da unesemo akvarijum  :rolleyes: ne treba da vam kazem kako mi je zena bila odusevljena  :laugh:

Offline chombe

• Član u razvoju
  • **
« Reply #2 on: 16 October, 2010, 21:32:34 »
Kad smo zavrsili sa svim fizickim i gradjevinskim radovima na kraju se ipak isplatilo  :)

Offline chombe

• Član u razvoju
  • **
« Reply #3 on: 16 October, 2010, 21:41:19 »
I konacno kad nam je dosadilo da gledamo u prazan akvarijum stiglo je i kamenje i palo je prvo solenje ili  soljenje, sakucem li ga  :rolleyes:

Offline chombe

• Član u razvoju
  • **
« Reply #4 on: 16 October, 2010, 21:51:37 »
I posle par meseci su mi se javili prvi i jedini problemi koje sam imao a to su nesnosne ALGE kojih se jos nisam rasio ali je stanje sada mnogo bolje nego sto je bilo. Bilo je tu svih mogucih algi i bakretija: hair alge, cijano bakterije, i jos neke dve vrste algi. Ovako je bilo pre 2 meseca.

Offline chombe

• Član u razvoju
  • **
« Reply #5 on: 16 October, 2010, 22:04:04 »
I konacno slike od pre par dana. Situacija sa algama je mnogo bolja nego sto je bila. Ostale su josa samo tamo na zadnjem staklu ali mislim da nece jos dugo, posto se polako povlace. Mada mi i ne smetaju toliko a i tangovih ih obozavalu pa po ceo dan kljucaju po njima.

Offline silwert

• od danas drzim i japanke
  • Veoma napredan član
  • F0
« Reply #6 on: 16 October, 2010, 22:05:36 »
bas je lepo kada se covek ne izciklira vec odma krene u slano
bravo

Offline chombe

• Član u razvoju
  • **
« Reply #7 on: 16 October, 2010, 22:08:10 »
...

Offline ivica74sk

• Član
« Reply #8 on: 16 October, 2010, 22:23:29 »
 Sto reci osim grandiozno svaka cast.Jedan savet.Nemoj nikada skidati alge sa zadnjeg pa i sa stranicnih stakala.Deluju potpuno prirodno a sto vise nabujajau tamo manje ce ih biti na prednjem staklu i koraljima i zivom kamenu jer ce ove prve trositi veliku kolicinu fosfata i nitrata i prednje ces sve redje morati da cistis.Ne znam kako bi se odrazio na kvalitet i zivost slane vode jedan dobar  UV sterilizator ali u slatkovodnom sve ovo sto sam rekao izvrsno funkcionise.

Offline chombe

• Član u razvoju
  • **
« Reply #9 on: 16 October, 2010, 23:12:48 »
Pravo da ti kazem imam dva UV sterilizatora koji su povezani ali ih ne palim jel su me tako savetovali. Obicno ih upalim kad ubacim nove ribetine, da smanjim mogucnost infekcije sa onim belim tackicama itd. e sad nisam siguran dali da ih drzim stalno upaljene ili ne. Nekao kaze da neko ne, nemam pojma....

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
24 May, 2012, 10:03:55

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1090
  • Latest: Masic
Stats
  • Total Posts: 105680
  • Total Topics: 7307