Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
* * *

ciklidi.org « Africki ciklidi « Tanganyika « 250 lit Tanganyike
Pages: 1 2 [3] 4   Go Down
  Print  
Author Topic: 250 lit Tanganyike  (Read 1680 times)
vespaholik
Značajni član

« Reply #20 on: 14 March, 2010, 16:06:51 »

Ova litraza je po meni minimum za tropheuse ali mogu da se drze i to uspesno ja sam pristalica teorije drzanje jednog tipa tropheusa (mada i ja drzim u istom akvariumu 2 tipa  cheesy cheesy ),Promene vode moze da bude extremna ali nova voda treba da bude dechlorisana to jest prociscena sa nekim filterom pre ubacivanje u akvarium.

T.F.C.
Drug Vanja
Član u razvoju
**

« Reply #21 on: 14 March, 2010, 21:51:44 »

Hvala na odgovorima smiley
U petak sam nabavio još 5 chimbi wink i to bi bilo to .
Trenutno su u karantenskom aq. i tamo će biti 10-15 dana. Što vi mislite koliko dugo bi trebale ribe biti u karanteni??

Na koji način da pročistim vodu od klora. Ja direkt iz pipe sipam vodu i stavim aquatan i to je to šta se tiče pripreme.
homosapiens
Značajni član

Gacic Marko. Beograd.

« Reply #22 on: 14 March, 2010, 22:01:36 »

Aquatan je sasvim dovoljan. Ija ga koristim,jedan od boljih preparata.
vespaholik
Značajni član

« Reply #23 on: 14 March, 2010, 23:28:02 »

Aqutan ne uklanja chlor provereno sa testovima za chlor za promenu od 30% aqutan je sasvim dovoljan kolko da umiri ribe a za extremne promene vode (vise od 50%) potreban ti je neki drugi filter ja koristim 2 stepenu filtraciju koja se montira na sami dovod to jest na cevovod i 100% uklanja chlor i neke teske metale.

T.F.C.
diefaust
Član u razvoju
**

« Reply #24 on: 15 March, 2010, 00:21:47 »

Treba biti obazriv pri kupovini takvih filtera, posto velika vecina njih mnogo omeksavaju vodu, tako da je to stvar na koju treba obratiti paznju... Naravno to je dobro ako su ameri u pitanju...
vespaholik
Značajni član

« Reply #25 on: 15 March, 2010, 12:58:47 »

Znaci za to obavezno voditi racuna u principu to su RO DI aparati a za nas koji volimo tvrdu vodu dovoljan je predfilter gorenavedenog filtra to mu dodze jedan mehanicki 0.5mikrona i jedan aktivni ugalj to 100% uklanja chlor ja sam koristio i KDF GAC taj kertridz uklanja i teske metale tako da ima danas za sve resenje.

T.F.C.
diefaust
Član u razvoju
**

« Reply #26 on: 15 March, 2010, 15:17:56 »

I samo da kazem nesto sto svi verovatno znate smiley
Aktivni ugalj ima ogranicen rok trajanja, a sam rok zavisi od njegovog kvaliteta i granulacije...
dzeno
Značajni član

Dzeno , Sarajevo - BiH

« Reply #27 on: 15 March, 2010, 19:31:18 »

potreban ti je neki drugi filter ja koristim 2 stepenu filtraciju koja se montira na sami dovod to jest na cevovod i 100% uklanja chlor i neke teske metale.

drug , jeli moze malo vise o pomenutom filteru , foto , skica itd

hvala ,
Bojko
Konsultant
Veoma napredan član

« Reply #28 on: 15 March, 2010, 20:38:08 »

Mislim da je Vespaholik,imao u mislima, filter, koji se stavi pre nego što voda dođe u slavinu i koji otklanja teške metale, hlor i šta ti ja još znam čega.Mislim da otideš na taj naslov više češ saznati :http://www.dom.com.hr/uredjaji_i_aparati/filteri_za_vodu/filteri_za_vodu
dzeno
Značajni član

Dzeno , Sarajevo - BiH

« Reply #29 on: 15 March, 2010, 21:43:28 »

bas sam to i mislio ...mislim da sam nasao nesto zanimljivo ; FILTER ZA TUŠIRANJE AQUATECH SF 80

Ali ipak bih volio cuti misljenje kolege Vespaholik - a

Bojko , hvala za link ....
Pages: 1 2 [3] 4   Go Up
  Print  

Jump to:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc