Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
* * *

ciklidi.org « Ciklidaristika « Moj ciklidarijum « Moj Malawi 350 l
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8   Go Down
  Print  
Author Topic: Moj Malawi 350 l  (Read 2110 times)
ivica74sk
Značajni član

Ivica Skopje Makedonija

« Reply #40 on: 11 March, 2010, 08:39:23 »

Nerado priznajem, ali bash lepi kamenjari smiley
Pre mislim da si mislio na ribe kamenjare(mbune)nego na kamenje? smiley
Nesha1980
Član

Nenad,Obrenovac

« Reply #41 on: 11 March, 2010, 12:20:53 »

dok mi je Rale takodje dao predlog za filtraciju i odmah mi poslao semu filtera sa upustvom za "teletabise" gde sta i kako da stavim u filter....
mozes li malo vise o tome?
Pa imao sam na pocetku peh sa filtracijom(slab kanister filter,mali protok),i tad sam bio na Beogridu,video da se covek bavi akvaristiko,poslao mu poruku,posle toga se par puta culi,on mi poslao shemu filtera,sta da stavim i kojim redosledom,jer je on imao isti takav i to mi je bila baza sto se tica filtera.Posle sam se jos konsultovao sa par ljudi i to je to..evo,godinu dana nemam problema sto se tice filtracije...(u pitanju je obican trokomorni prelivni filter,sad iz ovog ugla nista specijalno,ali je meni u tom trenutku kao totalnom pocetniku,ta shema zlata vredela),naravno kao i sam Raletov gest.Zlaja mi je isto odmah poslao shemu svog tadasnjeg filtera(posto smo imali akvarijume istih dimenzija) i to je to...
bojan74
Napredni član

st.banovci

« Reply #42 on: 12 March, 2010, 08:47:08 »

to je ok, mislio sam na filter masu, njen raspored, jacinu mot glave. u nekom narednom periodu planiram da pravim novi aq sa trokomorim filterom pa me interesuju razna iskustva
Nesha1980
Član

Nenad,Obrenovac

« Reply #43 on: 13 March, 2010, 13:50:44 »

to je ok, mislio sam na filter masu, njen raspored, jacinu mot glave. u nekom narednom periodu planiram da pravim novi aq sa trokomorim filterom pa me interesuju razna iskustva
Motorna glava je 1600 l/h,a sto se tice filtera klaska,tri komore,prva taloznik,tu mi je grejac,u drugoj je filter materijal sledecim redosledom:bio sundjer,ker. prstenovi,bela vata,zelena vata i bio sundjer(redosled je od dna prema vrhu filtera),i u trecoj komori je mot.glava...Sto se tice redosleda ne bih savetovao ovakav,odnosno na dnu bi trebalo da budu ker.prstenovi,zbog nivoa u filteru....Ja cu to uskoro promeniti,kad budem cistio filter...
bojan74
Napredni član

st.banovci

« Reply #44 on: 14 March, 2010, 13:35:11 »

...imas li problema sa nivoom vode, opada li vremenom i koliko cesto moras da cistis taj prvi sundjer?
Nesha1980
Član

Nenad,Obrenovac

« Reply #45 on: 14 March, 2010, 13:52:12 »

Ja sam ga do sad cisti dvaput,za godinu dana....Zato sam i napisao da treba ,po meni prebaciti donji sundjer gore,a da dole ostanu prstenovi ili bio kugle...U srednjoj komori mi je ok nivo ali zato u ovoj gde e mot.glava opada...ne tako brzo ali vremenom opada...
Nesha1980
Član

Nenad,Obrenovac

« Reply #46 on: 14 March, 2010, 13:57:42 »

Po meni,u sledecem aq cu da pregradim levu i desnu stranu i da napravim filtere unutar aq...Probusicu rupe na staklu i mislim da tad necu imati problema sa nivoom,a i estetski je mnogo lepse..Mada realno,nema tu veze koliki je dotok ako nemoze kroz filtermaterijal da progura koliko je dovoljno...tako da ciscenje, barem sundjera, je normalna pojava kod ovakvih filtera..to je neko moje mislljenje..
Nesha1980
Član

Nenad,Obrenovac

« Reply #47 on: 14 March, 2010, 14:02:04 »

I mene dosta zeza i siga,koje imam solidno u aq....ona se kruni i prilikom svakog pomeranja kamenja napuni filter...zato cu je i izbaciti...
teske
Napredni član

Goran Tešinović - Volim Malawi!!!

« Reply #48 on: 14 March, 2010, 14:04:24 »

Jedino zbog tog krunjenja je siga nezgodna,a reci mi da li imas mrestova?Vidim da su sve odrasle ribe...

CIKLIDAŠI RUMA!!!
Nesha1980
Član

Nenad,Obrenovac

« Reply #49 on: 14 March, 2010, 14:09:17 »

imam,nisu ribe bas odrasle...relativno su mlade ali se skoro sve mreste,neracunam ove sto sam skoro ubacio(plivace)..Imao sam i vise mrestova ali sam dosta vrsta izbacio pa ubacio druge...
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8   Go Up
  Print  

Jump to:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc