Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: Artemija?  (Read 1230 times)

Offline Slobodan

• Značajni član
Artemija?
« on: 14 September, 2010, 13:35:20 »
Evo ovako, kada izlegnem artemiju i dam ciklidima (malcima), ona ugine za sat vremena (recimo), verovatno jer su racici morski? E sad , znaci li ako ih izlegnem u morskoj vodi (iz buduceg akvarijuma) i u isti stavim kao hranu ribetina, hoce li da ugine ili ce da nastavi da zivi, raste???

Offline igoRR

• ReefrooM
  • Administrator
  • Napredni član
  • Igor Mirovic
Re: Artemija?
« Reply #1 on: 14 September, 2010, 17:26:57 »
 Nikad nisam buckao artemiju ali znam da se to radi u slanoj vodi tako da je moja pretpostavka da kad bi ih ubacio u moj akvarijum zivele bez problema dok ih neko ne pojede  :)
Morski Ciklidas

Offline PAUN

• Član
« Reply #2 on: 14 September, 2010, 17:32:43 »
Artemia Salina je morski racic , ako ga koristis kao hranu za "ribetine" kako ce da nastavi da zivi i raste ??? Sem toga , kome treba racic sa tri oka ?   :laugh:

Offline jeferson

• Veoma napredan član
« Reply #3 on: 14 September, 2010, 17:50:43 »
Ja sam i to probao!  :)
Ubacio sam artemij...pimecivao sam je neko kratko vreme,ali je bila pojedena! primecivale su je i anemona  i verovatno moja dva besna LPS-a!  :grin:
Posle pola sata je vise nije bilo....

Offline Rogus

• Član u razvoju
  • **
« Reply #4 on: 13 May, 2011, 23:41:06 »
Artemija je sjajna hrana za mnoge korale, naročito za LPS i meke. Lako se odgaji u morskoj vodi, zapravo mnogo lakše nego u uobičajenim "slatkovodnim" kombinacijama. Može da raste u balonu od 5 litara na svetlom mestu uz minimalnu aeraciju. Sad je idealno vreme za to, jer kad temeperature odu na 25-30 C to će biti mnogo teško. Treba joj oko mesec dana do adulta od 1 cm koji se naravno razmnožavaju i održavaju populaciju dok ima hrane, vazduha i dok ne postane mnogo vruće.

Offline Bojan Zujevic

• Član u razvoju
  • **
« Reply #5 on: 14 May, 2011, 06:51:31 »
Treba joj oko mesec dana do adulta od 1 cm koji se naravno razmnožavaju i održavaju populaciju dok ima hrane, vazduha i dok ne postane mnogo vruće.
Cime se one hrane ?

Offline Rogus

• Član u razvoju
  • **
« Reply #6 on: 14 May, 2011, 14:49:07 »
Ako je cela stvar na suncu, onda se hrane algama koje rastu unutra.
Stvar je da se u startu ne pretera sa količinom cisti.
Može se, a to je i najlakše, dohranjivati kvascem ili žumancetom. Postoje i hrane za artemiju koje su bogate posebnim esencijalnim materijama (nezasićenim masnim kiselinama, astaxantinima...).

Offline ivica74sk

• Član
« Reply #7 on: 03 December, 2011, 13:28:49 »
 Ja sam upravo izveo artemiju i ubacio malu dozu kao hranu za Klovnove koji su poludeli za njome ali ne samo oni nego i korali i male anemonice i fan crvi.Izveo sam je u morskoj vodi koju sam izvadio iz akvarijuma pri zameni pa samim tim predpostavljam da sadrzi dovoljno kolicine zivih materija koje bi posluzile kao hrana artemiji.Inace da napomenem da je procenat izvedivosti mnogo veci u ovoj morskoj vodi nego kad sam ranije pripremao za ciklide u slatkoj vodi sa obicnom soli.Sada cu da pokusam da je izrastem i dohranjivacu je planktonom i aminokiselinama sa kojima inace hranim korale.Mozda bi i prezivela u akvarijumu i porasla ali ce verovatno pre toga biti pojedena ili uvucena u filtraciju.Mnogo ce interesantnije biti da je ubacim kao hranu kad malo poraste pa se nadam da cu uspeti.

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
24 May, 2012, 09:29:07

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1090
  • Latest: Masic
Stats
  • Total Posts: 105680
  • Total Topics: 7307