Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
* * *

Aquashop

ciklidi.org « Ciklidaristika « Hrana « Homemade hrana za mbune
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Homemade hrana za mbune  (Read 1267 times)
Nickpirot
Član

« on: 04 September, 2010, 14:29:47 »

Da li bi neko napisao recept za suvu hranu za mbune naravno ako zna?Trazio sam na netu ali slaba vajda.Sve neki recepti da se zamrzne hrana i nisu uglavnom za mbune.
stsasa
Član u razvoju
**

« Reply #1 on: 05 September, 2010, 16:10:30 »

Moje skromno mišljenje je da više smisla ima praviti zamrznutu hranu u kućnoj izradi. Postoje recepti sa ribljim brašnom, sušenom mlevenom detelinom... koji koristi moj poznanik za hranjenje mladji šarana kada nema baš ništa drugo da im da. To bi moglo da se primeni za mbune uz malo prilagodjavanja ali mislim da se ne isplati. Prlja i muti vodu baš baš puno. Ja sam nekada pravio zamrznutu hranu koja je davala bolje rezultate od onoga sto se kod nas prodavalo kao hrana za ribe. Sada se može kupiti i kvalitetna hrana koja nije mnogo skuplja od kući napravljene kvalitetne hrane. Obraduj ribe listom zelene salate u sezoni ako te smara zamrzavanje (ribama godi - demasoni procvetaju). Pošto je moje iskustvo posredno a recept za šušenu hranu pravljen od oka nadam se da neko zna dobar recept za suvu hranu u kućnoj izradi.
Nickpirot
Član

« Reply #2 on: 05 September, 2010, 20:51:25 »

Znaci preporuka da izbegavam takvu hranu zbog mucenja vode i da i dalje koristim kupovnu hranu.
Dzo
Značajni član

« Reply #3 on: 05 September, 2010, 23:18:26 »

Imas puno slicnih tema po forumu... http://www.ciklidi.org/forum/index.php/topic,6886.0.html
Ovakva hrana je dobra za experimentisanje ali ima smisla praviti je samo ako ces da je koristis smrznutu, jer tad je najsvezija i najkvalitetnija... susenjem u kucnim uslovima verovatno ne bi dobio kvalitetnu hranu.

So long and thanks for all the fish...
Nickpirot
Član

« Reply #4 on: 06 September, 2010, 02:14:00 »

Ok hvala na savetima.
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

User

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
09 February, 2012, 01:10:23

Login with username, password and session length

Stats

Members
Stats
  • Total Posts: 102730
  • Total Topics: 6993
  • Online Today: 64
  • Online Ever: 450
  • (01 July, 2007, 15:19:12)
Users Online
TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc