Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: Tanganyika - Malawi  (Read 3129 times)

Offline montiljo

• Član
Tanganyika - Malawi
« on: 12 January, 2010, 20:36:38 »
Moj aq pre godinu dana...
« Last Edit: 12 January, 2010, 22:45:48 by DJOLE_F1 »

Offline montiljo

• Član
Re: Tanganjika - Malavi
« Reply #1 on: 12 January, 2010, 20:38:00 »
270 l

Offline montiljo

• Član
Re: Tanganjika - Malavi
« Reply #2 on: 12 January, 2010, 20:41:59 »
Od pre 6 meseci...

Offline ivica74sk

• Član
Re: Tanganyika - Malawi
« Reply #3 on: 12 January, 2010, 23:50:02 »
Znas zasto ti se kamenje ne mnozi.Nemas ni jedan par jedne vrste.Ma super je. :laugh:

Offline montiljo

• Član
« Reply #4 on: 13 January, 2010, 00:13:07 »
Sentimentalno sam vezan za svaki kamen, uspomene sa putovanja...  :) Zezam se, planiram da ga zamenim vec duze vreme a i ocekivao sam da ce da ga prekriju alge, onda bi bilo sve jedno.

Offline ivica74sk

• Član
« Reply #5 on: 13 January, 2010, 00:22:36 »
Pokusaj da nabavis vise onog plocastog ukoliko zelis ponovo da uradis neku pozadinsku konstrukciju poput ove koje vec imas.Po meni deluje vrlo zanimljivo ali verujem da bi bila mnogo lepsa ako je od samo jedne vrste kamena.I ne mora da bude nikakve geometrije simetrije niti biranje koji kamen na koje mesto da ide.Jednostavno sto spontanije nabacas kamenje toliko ce prirodnije izgledati i manje ce se osetiti da je to uradio covek.

Offline montiljo

• Član
« Reply #6 on: 13 January, 2010, 01:29:59 »
Slazem se, mada zbog preglednosti ja volim da sredina akvarijuma bude manje ispunjena a leva i desna strana da bude popunjenija(ako je akvarijum postavljen centalno uz zid) i da kamenje bude naslagano sto vise, ako je izvodljivo i do vrha akvarijuma. Tako se dobija utisak da je to deo nekog grebena. Problem je sto nemam dovoljnu kolicinu tog plocastog kamenja da bih to izveo a i bilo bi klimavo ako bi isao u visinu.
Ima smeka i u spontanom postavljanju kamenja samo i iz prirode ja bih uvek izabrao pregledniji i lepsi kutak. U prirodi ne postoje zidovi sa svih strana, to je bitna razlika.
Ali uskoro bih mogao da napravim neku promenu, to sigurno.

Offline klj.svitak

• Značajni član
« Reply #7 on: 13 January, 2010, 09:07:30 »
ideja,je dobra ali izbaci te gromade od kamenja i poredjaj sam plocasto kamenje po istom sistemu.

Tanganyika - Malawi,, pretpostavljam da znas da su to potpuno odvojena jezera.
Posto si se odlucio za dosta bilja onda bi to bilo pribliznije Tanganyika prici.Pa se odlucis za manji broj vrsta i napravis neku ravnotezu u samom aq. . . .
Uvek,sem ponekad ostajem nasmejan.

Offline teske

• Napredni član
  • Goran Tešinović
« Reply #8 on: 13 January, 2010, 10:14:44 »
Vise mi se svidja ona prva postavka gore,trava mi nekako odudara od ove postavke,izgleda nekako prljavo,a ne verujem da je prljavo...poz! :grin:
CIKLIDAŠI RUMA!!!

Offline montiljo

• Član
« Reply #9 on: 13 January, 2010, 11:07:54 »
klj.svitak@
Naravno da znam, vec sam se 15 godina petljam sa africkim ciklidima. Postoje razlike u vrednostima vode ali ribe koje mi kupujemo su vec odavno naviknute na promene. Ne vidim zasto neke vrste iz Malavija i Tanganjike ne bi mogle da se drze u zajednickom akvarijumu. Recimo, da ne znas da su to ribe iz dva razlicita jezera ne verujem da bi ti estetski smetalo sto su u istom akvarijumu. Tako da sam ja, s obzirom da imam samo jedan akvarijum odlucio da ih drzim zajedno, kod njih nema lokal patriotizma i ne mrze se  a sve vole tvrdu cesmovacu :) Za kamenje se slazem, lepse je imati samo jednu vrstu kamena.

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
24 May, 2012, 07:43:55

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1090
  • Latest: Masic
Stats
  • Total Posts: 105670
  • Total Topics: 7306