Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: moj prvi AQ-mbuna 220l  (Read 2834 times)

Offline ozd@

• Član
moj prvi AQ-mbuna 220l
« on: 04 January, 2010, 23:29:53 »
pozz
akvarij je dimenzija 100x47x47
pjesak sivi dunavac nekih 20 kg,kamenje neznam koje je 10-15kg(naso u blizini kuce)...grijac tetra 200w,filter vanjski stakleni jednokomorni sa dvije pumpe od 600l/h...pozadina crna samoljepljiva tapeta...sad zasad od stanovnikla imam 10 kom. c.afra i ps.elongatus(neznam tacno kolko jednih kolko drugih)i 2 ancistrusa...poklopca nazalost jos nema tako da mi je osvjetljenje obicna sobna lampa :sad: al i to ce doc ubrzo nared...

izvinjavam se na losim slikama(slikane su mobom)...na slikama je aq kakav je bio prije 2 sedmice dok su u njemu bili samo 2 ancistrusa...vidjecu da sutra uslikam neke bolje slike sa svim stanovnicima
sve kritike,sugestije i komentari su dobrodosli :)

Offline duzzd

• Napredni član
  • Kragujevac
    • Milojković
Re: moj prvi AQ-mbuna 220l
« Reply #1 on: 04 January, 2010, 23:51:20 »
Svidja mi se ideja, kamen i kombinacija peska i kamena, ali mislim da nemas dovoljno kamenja. Za mbune je neophodno vise kamenja, pokusaj da napravis prolaze i pecinice.

Ribe se u tim pecinicama kriju i mreste.
Iskreno ne volim panjeve u malawi-mbuna akvarijumu, ali to je tvoj akvarijum uradi kako zelis.

Offline Noik

• Napredni član
« Reply #2 on: 04 January, 2010, 23:56:41 »
jednostavno i prirodno uredjeno.Bas po mom ukusu :)
jedino mi panj nekako neide sa malawcima,ali ok,tvoj izbor
Samo napred!

Offline ozd@

• Član
« Reply #3 on: 05 January, 2010, 00:15:47 »
hvala na komentarima i sugestijama :grin:
svakako sam mislio dodavat jos  kamenja,al mislim da mi je za sada dovoljno jer imam 10 malawaca velicine 2-4cm,pa kad dodam jos koju ribu il kad ovi malo narastu dodat cu jos kamenja...a sto se tice panja on je malo tu da razbije monotoniju kamena,a i ancistrusi vole da se kace na njega....al vidjecu jos mozda ga i izbacim ;)

Offline No.1

• Veoma napredan član
« Reply #4 on: 05 January, 2010, 00:56:34 »
Akvarijum je u potpunosti skladan sto se meni i najvise dopada. Potpuno prirodno za velicinu ciklida koje imas ,ali... mozda bih kasnije mogao da rizmislis o ovakvoj postavci sto se meni veoma dopada http://www.ciklidi.org/forum/index.php?action=dlattach;topic=7751.0;attach=17211;image

:)
Akvaristika, to je moja ljubav !

Offline ozd@

• Član
« Reply #5 on: 05 January, 2010, 22:46:45 »
hmmm....ne vidim dobro, slika je jako mala...a ako si mislio na ovakvu postavku kamena,to je to otprilike na sta ciljam :)

Offline dzeno

• Član
  • dzaba ronis kad guzovi vire
« Reply #6 on: 05 January, 2010, 22:54:52 »
mislim da mu je potrebno nesto sto ce dati visinu , dali umjetna ili prava stijena sa visinom ...nekako mi je prizeman ...ali ideja je ok , ,,,,,

ja samo kazem svoje misljenje sto je meni smetalo u mom akvarijumu visine 50 cm a duzine 110 cm  :)

Offline nemanja

• Značajni član
    • www.savacentar.net
« Reply #7 on: 05 January, 2010, 23:55:27 »
Krupnije kamenje dodaj, iste vrste ako mozes da nadjes, jer ces onda razbiti ovu formu. Po meni aq place za pozadinom. jer ovo kamenje je skroz ok.

Offline No.1

• Veoma napredan član
« Reply #8 on: 06 January, 2010, 10:41:59 »
Ako budes zeleo da menjas tu ,,prizemnu,, varijantu kamenja imas ovde u temi Kod ''F-Duki''-ja , veoma lepo naslagano kamenje pa pogledaj sliku u punoj velicini. Smatram da je ova postavka potpuno dovoljana za mbune,pa sam odluci.Bito da imas dosta ideja i gde mozes jos da vidis kako bi to izgledalo ,pa sam da osmislis,sretno .
Akvaristika, to je moja ljubav !

Offline ozd@

• Član
« Reply #9 on: 06 January, 2010, 22:29:15 »
Krupnije kamenje dodaj, iste vrste ako mozes da nadjes, jer ces onda razbiti ovu formu. Po meni aq place za pozadinom. jer ovo kamenje je skroz ok.
bio sam razmisljo o pozadini u pocetku al sam odusto od toga jer nisam htio da oduzimam dragocjene litre ;)
za sada cu ostavit ovako a kad budem ubacivo nove ribe onda cu da se malo poigram sa postavkom :)

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
24 May, 2012, 07:35:29

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1090
  • Latest: Masic
Stats
  • Total Posts: 105670
  • Total Topics: 7306