Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: Ich ili nesto drugo?  (Read 849 times)

Offline zevalicans

• Početnik
  • *
Ich ili nesto drugo?
« on: 04 January, 2010, 02:47:16 »
Vec sam pisala o borbi sa ich-om...to je uspelo, ali sada se pojavilo nesto drugo...sumnjala sam opet na ich da nije mozda ponovo ali mi ne deluje tako stim sto bactopur i metilen plavo ne pomazu.
Simptomi...djuskanje i s
cesanje riba, tretman protiv icha ( posto sam sumnjala na njega) je trajao 2 nedelje..., malo se povuklo i smirilo, ali opet...vodu sam menjala 2 puta po 50% u toku te dve nedelje...sada ribetine malo ubrzano disu, pocesu se ponekad i ceskaju o skoljke i kamenje. Prebaceni su u karantinski akvarijum, ovaj u kome su bile rasformiran , prekuvano i dezinfikovano pa ponovno cikliranje...jedino sto mogu da primetim je bele pufnaste sitne tackice kao da su od vate i to na skoljkama a ne na ribicama i deluje mi da su im skrge malko upaljene ali ne svima...sta to moze biti...u pitanju su Neolamprologus multifasciatus 11 komada stim sto je jedna ribetina uginula pre prebacivanja riba u karantinski akvarijum.
ps. uginulo je i gomilu puzeva u vremenu trajanja tretmana
Sumnjam da je u pitanju oondinium?
Molim za pomoc...
svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujem..

Offline admiral

• Americki i Azijski moderator
  • Veoma napredan član
  • C.C.A. Vršac Milan Petrović
Re: Ich ili nesto drugo?
« Reply #1 on: 04 January, 2010, 09:45:58 »
Meni izgleda kao trovanje amonijakom. Kakav filter imaš. Čini mi se da ti imaš više aq. Zameni filtere između aq. stabilni-novi, na taj način se obezbeđuje brže i sigurnije cikliranje.

Offline zevalicans

• Početnik
  • *
« Reply #2 on: 04 January, 2010, 14:05:59 »
akvarijum je od tebe ;), oko 37 litara a imam unutrsnji resun kaze 400l/h, za akvarijume do 60 l, drugi akvarijum ima spoljasnji stakleni filetr pa ne mogu da zamenim, menjam im 50 % vode na svakih nedelju dana i unutra je kod njih javanska mahovina ....brinu me ne pufnaste tackice na skoljkama...

Offline admiral

• Veoma napredan član
« Reply #3 on: 04 January, 2010, 15:01:20 »
Operi deo vate iz filtera u hladnoj vodi, tu prljavu vodu stavi u kantu ukluči Resun iz mog aq.  ;) da vrti par sati. Sve bakterije koje su filter vati bile sad su u vodi a kad ih prečisti resun biće u njegovoj filter masi. Na taj način si ostarila filter tj. isciklirala. Vrati ga u aq. i cekaj par dana, zatim ubaci pilota/ tester ribu da proveri stanje. Ako preživi dan/dva preživeće i ostale ribe.
Salut :laugh:

Offline zevalicans

• Početnik
  • *
« Reply #4 on: 04 January, 2010, 22:35:20 »
sundjer je u filteru i to sam uradila, oprala ga u hladnoj vodi,a mislila sam da sipam sera nitravec kad ga budem ponovo formirala

Offline admiral

• Veoma napredan član
« Reply #5 on: 04 January, 2010, 23:46:10 »
Stavi bilo koji preparat, čisto da budeš sigurna. Ja nisam nikad stavljao hemiju i nikad nisam imao problema sa cikliranjem. Stari filter rešava sve. Najgore je kod prvog aqua. a ja sam prvi davno imao.  :)

Offline zevalicans

• Početnik
  • *
« Reply #6 on: 05 January, 2010, 10:24:20 »
 nisam ni ja u ovaj drugi stavljala nista gde drzim neciklide, ciklirala ga 3 nedelje i svi su zivi i zdravi, debeli i lepo rastu... sad cu ovaj ponovo da sredim pa cu videti....

Offline admiral

• Veoma napredan član
« Reply #7 on: 05 January, 2010, 12:25:20 »
Srećno.
 :)

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
24 May, 2012, 07:32:51

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1090
  • Latest: Masic
Stats
  • Total Posts: 105670
  • Total Topics: 7306