Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: NonMbuna Quesheii 385  (Read 1664 times)

Offline Quesheii

• Početnik
  • *
  • Sarajevo
NonMbuna Quesheii 385
« on: 28 December, 2009, 18:35:26 »
Pozdrav ljudi!

Vec dugo pratim ovaj forum i s vremena na vrijeme nesto postam ali evo da i ja predstavim svoj akvarijum.Dugo sam u akvaristici i bilo je tu dosta nekih akvarijuma i postavki akvarijuma,ali tu su od pocetka bili ciklidi.Trenutno nakon jedne havarije sam se odlucio za haplodichromines grupu i trenutno imam 13 delfina, a u potragu za ostatkom ekipe planiram uskoro poci.
Toliko za sada evo nesto vise o akvarijumu:

-Dimenzije akvarijuma 140x55x50 DIY
-Postolje sa metalnim kosturom DIY
-Poklopac sa rasvjetom 6x60cm neonkama koje su uvezane na timere tako da se postepeno pale i gase.2x Philips Aquacoral, 2x Sera Daylight, 2xOsram IceWhite DIY
-Filtracija Tetra 1200 ex i jedan mali unutrasnji Atman koji sluzi vise kao powerhead i da pojaca komesanje povrsine vode.
-Grijac Tetra 200w i Atman 200w(rezerva)
-Pozadina  AD
-Pijesak 2-3 mm granulacije

Evo i par slicica:

Offline stojke

• Napredni član
Re: NonMbuna Quesheii 385
« Reply #1 on: 28 December, 2009, 19:01:26 »
lep aq i lepe dimenzije,pozadina je dobra za malce ako ih necedis iz zenki jer ima duboke supljine...vidim da su delfini mali jesi ih skoro nabavio?

Offline nedara

• Administrator
  • Veoma napredan član
  • C.C.A. Novi Sad
« Reply #2 on: 28 December, 2009, 19:17:27 »
Ceo aq i pozadina su dobri, ali u očavam da je podloga svetla i krupna...delfini vole najfiniji pesak jer vole da ga sifoniraju.

Takođe, kokos je nepotreban za taj tip ciklida, dobro bi bilo da ubaciš koji krupniji kamen, tako aq dobija na ozbiljnosti.
Cichlidae   Canidae   Cactaceae

Offline Quesheii

• Početnik
  • *
  • Sarajevo
« Reply #3 on: 28 December, 2009, 22:29:01 »
Ovo je jos frisak akvariju tako da je to jos u fazi sredjivanja.Planiram neko vece kamenje ubaciti samo dok nadjem adekvatno.
Kokos je tu iz neke druge price i tu je jos zbog 4 ancitrusa koji su trenutno u fazi mrijesta.
Pijesak je 2-3 mm i vec na ovoj velicim ga cesto muljaju po ustima i prebacuju tamo vamo.Nedavno sam izbacio 1 mm granulaciju jer mi je dosadilo svaki dan sifonirati jer se vidjela svaka mrvica na njemu.
Delfine sam nabavio prije 3 mjeseca dok su jos bili na 1 cm velicine.Sad su od 4-7 cm.Planiram nabavljati jos neke nembune ali to kad dodjem u BG i Ns.
Pozdrav i hvala na odgovorima!

Offline dzeno

• Član
  • dzaba ronis kad guzovi vire
« Reply #4 on: 28 December, 2009, 22:39:52 »
 :)

konacno druze da predstavis i ti svoje mezimce  :) Bio sam kod kolege i vidio sam , meni se veoma dopada ovo sto je uradio a pecat ovome je dao Florijan sa svojom pozadinom ...Sinoc smo planirali kada da se zaputimo put BG ili Novog Sada po nabavku riba ,,,,iskreno kod nas je ovdje truba ...zapravo ,vec vidjene vrste malawi mixa i niko da nabavi neso drugih ciklida

Offline MonsterFish

• Član
  • Cradle of life...
« Reply #5 on: 29 December, 2009, 23:09:42 »
Svaka cast i dobro dosao u drustvo Utakas!Sad sledi nabavka riba,hehee...

Offline Quesheii

• Početnik
  • *
  • Sarajevo
« Reply #6 on: 30 December, 2009, 00:59:32 »
Hvala na dobrodoslici!
Sto se tice riba,polako, jedna po jedna.Sad sam ,za razliku od prije,odlucio potruditi nabaviti ono sto zelim a ne ono na sta naletim.
Ako imas neke dobre kontakte za Utakase dobro bi mi dosli.

Offline Bojko

• Konsultant
  • Veoma napredan član
« Reply #7 on: 30 December, 2009, 11:11:21 »
Utaka ciklidi su samo iz dva genusa:
Copadichromis
Nyassachromis
i kraj priče.

Offline Quesheii

• Početnik
  • *
  • Sarajevo
« Reply #8 on: 30 December, 2009, 20:30:45 »
Hvala na informaciji. Utakas se po forumima malo uopstilo i sve cesce se koristi za nembune,sto slazem se treba izbjegavati.Primio k znanju :)
Bojko drago mi je da si i na ovim stranicama i da nadam se mogu ocekivati vrhunski savjet kakav su od tebe ljudi i navikli.
Interesuje me tvoje misljenje u kom pravcu krenuti imajuci u vidu dimenzije i litrazu akvarijuma i to da od postojecih 13 Cyrtocara planiram ostaviti nekih 5-6 koje se kroz par mjeseci izvoje.
Recimo da su na listi zelja :Copadichromis azureus, Copadichromis borley,Placidochromis electra ,neka od Aulonocara....
Znaci interesuj me neka interesantna kombinacija nembuna koja nece mnogo pokvariti trenutnu harmoniju u akvarijumu.
Naravno da me interesuju misljenja i ostalih forumasa.
Hvala!

Offline Bojko

• Konsultant
  • Veoma napredan član
« Reply #9 on: 31 December, 2009, 13:56:40 »
Non Mbuna su ciklidi koji žive u jatama, ja big C.moorii ostavio u postoječem broju.Od pomenutih ciklida, nekako Copadichromise ne bih stavljao više od jedne vrste, iz mog iskustva dve se vrste ne podnose baš najbolje.Nekako najprirodnije bi tu dobrodošli P.electra ipak oni imaju neki sličan sistem ko C.moorii /život, ishrana, navike/, mada oni su opet plavi i tako bi ti čitav akvarij bio plav i da C.azureus ti je plav, tako da ti savetujem da opet malo proletiš , e sad mi padne na pamet koja vrsta iz genusa Lethrinops.

I u ovaj akvarij ja bih stavio tri vrste i ništa više /10-15 jedinki/

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
24 May, 2012, 07:30:40

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1090
  • Latest: Masic
Stats
  • Total Posts: 105670
  • Total Topics: 7306