Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
* * *

Aquashop

ciklidi.org « Geografska podela ciklida « Tanganyika « ''Školjkaši'' «  Neolamprologus multifasciatus...
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6   Go Down
  Print  
Author Topic: Neolamprologus multifasciatus...  (Read 3853 times)
No.1
Veoma napredan član

« Reply #40 on: 17 January, 2010, 20:39:10 »

Pa nek bude tako kako ti kazes ali pogledaj na mojoj slici veceg primerka multija.Gotovo sam ubedjen prateci ,,ga,, da je muzjak, a cini mi se da nema tako izrazenu ,,grbu,, na glavi .Sta ti kazes?

Akvaristika, to je moja ljubav !
Ciklid Gile
Veoma napredan član

Igor Ranković

« Reply #41 on: 17 January, 2010, 21:02:32 »

Zaboravio sam da napisem, da su ono poprilicno stare ribe bile, bez obzira na velicinu (mislim da mi je muzjak bio manji nego tvoj), imali su preko godinu i po dana starosti sigurno.

Tvoji mi deluju kao jos uvek mladi. Ne mogu da vidim bas najbolje na slici, ali nekako, dal' vremenom steknes taj osecaj da procenis da li je muzjak ili zenka. Ima dosta tu faktora, oni koji su lakse uocljivi - koje sam naveo, a i oni koje je malo teze prepricati - stav ribe, kolko cesto "nakostresi" peraja, ponasanje prema drugim ribama i sl...

Uostalom to i nije toliko bitno kada imas jato poput tvog. Bitno je da je njih dosta i da se mreste, to sigurno znaci da se brines o njima kako treba. wink

Srecan je dan kad sam nasmejan ko kreten.
No.1
Veoma napredan član

« Reply #42 on: 17 January, 2010, 21:10:27 »

Uostalom to i nije toliko bitno kada imas jato poput tvog. Bitno je da je njih dosta i da se mreste, to sigurno znaci da se brines o njima kako treba.

Da,slazem se. Ali ... i sam znas ,pa neko ti dodje ili ti proradi znatizelja pa kazes ko je ovde muzjak a ko zenka. Ili ako nekome hoces da poklonis ciklide ili prodas, pa gledas da ne das vise muzjaka na ustrb zeniki i tako...
Da ,moji multiji su jos mladi.Hvala.

draganbk
Član u razvoju
**

« Reply #43 on: 17 January, 2010, 22:57:55 »

Kod mene se svi nakostrese i svadjaju, bas zato i mislim da su vecina muzijaci. Za dve znam da su zenke jer su se mrestile, za jos jednu sam ubedjen isto da je zenka, jer je manja i niko je ne dira, a svi su divljaci pa kontam da su muski. Mada po ovoj teoriji o glavama, mozda imam jos jednu zenku, bas odgovara opisu.
dita71
Član

Malawi and Tanganyika

« Reply #44 on: 18 January, 2010, 15:30:04 »

Sigurno se može obratiti i pažnja na širinu ribe(od leđnog do analnog peraja) gde su mužjaci širi već i na 3,5 do 4 cm tako da i odrasla ženka koja je polno zrela ne može imati tu širinu niti će ja ikad dostiči.
admiral
Americki i Azijski moderator
Veoma napredan član

C.C.A. Vršac Milan Petrović

« Reply #45 on: 18 January, 2010, 15:40:41 »

Sigurno se može obratiti i pažnja na širinu ribe(od leđnog do analnog peraja) gde su mužjaci širi već i na 3,5 do 4 cm tako da i odrasla ženka koja je polno zrela ne može imati tu širinu niti će ja ikad dostiči.

Da li si mislio na dužinu ribe ili na širinu glave u mm?
Ovo sa širinom me zbunjuje jer ni veliki ameri ne dostižu lako tu širinu tela. smiley

Ciklid Gile
Veoma napredan član

Igor Ranković

« Reply #46 on: 18 January, 2010, 16:12:31 »

Hmm cini mi se da je mislio je "visinu" ribe, gledano od napred ili sa strane...

od leđnog do analnog peraja

Srecan je dan kad sam nasmejan ko kreten.
dita71
Član

Malawi and Tanganyika

« Reply #47 on: 18 January, 2010, 18:15:51 »

E pa da pojasnimo  wink

* mmuzjak.PNG (35.78 KB, 150x91 - viewed 110 times.)
admiral
Americki i Azijski moderator
Veoma napredan član

C.C.A. Vršac Milan Petrović

« Reply #48 on: 18 January, 2010, 19:41:06 »

Skonto...

No.1
Veoma napredan član

« Reply #49 on: 19 January, 2010, 10:53:40 »

Nadam se da je svaka polemika suvisna oko ovoga. I to .... Da pojednostavimo .Gotovo sam ubedjen da je po dimenzijama muzjak veci i po sirini i po visini od zenke tako da je to to ...

Pages: 1 ... 3 4 [5] 6   Go Up
  Print  

Jump to:  

User

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
08 February, 2012, 09:08:23

Login with username, password and session length

RECENT ZABAVA

Stats

Members
Stats
  • Total Posts: 102629
  • Total Topics: 6990
  • Online Today: 55
  • Online Ever: 450
  • (01 July, 2007, 15:19:12)
Users Online