Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
* * *

Aquashop

ciklidi.org « Geografska podela ciklida « Tanganyika « prelazak na tanganyika sa malawi
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: prelazak na tanganyika sa malawi  (Read 894 times)
dzeno
Član

dzaba ronis kad guzovi vire

« on: 08 December, 2009, 20:02:46 »

Pozdrav ,

Odlucio sam uraditi promjenu stanovnika i cijele postavke u akvarijumu . Do sada je to bila malawi postavka - mbuna i nembuna . Uredjenje vjesstackim ferplast stijenama i pijesak sitne granulacije .

Malo mi je dosadilo , pa sam htio promjeniti ovaj malawi u tangan. setup . Imam par pitanja prije nego sto krenem u projekat :

Dali je moguce bar malo ubiljiti akvarijum , vidjao sam pojedine akvarijume sa anubijum i manje zahtjevnim biljkama sa tangan. uredjenjem . Trenutno osvjetljenje je 2x30 w aquasky i aqua realy , obje philipsove cijevi . Akvarijum je cayman scenic 110 pro , litraza 300 l , vanjska filtracija Tetra 1200 .....

Druga stvar je sto u Sarajevu skoro pa i nema izbora ove vrste ribe , te bih morao dovi u BG po ribe ....

Cijeneci misljenje poznavalaca , molim za pomoc i detaljne upute .
ALFA
Napredni član

« Reply #1 on: 08 December, 2009, 20:41:48 »

Mozes biljke, i to ne samo "nanu" vec vecinu biljaka sto se riba tice a sto se parametara vode tice to je vec nesto drugo!
 U svakom slucaju ribe nece dirati biljke ali ce kopati po podlozi tako da preporucujem da zastitis bilje-njihovo korenje nekim kamenom ili kako se vec snadjes...
puno srece i uspeha  smiley

jeferson
Veoma napredan član

« Reply #2 on: 09 December, 2009, 00:04:45 »

Nema tu puno pravila sto se tice biljki...sve zavisi koji Tang ciklidi su u pitanju...meni su frontoze "namerno" razjebavale ali strogo mlade listove aponogetona!
dzeno
Član

« Reply #3 on: 09 December, 2009, 15:53:26 »

a sada bi mi trebalo vase misljenje o ribama ,,,,,

konkretno , malo znam o ovim ribama ali mi s frontoze i calvusi svidjaju pravo .....sta sa algarima i koji mogu ,,,,,,

dali da radim uredjenje sa rijecnim oblutkom i pjeskom ,,,,, smiley
husky
Značajni član

« Reply #4 on: 09 December, 2009, 21:22:51 »

Sto se tice Frontoza tu ne mogu da ti pomognem, nemam iskustva sa njima. Koliko znam trebalo bi da imas bar akvarijum od 400l, velike rastu.  Za Calvuse i Comprese vec mogu da ti dam koji savet. Imam i jednu i drugu vrstu, Comprese sam mrestio vec par puta. Teritorijalni su i treba im spiralna skoljka sa velikim otvorom. Po meni extra ribe! Ja sam poslusao iskusne ciklidase i dobro sam ubiljio akvarijum, veruj mi da se bolje osecaju tako. Bilje ne jedu...

dzeno
Član

« Reply #5 on: 12 December, 2009, 11:15:54 »

ok ,

hvala u svakom slucaju ,,,

javljam dalji rasplet situacije oko nabavke
Bojko
Konsultant
Veoma napredan član

« Reply #6 on: 12 December, 2009, 11:31:32 »

Ja bih ti preporučio, da se još malo osvrneš po ostalim ciklidima iz tog jezera. Meni se recimo svidja,kao jedan unikatan ciklid sa nekim zanimljivim ponašanjem Neolamprologis pulcher.Oču reči, da je izbor pogodnih ciklida za tvoj akvarij jako širok i treba stvarno da se to polako realizira.
dzeno
Član

« Reply #7 on: 12 December, 2009, 17:24:27 »

da ,

slazem se sa tobom Bojko , kada sam malo pogledao po netu vidio sam ovu ribu ...prije mi je bila nepoznata ....

Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

User

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
07 February, 2012, 17:05:28

Login with username, password and session length

RECENT ZABAVA

Stats

Members
Stats
  • Total Posts: 102607
  • Total Topics: 6988
  • Online Today: 72
  • Online Ever: 450
  • (01 July, 2007, 15:19:12)
Users Online