Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: Labidochromis-samo lezi na dnu??  (Read 2765 times)

Offline piroman

• Gubitnik vremena
  • Samosapacenje me je dovelo do ovde...
    • piroman.rs
Re: Labidochromis-samo lezi na dnu??
« Reply #10 on: 02 April, 2005, 15:48:42 »
Ajde da ja opet "pametujem" ...

Ja sam doziveo mnooooooooooooooooogo crkavanja u mojim akvarijumima, i mnogo sam se stresirao, dok nisam poceo da mrestim ribe. Odkako se mreste, moj primarni problem je kako da ih se otarasim, a ne sta ako neka crkne!

Ja mislim da je tvoj akvarijum nedovoljno formiran, i da je to mozda razlog sto je mpanga crkla, a mozda ju je i prebio muzjka, a mozda se sjebala kod prethodnog vlasnika, i lagano umirala, a skoncala u tvom akvarijumu. Karleusa je verovatno vrisnula jer je bila bolesna, od BLOAT-a sumljam, ali je spektar bolesti sirok, i moze mnogo toga da joj dodje glave. Imas 10 kom johannii-a, uzivaj ako oni prezive, kada pocnu da se mreste, moci ces da trampis johannii-e za druge mbune i da napunis i prepunis akvarijum. ujedno obecao sam ti, da cu rado da ti posaljem jos riba, cim se namreste, stoga smanji kolicinu kuknjave, i bavi se progresivnim stvarima, to jest obrazuj se u akvaristickom smislu i gledaj da podignes kapacitete...
Pozdrav
Piroman

Offline Silvester

• Veoma napredan član
« Reply #11 on: 02 April, 2005, 20:07:04 »
Ja sam nesto ovih dana bio u guzvi pa sam slabo pratio forum, ali evo nakon sto sam iscitao sve da kazem koju.
Lucky, ovo sad nije tema, ali pomenucu samo moje savete oko lepljenja aq, vremena potrebnog za formiranje aq, hranjenje riba... koje si ti iz sebi znanog razloga prenebregao i radio kako si mislio da treba. Mislim da je to osnovni razlog zbog kojeg su ljudi stekli utisak da zalud pisu poruke, a ne (kako si ti to shvatio) da si ti zaludan i da pitas cisto da bi nas zamlacivao. Inace, sto se same teme tice i toga zbog cega ti crkavaju ribe moje misljenje je isto kao i Profiler-ovo i Piromanovo: nedovoljno formiran aq i unosenje bolesnih (ili najblaze receno: sumnjivih ) riba u isti taj neformiran aq. Ali sta je tu je. Nazad nema i sad ti ostaje samo da cekas. Nadam se da ce ostale ribe biti dobro i da ce se sve to stabilizovati i da ce konacno krenuti onako kako i ti i svi mi zelimo.
Srecno i pozdrav  CIKLID_133

Offline dr.Lucky

• Veoma napredan član
    • Sve o MUŠIČARENJU na jednom mestu
« Reply #12 on: 02 April, 2005, 21:39:45 »
Silvestre bas sam se zabrinuo da neces da mi odgovoris! CIKLID_106  CIKLID_111
Salim se naravno!
Zaista mi je zao ako su ljudi sa foruma stekli utisak da ih zamlacujem, jer mi to SIGURNO nije bio cilj.
Svi ljudi sa ovog foruma su bili, i jesu dobro namerni i sigurno da nebi se ponasao kao majmun i posr..se na odgovore.
Necu da se prevdam, ali ipak moram da neke stvari objasnim (znam da ovome nije mesto u ovoj temi ali..) iz razloga sto me ovaj forum odusevlajva i nadam se dugogodisnjoj saradnji i druzenju pa da popravi los imidz koji sam nazalos stekao!
1. Sto se tice akvarijuma APSOLUTNO ste bili u pravu i trebalo je da Vas poslusam ali budala uci na svojim a pametan na tudjim greskama! Mislio sam da je tesko da se zalepi ak (ne iz nekih intelektualnih razloga, vec me je bio strah da ne popusti) i prepustio sam staklorescu. NA kraju sam ga sam zalepio, ali kao sto rekoh budala..
2. Znam da je potrebno min 2 nedelje da se formira biofiltracija, ali bio sam mnogo nestrpljiva da nabavim ciklide. Znate i sami kako je kad nesto zelite i prosto ne mozete da se strpite.
3. Za labidochromise sam isto sam kriv, tip je imao BLOAT i mislio sam da ovi nekim cudom nisu bolesni. Velika greska iz koje je ipak najvise ispatila moja zena koja se zaljubila u zuce i kad je umro bila je skenjana tako da ...
4. Za hranu sam te poslusao. Pogledao sam pool i nabavio i Hikari i Tetra diskus i danas Sera Flora!!

Nadam se da Vas nisam udavio, jer mi je zaista zao da ljudi misle kako je odgovaranje na moje postove nepotreban posao.
Zato neka ovaj post bude kraj i moje neozbiljnosti i kraj misljenja da necu da slusam savete iskusnijih ljudi!

Pozdrav! CIKLID_111
Is it wrong to be strong Brotherhood

Treba kupiti semenke, jer one oće semena

Offline Bojko

• Konsultant
  • Veoma napredan član
« Reply #13 on: 03 April, 2005, 19:00:13 »
Pa svaka pogiblija ciklida,poèetnika akvarista ciklidaša,jako pogodi.Ipakto je nešto što poèetnik,koji se tek upoznaje sa ciklidima nit u najružnijim snovima ne oèekuje,ali eto desi se i to.
Ja u tom smislu sasvim razumime stanje ukom se našao Lucky jer na jedni stranu veselje i radost nad ciklidima,a na drugu stranu,smræu dva ciklida gorko razoèarenje.
No ipak jeste to neki sastavni dio izrastanja u pravog ciklid akvaristu.
M'panga-vidim,da se puno prièalo o loše oformlejnom akvariju,mada ja kod te m'pange nit ne vidim u tome problem,zašto?
Da bi akvarij bio slabo ili loše zacikliran ili oformljen,više bi ciklida otišlo u nepovrat,jer se u takvom akvariju puno razširi ili amonijak NH3 ili da ima premalo korisnih bakterija isto tako,mada manje otrovan nitrit NO2 a to su takozvani tihe ubice riba.
Sad pogelda se tu mali m'pangu ženku,ta je ,koliko sam proèitaoimala mlad.Pa znate li vi kakav je to stres,odnosno neko veliko optereèenje za ženku,no nadalje bila je lovljena,pa "tovarena"u Niš,novi akvarij,novi uslovi...a sve je to stres.Znamo li mi veè,da kad je riba pod stresom,to jeste najidelanije za njen kraj.I ta m'panga još neoporavljena od porodjaja dodje kao poruèena u akvarij,gdje èe biti tako slaba i nemoèna ,baš lak plen za mužjaka i ostale M'pange.A ciklidi imaju to svojstvo,da nekako u èitavoj masi ciklida,baš uoèe onog koji je najmršaviji te najnemoèniji....i tako ode m'panga,mogu slobodno da kažem,da je bilo za nju ,recimo dobro zbrinuto,ali stres na stresuradi to.
Labidochromis caeruleus...BLOAT,sad to jeste najlakše reèi,mada Bloat kod Malawi ciklida recimo nema takvih kobnih posledica ko ,recimo kod tropheusa.Obièno kod malawi ciklida strada jedan i gotovo.No uzmemo u obzir da je Labidochromis caeruleus insectivor u prirodi,taj ej drug morao strašnu grešku uraditi,da je do toga došlo.No Bloat može doèi:
-radi neadekvatne ishrane:tu prvenstveno mislim,da se hrani biljojede ciklide proteinskom hranom ili nekom domaèom smesom sa govedjem srcom ili pak kupljenom jeftinom buækurišem.
-hrani se pravom hranom,no u toj se preteruje,i to je uzrok bloata,kad se ciklide preobilato hrani,pazi sa adekvatnom hranom
-loša kvaliteta vode i to jeste jedan od èinitelja uzroka za Bloat,a to jeste samo krivnja akvarista,koji nema toliko vremena,da bi to redovno radio.
Sad ciklid koji ima Bloat ima jako naduvan stomak i kad takvog,kad ugine ,stisnete za stomak,a kroz anus èe vam izaèi smedja tekuèina,koja jako smrdi,a prilikom pregleda stomaka vidi se puno razjeda i rovoova.
I tako Lucky shvati to kao moje mišljenje i neka te to ne pokoleba,nego ojaèa kako bih ti postao još bolji akvarista ciklidaš.

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
24 May, 2012, 07:14:58

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1090
  • Latest: Masic
Stats
  • Total Posts: 105670
  • Total Topics: 7306