Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: Labidochromis-samo lezi na dnu??  (Read 2765 times)

Offline dr.Lucky

• Veoma napredan član
    • Sve o MUŠIČARENJU na jednom mestu
Labidochromis-samo lezi na dnu??
« on: 01 April, 2005, 14:42:15 »
Posto sam nov u cuvanju Mbuna, nazalost moram da vas davim sa pitanjima, jer me neke stvari poprilicno sekiraju!!
Naime pre par dana nabavio sam od drugara par labidochromis carlesus-isa. Muzjak je veoma miran. Danas je nasao mesto ispod jednog kamena i ne mrda. Samo lezi na pesku i to je to!!
Znam da su oni mirni ciklidi, da ne jure druge itd., ali ne znam da li je bolestan ili pred smrt. Boja mu je sasvim OK, juce je jeo(danas ih nisam hranio).
Nema simptome BLOAT-a, ali je isuvise miran!!
HELP!
Is it wrong to be strong Brotherhood

Treba kupiti semenke, jer one oće semena

Offline dr.Lucky

• Veoma napredan član
Re: Labidochromis-samo lezi na dnu??
« Reply #1 on: 01 April, 2005, 15:22:53 »
UMRO je. JA tuzniju smrt nisam video u zivotu. Lezao je na dnu i do bocno, a onda je iznedada skocio, juri po ak, par sekundi i tu je bio kraj.
Naj gore je sto se moja zena zaljubila u te ciklide i kada je videla kako je skoncao maksimalno se sjebala. Moram da priznam da i meni nije svejedno. NO comment.
Razlog zaista nema. Tip od koga sam ga uzeo imao je bloat ko mnogo riba. Pomrle se mu gotovo sve. Ja sam uzeo ova dva nadajuci se da cu ih spasiti, ali dzaba.
Valjda nece da skenja ostale, a i ako se to desi sam sam kriv i ko me ceska  CIKLID_212  CIKLID_212  CIKLID_212
Ova nedelja mi je zaista sranje, prvo zenka mpange a sada i zuca.
Ma nek ide sve u P..Mat..

Offline piroman

• Gubitnik vremena
  • Samosapacenje me je dovelo do ovde...
    • piroman.rs
« Reply #2 on: 01 April, 2005, 16:51:48 »
:)

Crkavanje ciklida je normalna i uobicajena stvar!!!

Znaci cooliraj i nemoj da se opterecujes, imaces uskoro svoju proizvodnju mpangi, i onda ce da ti bude svejedno ukoliko neki komad crkne...
Pozdrav
Piroman

Offline dr.Lucky

• Veoma napredan član
« Reply #3 on: 01 April, 2005, 17:16:17 »
Hvala Piromane na podrsci!!
Ipak mi je sve malo frustrijajuce, ali sta da se radi???
A i muzjak mpange me sekira. Sve vreme je u pocini i ne izlazi napolje, samo sa vremena na vreme jurne po kog ciklida.
Valjda je sve u redu sa njim??

Stvarno se stresiram, ali ce valjda da me pusti uskoro!!!

Offline Srdjan

• Početnik
  • *
« Reply #4 on: 01 April, 2005, 18:08:26 »
Lucky nemoj da te sekira crkavanje neke ribe, to je sastavni deo akvaristike i desava se, sto rece piroman. Mladj ce da te vrati iz bedaka cim bude mrest i terace te da guras dalje. Nista lepse od malih ciklida koji su se izmrestili kod tebe.

Sto se tice ove tvoje price, nekako mi je nelogicno da su tom tvom ortaku sve ribe bile bloat-ovane. Kazem nelogicno jer kod malavija uglavnom bloat zakaci jednu ili par njih a ne sve. Ili ako su i imale bloat sve, covek nije pazio na hranu (citaj hranio previse) ili je nije natapao pre hranjenja.
Moze lako desi da ih je potamanila neka druga bolestina.

U svakom slucaju koliko ja kapiram ti si dobio bolesnu ribu i zato je uginula, mislim da nije do tebe i do tvog odrzavanja akvarijuma. Nemoj da mislis da ti se to desilo zato sto si pocetnik sa ciklidima.
Bas zato mislim da nije do tebe, jer ljudi koji pocinju mnogo vise obracaju paznju na kompletnu situaciju u akvarijumu.

Muzjak mpange je verovatno zaposeo teritoriju ispod tog kamena koju cuva, i zato izlazi samo kada ga hranis. Verovatno je sve ok sa njim.
Vreme ce pokazati, opusti se i ne sekiraj se mnogo.

Pozdrav i pisi dalje sta se desava.

Offline Preki

• Značajni član
  • Pa ti sad zamisli kakav li mu je tek ćale !
« Reply #5 on: 01 April, 2005, 20:12:23 »
Ako nas ne aprilililises onda je to veoma cudna smrt. Ja u zivotu nisam video ribu da tako podivlja sem kad se stavi iz normalne vode u mnooogo vrucu vodu.

Offline dr.Lucky

• Veoma napredan član
« Reply #6 on: 01 April, 2005, 20:49:18 »
Preki da li zaista mislis da bi se zajebavao sa ovome. Veruj mi da je smrt bila monstruozna. MOguce da je riba bila izbloatovana, ne zanam sta je u pitanju ali je stvarno sranje.

Sada me zaista brine muzjak mpange koji isto lezi na dnu, a ni zenka nije mnogu mobilna. Iskreno se nadam da je Srdjan u pravu i da mu nista ne fali, ali uvece nije jeo CIKLID_133  CIKLID_133.

Ako i on umre mislim da cu da se obesim!!  :hammer:  :hammer:

Offline alzo

• Tropheus rule
  • Veoma napredan član
    • paraciklidi.org
« Reply #7 on: 02 April, 2005, 00:51:26 »

Ako i on umre mislim da cu da se obesim!!  :hammer:  :hammer:

mojNe da se besis vec poslusaj po neki savet...dobio si ih bar 30-tak!

Offline dr.Lucky

• Veoma napredan član
« Reply #8 on: 02 April, 2005, 10:42:06 »
Ne znam Alzo odakle vam ideja (mislim i na Silvestra) da ja uopste ne slusam savete i ideje ljudi sa ovog foruma.
Tako ispada da sam ja zaludan (ili neka budala) koja nema pametnijeg posla nego da smislja pitanja i da nakon sto dobijem odgovore ih ne primeni.
A to nije uopste istina. Akvaristikom se bavim malo vise od godinu dana, a ciklidima nema ni mesec. Zao mi je sto nemam Vase iskustvo pa da ne moram da postavljam pitanja i ispadam blesav, neodgovoran ili sta vec, jer kad ti neko na svaki tvoj post napise da si vec dobio odgovore i da ih ne slusas ja stvarno neznam sta da mislim!

Offline profiler

• Značajni član
« Reply #9 on: 02 April, 2005, 15:02:40 »
Lucky izvini sto moram ovako da reagujem ali zaista ne mogu da se nacudim kako jedna toliko obrazovana osoba pokazuje toliki nedostatak elementarne logike?!?!?!?

1. Uzimas ribe od "prijatelja" kome je ceo akvarijum bolestan i onda se cudis zasto ti te iste ribe kasnije umiru?!?!?!

2. Cudis se zasto Mpanga deluje bolesno a svesno ubacujes ribe iz bolesnog u svoj akvarijum ne sumnjajuci da ces time istog trenutka zaraziti svoj i verovatno pobiti mnoge ribe u njemu?!?!?!

Stvarno moram da te pitam: "A STA SI OCEKIVAO?!?!"

Postoji jedna odlicna engleska poslovica koja otprilike kaze:" Nisam toliko bogat da kupujem jevtine stvari", dok nas narod kaze:" Sto ne platis na mostu, platices na cupriji", prema tome pamet u glavu, ako nemas novca da kupis nekoliko Malawi ciklida (koji uzgred uopste i nisu skupi) nemoj da drzis ciklide uopste. Skupljajuci poklone i restlove iz drugih akvarijuma uvek ces da prolazis ovako kako prolazis. Skupi kintu, dodji u Bgd, svrati kod JZH-a u radnju i izaberi nekoliko vrsta koje ces ubaciti u cist, sredjen i bioloski pripljemljen akvarijum i bog da te vidi. Mani se avantura sa poklonjenim ribama sumnjivog statusa (neka se ne uvrede darodavci, ne sumnjam u njihovu najbolju nameru).

I na kraju nadam se da ces ovo da shvatis kao dobronamerni savet osobe kojoj je stalo da se sto vise ljudi bavi ovim divnim hobijem, ali na pravi nacin.

Puno srece i pameti u buducim ciklidnim aktivnostima...pozdrav, Profiler

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
24 May, 2012, 07:14:33

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1090
  • Latest: Masic
Stats
  • Total Posts: 105670
  • Total Topics: 7306