Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: Problem sa zenkom mpange  (Read 1883 times)

Offline dr.Lucky

• Veoma napredan član
    • Sve o MUŠIČARENJU na jednom mestu
Problem sa zenkom mpange
« on: 28 March, 2005, 23:15:43 »
Imam mali problem sa jednom od zenki mpange. Naime od kada sam je nabavio nikako da se privikne. Veoma je izmrsavela i pre neki dan neko je prebio pa joj je oko zamuceno. Najveci problem je sto je sve vreme izdvojena. Stoji na povrsini vode i ne mrad. Izdvoji sam je nekoliko dama da ojaca, ali nije htela da jede. Taj problem imam i sada. Prebacio sam je u ak, i ona jedina ne jede. Plasim se da ne umre od gladi, jer se skoro mrestila i nikako da ojaca.
Ako imate neku ideju pomagajte!!!
Pozdrav
Is it wrong to be strong Brotherhood

Treba kupiti semenke, jer one oće semena

Offline Silvester

• Veoma napredan član
Re: Problem sa zenkom mpange
« Reply #1 on: 28 March, 2005, 23:47:02 »
Lucky, nemoj da je cimas tamo-vamo. Veliki je stres i bez toga dozivela. Ako su je tukli i ako si je vec izdvojio neka je u tom manjem aq, ali je pitanje kakvi su uslovi u njemu. Verovatno si je odmah nakon izbacivanja malih transportovao, stavio u tek (nedovoljno) formiran aq (pratimo mi i druge forume  CIKLID_115 ) i kao posledica toga je to sto se desilo. Ja mislim da ce poceti da jede, samo malo strpljenja (jos najvise par dana). ali i iskusniji od mene ce reci koju rec. Ako ne bude bolje morace veliki JZH da da svoje savete.

Offline dusann

• Početnik
  • *
« Reply #2 on: 29 March, 2005, 09:58:46 »
Ova ženka je iz Silvesterovog akvarijuma , tako da  je on poznaje, šalim se, ali slažem se sa njegovim stavom. Ženka kada lebdi na površini ustvari je najmanje vidljiva za mužjaka. Neæe joj ništa biti, kada se odomaæi i oseti dovoljno sigurnom ona æe poèeti da uzima hranu. Budi siguran da nece od gladi uginuti . Ovo je poèetna borba za stvaranje hijerarhije u akvarijumu i oèigledno da je ona najslbija.
Pozdrav!!!

Offline dr.Lucky

• Veoma napredan član
« Reply #3 on: 29 March, 2005, 11:31:14 »
Ni jurtos nije jela, a primetio sam da je opet griso. Pojavilo joj se kao neki ugrizi, sta li je vec.
Danas im menjam oko 40% vode pa cu videti sta se desava. Inace ova druga zenka je sasvim ok, cak sam primetio da je pocela da se ponasa poneka kao muzjak. U jednom trenutku je prisla zenki i pocela da se trese ko muzjak. Da li je to normalno??
Inace zenka zaista ne izgleda sjajno. Stomak joj je upao, oko joj je mutno, na krljustima ima neke bele tufne(valjda od ujedanja), tako da se zaista plasim da ne otputuje u vecna lovista!
Pozdrav!

Offline ljubisa

• Značajni član
    • Dom i Ciklidi
« Reply #4 on: 29 March, 2005, 21:53:32 »
Ne bih da te razocaram, ali tako ta zenka ima male sanse da prezivi. To sto se jaca zenka prema njoj ponasa kao muzjak je sasvim normalno. Preporucujem ti da pri zameni vode promenis raspored u akvarijumu. Na taj nacin ce se svi ciklidi boriti za novo mesto pod Suncem, pa na nju nece mnogo obracati paznju. I ona sama ce dobiti samopouzdanje. Zbog belih tufni na krljustima koristi neki od serinih preparata. Srecno...

Offline dr.Lucky

• Veoma napredan član
« Reply #5 on: 29 March, 2005, 22:25:15 »
Situacija je isat. Niko je ne dira, a ona plivakao neki zombi. Medjutim druge me stvari plase. Naime primetio sam neku skramu ili kao neku paucinu koja joj se javlja iz jednih skrga. Ne znam da li je neka bolest ili joj samo zarastaju rane. Nisam neki panicar ali mi se cini da je situacija veoma alarmantna. Zaisa mi izgleda ocajno, mada mozda ce se oporaviti. Samo kad bi projela, jer sto bi rekli zdravlje na usta ulazi.
Posebno me sekira ta paucina ili sta je vec. Molim vas za brz odgovor jer zaista nema pojma sta da radim! CIKLID_133
Pozdrav od novog istresiranog ciklidiste!!

Offline dr.Lucky

• Veoma napredan član
« Reply #6 on: 30 March, 2005, 07:59:49 »
Nazalost zenka je mrtva. Evo jutros sam je nasao na dnu! CIKLID_179
Zanimame sledeca stvar. Naime Mbune se poligamne ustonose, a ja sada imam jednog muzjaka i zenku.
Koliko je to losa situacija. Da li mogu da se mreste itd.
Help!

Offline vladan

• Banmaster
  • Veoma napredan član
  • Vladan Stojanovic
    • Judo club Partizan
« Reply #7 on: 30 March, 2005, 08:32:09 »
Nemoj da te obeshrabri uginuce zenke,bice jos dosta ciklida.Losa je situacija sa samo jednom zenkom,posto ce muzjak svu agresiju iskaljivati samo na njoj,nabavi jos neku.

Offline dr.Lucky

• Veoma napredan član
« Reply #8 on: 30 March, 2005, 09:53:57 »
Hvala svima na odgovorima!
I ja mislim Vladane da se da se okrene samo prema njoj, ali za sada juri i sve ostale pa mi se cini da rasporedjuje agresiju i na ostale, pa se nadam da ce za sada sve biti u redu. Nadam se samo da nisam ja nesto zasro pa je zato umrla, ali samo znam da sam sve radio sa najboljom mogucom namerom!

Ovamo delu posta nije ovde mesto,ali da ne otvaram novu temu:
Ako neko ima zenku mpange nek se javi!!!

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
24 May, 2012, 07:09:06

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1090
  • Latest: Masic
Stats
  • Total Posts: 105670
  • Total Topics: 7306