Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
* * *

Pages: 1 ... 32 33 [34] 35 36 ... 40   Go Down
  Print  
Author Topic: Aq 500  (Read 12632 times)
nedara
Global Moderator
Veoma napredan član

C.C.A. Novi Sad

« Reply #330 on: 10 March, 2010, 15:07:28 »

Tako je!

Ove ribe sam primetio kod Dukija u jednom neuređenom aq, gde su mu stojali ciklidi koje je dobio razmenom ili neki viškovi. Bilo ih je 5 komada i svi su bili po malo ofarbani u plavo u predelu njuške, ni jedna od riba nije razvila standardnu obojenost jer su im sustanari bili dosta agresivni (ameri i neki drugi krupni ciklidi). Pomislio sam da se radi o 5 mužjaka i da ih je neko uvalio kao višak.

Zapazio sam najbolje obojenu jedinku i jednu najslabije, predpostavio da su mužjak i ženka, i uzeo ih...neznajući vrstu, ali sam imao neki trag. Ubrzo sam otkrio o kojoj vrsti je reč i da su stvarno par.

Za vikend sam bio opet kod Dukija, pogledao u taj akvarijum sa viškovima, a tamo jedan mužjak se ''napucao'' a ženka u svom koloritu. Ribe su se opustile posle vađenja dominantnih jedinki i smanjenje populacije u tom aq. Naravno, odmah sam rekao da mi se zapakuju!
...Dukiju je ostao jedan mužjak, da mu bude ukras a meni rezerva!  grin

smiley

Moram priznati da je ovaj novi mužjak nešto manji, ali zato mnogo lepši od prvobiranog.

igoRR
ReefrooM
Global Moderator
Značajni član

Igor Mirovic

« Reply #331 on: 10 March, 2010, 15:34:06 »

Evo ih, slikao sam ih neposredno posle puštanja:
Moje misljenje je da ovo bas i nije cist azureus  undecided
 Gledajuci glavu to je to ali zadnji deo treba da bude crn a i ne bi trebao da ima crveno na sebi a isto tako ne bi trebao da ima tako vidljiva lazna jaja na analnom peraju!
 Mozda gresim a mozda i ne  wink

Morski ciklidas
nedara
Global Moderator
Veoma napredan član

C.C.A. Novi Sad

« Reply #332 on: 10 March, 2010, 15:46:40 »

Vrlo moguće, do sada nisam uživo video ribu koja je 100% C.azureus, tako da nemogu valjano uporediti.

Pala je i prva žrtva u ovom aq od njegovog puštanja u rad. Reč je o mladoj ženki Aulonocara-e, primetio sam da se nije dobro uklopila i predpostavljam da je stres uzročnik.

Juče sam pokidao najduže i najstarije listove biljke Valisneria-e jer su počeli da propadaju + što su bili obrasi algama. Ovako aq danas izgleda:

* aq10Mart 1.JPG (115.59 KB, 1000x420 - viewed 63 times.)

* aq10Mart 2.JPG (205.58 KB, 1000x703 - viewed 56 times.)

* aq10Mart 3.JPG (185.12 KB, 1000x633 - viewed 45 times.)
Bojko
Konsultant
Veoma napredan član

« Reply #333 on: 10 March, 2010, 16:15:16 »

Žrtve su uvek nužne, kad se radi slobodi, pa makar to bio samo dijelič više teritorije u akvariju.
Nego super ti akvarij.

I ja sam uveren, da to nije C.azerueus, ipak samo ženka več je drukčija na tvojoj slici.Ženka C.azureus ima prvu tačku tek na sredini tela, da bih bila poslije još jedna i treća koja završava na početku repne peraje., i mužjak je plavi ipak baš po tom je dobio i ime "Azureus" što znači plav.
rale
T.F.C.
Veoma napredan član

Pozdrav od Raleta iz Beograda!

« Reply #334 on: 10 March, 2010, 16:31:38 »

Nista ne bih dodao a ni oduzeo, sve si ustelovao, onako kako treba. Prelep aqarijum!

T.F.C.
ultrashmele
Značajni član

« Reply #335 on: 10 March, 2010, 22:42:10 »

Evo ih, slikao sam ih neposredno posle puštanja:
Moje misljenje je da ovo bas i nije cist azureus  undecided
 Gledajuci glavu to je to ali zadnji deo treba da bude crn a i ne bi trebao da ima crveno na sebi a isto tako ne bi trebao da ima tako vidljiva lazna jaja na analnom peraju!
 Mozda gresim a mozda i ne  wink

Muzijaci Azureusai koje je meni JZH prodao imaju analna peraja skroz pokrivena laznim jajima koja su jako uocljiva! mislis da nisu bili u pitanju azureusi, neko neki no name ciklid?
teske
Napredni član

Goran Tešinović - Volim Malawi!!!

« Reply #336 on: 10 March, 2010, 23:04:12 »

Jao ultrashmele,pa nismo valjda na poklkon dobili No name(azureuse) ciklide? sad

CIKLIDAŠI RUMA!!!
ultrashmele
Značajni član

« Reply #337 on: 10 March, 2010, 23:45:16 »

Jao ultrashmele,pa nismo valjda na poklkon dobili No name(azureuse) ciklide? sad

Sto bi rekao Djole Balasevic-ako su lagali mene onda i ja lazem vas smiley ja sam 3 ribetine na velicini od 3 cm platio 21 evro kod trgovca...valjda sam dobio ono sto sam kupio smiley mada desavalo se da posteno omane....
ivica74sk
Značajni član

Ivica Skopje Makedonija

« Reply #338 on: 11 March, 2010, 06:37:26 »

Nekad su razlike tako male da cak ni iskusno oko ne uspe da ih uoci.Ali sad kad ste spomenuli i meni vise podseca na Sciaenochromis frieri.Copadichromis azureus bi trebalo ne bi trebao imati rdjavu boju peraja nego je celi na plavo a telo mu je tanje po vertikali dok mu je svo peraje dimenzioniranije i raskosnije.Ribe su u svakom slucaju lepe pa ih cuvaj dok ne budes siguran sta su tacno i da su cista rasa.Akvarijum iz dana u dan sve bolji i bolji.
ultrashmele
Značajni član

« Reply #339 on: 11 March, 2010, 07:43:47 »

Jel moze neka slika rostratusa...da me mine zelja smiley
Pages: 1 ... 32 33 [34] 35 36 ... 40   Go Up
  Print  

Jump to:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc