Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: Aq 500  (Read 24734 times)

Online nedara

• Administrator
  • Veoma napredan član
  • C.C.A. Novi Sad
Re: Tang Aq 500
« Reply #30 on: 18 November, 2009, 07:44:43 »
Na gore prikazanom aq sam kamenje lepio silikonom i posle 6-7 meseci je počelo da se odvaja. Zato sam sad rešio da ceo posao odradim ozbiljnije, pomoću ove fug mase.
Cichlidae   Canidae   Cactaceae

Offline ducia

• Global Moderator
  • Veoma napredan član
  • Hajde dodji, pridji, hodi...
« Reply #31 on: 18 November, 2009, 08:29:25 »
HM a jel fug masa moze da zalepi kamen za staklo? Ja znam da su je ljudi koristili za popunjavanje izmedju elemenata pozadine kako bi dobili kompaktnu celinu ali nisam cuo da je neko pomocu nje lepio kamen za staklo. Mi smo tako radili letos kod Zlaje.
Is it wrong to be strong Brotherhood

Online nedara

• Administrator
  • Veoma napredan član
  • C.C.A. Novi Sad
« Reply #32 on: 18 November, 2009, 08:42:46 »
Stojke je u svojoj temi napisao da je lepio fug masom. Čime je kamenje za staklo lepio Zlaja?

Offline No.1

• Veoma napredan član
« Reply #33 on: 18 November, 2009, 09:06:08 »
HM a jel fug masa moze da zalepi kamen za staklo? Ja znam da su je ljudi koristili za popunjavanje izmedju elemenata pozadine kako bi dobili kompaktnu celinu ali nisam cuo da je neko pomocu nje lepio kamen za staklo. Mi smo tako radili letos kod Zlaje.

A da sad se setih . Mozda si Ducaa i u pravu. Uslikacu akvarijum moga suraka, u dogledno vreme ,nadam se pa cu da postavim slike. Cini mi se da je on ,ali nisam siguran, sa fug masom popunjavao rupe izmedju kamenja koje je lepio za staklo. I koliko to vidim a ima sigurno vec dve godine , ta fug masa stoji super bez ikakvog problema i nigde se nije okrunila.Tako da mozda i kamen nije lepljen direktno za staklo nego je redjan po staklu a kasnije izmedju tih supljina ubacivanja fug masa koja je dobila onako fin oblik,negde hrapava povrsina ,negde lepa obla itd.
Akvaristika, to je moja ljubav !

Offline ducia

• Global Moderator
  • Veoma napredan član
  • Hajde dodji, pridji, hodi...
« Reply #34 on: 18 November, 2009, 09:08:49 »
Silikonom a posle je fug masom popunjavao rupe izmedju parcica pozadine kako bi dobio jedinstvenu celinu. Super je ispalo. Cekam da mi donese slike pa napraviti celu reportazu za AQ od 1000l.
Is it wrong to be strong Brotherhood

Offline klj.svitak

• Značajni član
« Reply #35 on: 18 November, 2009, 09:22:57 »
Ne bi  da se  mesam  ;) ,

nesto sam mislio, a ako nije kasno--- zar nije bolje kamenje lepiti na neki klirit ili pleksi staklo--- pa danas sutra tu istu pozadinu , promeniti ili jednostavno skinuti ako nelegne kako treba ili dosadi .......
Uvek,sem ponekad ostajem nasmejan.

Offline admiral

• Americki i Azijski moderator
  • Veoma napredan član
  • C.C.A. Vršac Milan Petrović
« Reply #36 on: 18 November, 2009, 09:31:08 »
Ja kad lepim sigu lepim je silikonom a kasnije nalivam cementnim mlekom ( beli cement / voda + prašina i fragmenti sige) . Fragmenti sige i prešina daju ton celoj masi " mleku " i na taj način pogađam boju mase sa kamenom. Razugovarao sam jednom prilikom sa Vladom iz NS (stariji majstor ), tada mi je objašnjavao da silikon nije potreban i da je on radio i bez istog. Pričao je da se moze lepiti i sa običnim cementom i da je isto tako siguran kao i beli.
Pokušao sam cement masu jednom da skinem , čisto da vidim da li je inertna prema staklu. U tom pokušaju mislio sam da ću polomiti staklo,  a da se masa nije ni ogrebala.
Naravo učenije. Može i bez silikona.

Online nedara

• Administrator
  • Veoma napredan član
  • C.C.A. Novi Sad
« Reply #37 on: 18 November, 2009, 11:27:58 »
Odlučio sam da obavim ispitivanje vezivanja ove fug mase za staklo i kamenje. Napravio sam 4 uzorka, svaki je različit po nekim osobinama i za par dana ću napraviti test.

Offline Fifty

• Napredni član
« Reply #38 on: 18 November, 2009, 12:18:00 »
N.A.S.A ti nije ravna  :)
Tanganjika bato ...

Offline admiral

• Americki i Azijski moderator
  • Veoma napredan član
  • C.C.A. Vršac Milan Petrović
« Reply #39 on: 18 November, 2009, 12:55:51 »
Odlučio sam da obavim ispitivanje vezivanja ove fug mase za staklo i kamenje. Napravio sam 4 uzorka, svaki je različit po nekim osobinama i za par dana ću napraviti test.
Da li si dodao premiks  JILIL u masu?

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
24 May, 2012, 07:05:25

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1090
  • Latest: Masic
Stats
  • Total Posts: 105670
  • Total Topics: 7306