Welcome, Guest. Please login or register.

Aquashop

ReefrooM

NewBlock

Pobednička fotografija ''Foto konkursa Januar 2018.''

 Lamprologus ornatipinnis (Cameron bay) člana ''Nzivkovic''

Author Topic: Zašto ciklidi.org?  (Read 29003 times)

Offline JZH

 • Veoma napredan član
 • ******
 • Posts: 3.406
Re: Zasto bas ciklidi.org
« Reply #10 on: 09 April, 2005, 13:15:56 »
Bravo Marince!!
Kratko i jasno si posavetovala ne samo nove vec i stare clanove nama dragog sajta (sto se CITANJA TEMA tice), svaka cast!!
Ciro, od danas te zovem PEPSI  CIKLID_290 !! CIKLID_179
Pozdrav, Joca

Offline Silvester

 • Veoma napredan član
 • ******
 • Posts: 1.004
Re: Zasto bas ciklidi.org
« Reply #11 on: 30 January, 2006, 20:39:33 »
Ljudi, a gde je Marince? Vec dugo vremena je nema na sajtu. U stvari od kako je bila na okupljanju... Mnogo ste je prepali CIKLID_106

Offline piroman

 • Gubitnik vremena
 • *******
 • Posts: 10.024
 • Samosapacenje me je dovelo do ovde...
  • piroman.rs
Re: Zasto bas ciklidi.org
« Reply #12 on: 30 January, 2006, 20:53:29 »
Verovatno smo davili previse, te je odlucila da odmori mozak od nas :)
Pozz
PiromanOffline vladan

 • Banmaster
 • Veoma napredan član
 • *****
 • Posts: 1.252
 • Vladan Stojanovic
  • Judo club Partizan
Re: Zasto bas ciklidi.org
« Reply #13 on: 31 January, 2006, 00:13:18 »
Cini mi se da je medju ciklidasima manji procenat zena nego kod ostalih akvarista,voleo bih da se to promeni.

Offline piroman

 • Gubitnik vremena
 • *******
 • Posts: 10.024
 • Samosapacenje me je dovelo do ovde...
  • piroman.rs
Re: Zasto bas ciklidi.org
« Reply #14 on: 31 January, 2006, 01:11:04 »
Pa da se ti omastis :) Salim se! Jedostavno zene ne vole preterano agresivce, a ciklidi to jesu :(
Pozz
PiromanOffline capara

 • Značajni član
 • ****
 • Posts: 495
Re: Zasto bas ciklidi.org
« Reply #15 on: 31 January, 2006, 02:23:58 »
JA cenim ovaj sajt i ostali me neinteresuju, a cenim ga iz mnogo pohvanlnih razloga i stoje stvarno mnogo opusten....

Offline ramirezi

 • Značajni član
 • ****
 • Posts: 410
Re: Zasto bas ciklidi.org
« Reply #16 on: 31 January, 2006, 07:46:37 »
Ovaj sajt je jednostavno najbolji akva sajt na nasim prostorima.
 CIKLID_111
 Ciklidi su zakon!
opusteno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Offline Bojko

 • Konsultant
 • Veoma napredan član
 • *****
 • Posts: 3.707
Zašto ciklidi.org?
« Reply #17 on: 20 July, 2007, 23:08:48 »
Na svako odredjeno vreme,mene uhvati nostalgija za nekim "starim dobrim vremenom",koga,zanm,više neče biti.I tako sam danas nešto gledao svoje podsatke i vidim,da sam ti ja več član tog sajta 4 i kusur godine,i mogu reči da sam ponosan s tim činjenicom.
Pa zašto?
Eto ti neke zanimljive priče i nekih događaja,koji su se pokrivali jedni sa drugim i tako dođjosmo do ove priče.
Moram reči,da sam taj sajt pronašao sasvim slučajno to jest tako,da sam išao sa našeg SLO sajta na tadašnji Nimiko ,sadašnju Akvaristiku i čeprčkajuči po sajtu nadjem i tu stranicu:Ciklidi...sajt koji obećava.Naravno kao neki vatreni ciklidaš,ja pogledam tu stranicu,te se u isti tren logirasm i napišem neku poruku u stilu"Zdravo Ciklidžije ,ja sam Bojkjo iz SLo.... i tako dalje i na taj post javi mi se Piroman,,,te nekako reč uz reč,doznam da je čovek iz Zemuna i ja kao vojnik služio baš u Zemunu u Konjičkoj školi,zna, se "zemunci" uvek držimo skupa.U tadašnje doba,bio sam sedmi po redu član,toga sajta,ja sam napisao nekoliko posta,tada još pod nickom Aulonocara baenschi.Nakon nekog vremena sajt je bio privremeno OFF zbog nekih obaveza ustanovnih članova to jest Zduleta i Piromana.Poštoa sam ja osjetio neku "ciklidsnagu" počeo sam je deliti na sadašnji akvaristiki i proizvod tog vremena bili su istasali mnogi vredni ciklidaši,koji su u svoje doba krojili sudbinu tog sajta.Neču o imenima,jer kjad se počnu spominjati imena,može se koje zaboraviti,pa je odmah neka gorćina u usnama tog istog.
No jedno ime i preokret rada tog sajta ipak ne bih smio zaboraviti,to je našeg moderatora ,sad u novi funkciji nit ne znam više jel još,ali nema veze,Ciklid Gileta.Naime on je bio 102 ili 101 član,a kao 100 članu bila je nagrada ciklidi,pošto je 100član bio Neven iz Sa puno se vremena provodilo ko i kako če dobiti ciklide,naravno poklon Piromana i Zduleta.Pa pogodite,dobio ih Ciklid Gile i iz malog poklona dobijemo jednog velikog i vrednog ciklidaša.
Ne mogu nit bez jedne velike akcije srpskih ciklidaša,zanju koji,a njihovom zaslugom sam dobio 4 komada Tropheus Maswe,sad od tog poklona živi mi još jedan,koji me stalno podsečuje na veliki čin i rečenicu:Svi za jednog,jedna za sve.
Naravnoi kako je rastao sat,tako smo rasli i mi ciklidaši,koji smo u to vreme bili aktivni,dotad puno "anonimnih "ciklidaša,još bolje akvarista,našlo je na tom sajtu sebi ravnopravno društvo i njihovi opisi te ideje ,kao i rešenja nekih problema su bhili putokaz novim ,a podizali su i nivo starijim ciklidašima.Uvek,a to mogu sa sigurnošču tvrditi,taj je sajt u primarnj funkciji ubvijek ispoljavao bitnu ulogu ciklidistike:pomazi drugima,da bi i drugi pomogli tebi,kako god zvuči to smelo,ta ga funkcija još dandanas krasi,samo što su veterane ,medju kjoje se i sam ubrajam zamjenile nove snage sa novijim znanjima i novim nadahnućem,što kod ciklidistike nije nezanemarivo.
Da se vratim ja još malo nazad kod mene,ja sam BG posetio dva puta i uvijek sam bio lepo i fino primljen od gostoljubivih domaćina,a zna brača Srbi su bili i ostače poznati po tome.Moram da reknem,da sam prvi puta kad sam posetio radnu JZH,maltene iščasio dsonju vilicu,jer toliko raztnolikih ciklida ja u životu još nisam vidio,što samo ukazuje,da je ciklidstika u BG lepo razviojena u odnosu na SLO.Da ne ispadnem ,drugi put,kad sam posetio BG bio sam domačin kod Piromana,zvučiče neverovatno ali ja se osečam njegovim dužnikom,jer me čovek i sva njegova familija primila mene i sina,kao da smo članovi porodice...stvarno nema reči.A to sve zbog ciklid snmage i duha koji vlada medju ciklidašima.
Zašto uopšte ovo pišem,jer tako nešto sigurno sam več pisao u prošlosti...prosto iz neke nostalgije,i da bih dao uvid novim članovima,da su oni,ma kako god shvatili ,isto tako dobrodošli medju "stare" ciklidaše jer ciklidaše krasi moto:"Svi za jednog ,jedan za sve" i to djeluje kao mu teoriji ,tako i u praksi,ugleda se samo 40 okupljanje,mislim na brojku.
Sajt ciklidi.org je imao i zvanični udio u ostvrenju,sad več pokojnih Aqua magazina i Pet Planeta jer su se i tamo našli zapisi o ciklidima ispod pera domaćih ciklidaša,što je čitavoj stvari dalo i veču težinu.
Sad kad se osvrnem u sadašnjicu,šta da reknem,nego ima puno novih članova ciklidaša,koji rade svoj posao takvim žarom,kao neki ciklidaši prilikom izgradnje tog sajta.To je dobar čin i kao takav daje garanciju,da je snma ga ciklida živa,živlija,nego ikad.
A ja ,stari nostalgičar,....šta da reknem,eto sad se malo više aktivirio na tom sajtu,jer na  svake toliko vremena uhvati me ćežnja po nekim starim dobrim vrmenima ,koje sam provodio u Konjičkoj,pa  eto mene nazad ;)

Offline Bojko

 • Konsultant
 • Veoma napredan član
 • *****
 • Posts: 3.707
Re: Zašto ciklidi.org?
« Reply #18 on: 20 July, 2007, 23:15:07 »
Polako pročitao post još jednom i moram se izviniti.,...ja pišem brže nego mislim i vidim da ima puno slova previše...no Ciklid snaga neka nas druži i dalje. :)

Offline Bojko

 • Konsultant
 • Veoma napredan član
 • *****
 • Posts: 3.707
Zašto ciklidi.org
« Reply #19 on: 16 March, 2008, 15:52:20 »
Nešto mi se piše u poslednje vreme,ne znam ni sam zašto.Mada baš se vratio sa šetanja sa kerom i nekako sam studirao ;zašto baš ciklidi.org.
Nekako ima taj sajt jednu značajniju ulogu u širjenju ciklidistike,kako bih još više prosto rekao,vizija i ideja Zduleta i Piromana bila je u periodu nastnaka jako vizionarska.Zna se svaka nova stvar uspe ili propadne.No taj sajt nije propao.No u tom momentu moram da reknem,da je taj sajt uspeo,i činjenica da je u BG Joca.Joca je imao u to vreme i još ima divnu kolekciju ciklida na lageru i sve to se baš fino ukomponvalo i u biti ciklidistiki su bila otvorena vrata.I to se vidi,puno ciklidaša,koji su sad valjani člani tog sajta,prve je upute našlo na tom sajtu...takva je sudbina.I mogu reči,kako je rastao sajt tako smo svi rasli,jer se puno ideja,novih ciklida i svega što ide uz ciklidistiku razradilo i tu.
Ja sam imao sreču,da sam neke od ciklidaša lično upoznao i imam za njih samo reči hvale,ipak ciklidaši smo dobri ljudi.
Nekako se ja osečam dužnim prema tom sajtu i nekako i zbog toga rekao sam,da malo "mrdnem" u tom pravcu,kako bih sajt opet bio ono što je več bio...najbolji sajt o ciklidima....
Taj je sajt bio ,jeste, i biče putokaz ka ciklidistiki i naravno jedan od sajta,gdje se mogu nači dobre,koristne,edukativne informacije,gdje se razmenjuje mišljenja,dele saveti i prihvataju ideje.
naravno u nekom procesu "evolucije" ciklidaši,koji su stekli neko znanje,žele to znanje podeliti na nekim drugim sajtovima,kako bih kontinuiteta ciklidistika još više narastla,a sami tim se širi i unapredjenje ciklidistike,mada prve se ljubavi nikad ne zaboravi.
I zbog svega toga,ja sam presretan,da se ciklidstika širi,jer je to bila ,jeste, i biče želja svih onih koji smo pre pet godina verovali u to i nekim upornim radom to i dostigli.
Kako stoje stvari,sad je došla preokretnica,mada svi oni koji veruju u taj sajt,koji su sve što znaju naučili od njega,cenit če taj doprinos i još dalje suradjivati .
Ja uvek kažem ...sajt je živ dok ima diskusije ,diskusije uvek ima,ako su teme zanimljive...zato je treba brižljivo raditi na tome.
I na kraju zašto ciklidi.org...po n-ti put pišem,ja sam služio vojsku u Zemunu i nekako mi zemunci dodju ko "brača",mada iskreno rečeno,sa tom sajtom sam i ja odrastao i puno naučio.
Još bih jednom hteo naglasiti ...svi su sajti o ciklidima dobrosošli,no ciklidi org je poseban,,,bio je prvi.

nemojte to shvatiti kao neku nostalgiju ili hvalisanje,nego kao pogled čoveka,koji je prešao od početka do sada i bio u svim usponima,kako i nekim padovima tog sajta....meni je jako drag sajt...
Uvek sam mišljenja,da nas vodi ciklid snaga,neka nas i dalje... :)

 

GUPI & Pet Svet
Welcome, Guest. Please login or register.
22 January, 2019, 03:04:33

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

 • Gric by piroman
  [02 January, 2019, 19:01:56]
 • Vakumizam by piroman
  [08 December, 2018, 16:21:49]
 • Felix by Mandic
  [31 October, 2018, 17:19:16]
 • Koiafic by piroman
  [26 October, 2018, 08:45:14]
 • Ojacanje akvarijum cuva! by piroman
  [02 September, 2018, 18:22:57]
Members
 • Total Members: 1913
 • Latest: bugi
Stats
 • Total Posts: 154995
 • Total Topics: 9370
 • Online Today: 80
 • Online Ever: 450
 • (01 July, 2007, 16:19:12)
Users Online
Users: 0
Guests: 69
Total: 69