Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: cekajuci ciklide-part three-najzad!!  (Read 2715 times)

Offline dr.Lucky

• Veoma napredan član
    • Sve o MUŠIČARENJU na jednom mestu
cekajuci ciklide-part three-najzad!!
« on: 21 March, 2005, 15:13:21 »
E pa najzad dodjose ciklidi u Nis. CIKLID_111  CIKLID_111  CIKLID_111
Juce sam postao ponosni vrasnik sledeceih ciklida:
-3 pseudothopheus elongatus Mapangi (1m+2z), svi su odsali, zenke su se vec mrestile.
-7 Maylandia zebri (velicine su razlicite od 6cm do 2 cm, tako da nemam pojma koji su pol)
-10 Melanochromis johanii (jos su mali oko 1.5 cm)

I sad pocinje ludnica.
Prvo bi hteo da se zahvalim Piromanu i DusanN na ribicama!
Imam dva pitanja:
-ribetine sam ubacio sinoc oko 10h. Jutros sam im ubacio hranu Hikari gold (hvala Piromane) i primetio sam da Mpange nece da jedu! Ne zanam sta je u pitanju. Mozda se privikavaju na okolinu... Sta mislite? Takodje primetio sam da je muzjak poceo da se plasi i krije po stenama (valjda opet nova sredina). Ostale ribetine krkaju, ali racunam da su jos male pa nekapiraju sta im se desava!
-Druga stvar je sa jednom zenkom Mpange. Nekako joj je krljust odrana na nekim mestima kao da je neko grizo a i peraja su joj malo naceta. Ta ribetina se skoro mrestila i mislim da su ovo posledice toga, ali mi je ipak frka da nije bolesna!!! Gde joj je skinuta krljust plasim se da je ne napadnu neki smradovi od parazita!

HELP!!
Pozdrav
Is it wrong to be strong Brotherhood

Treba kupiti semenke, jer one oće semena

Offline dusann

• Početnik
  • *
Re: cekajuci ciklide-part three-najzad!!
« Reply #1 on: 21 March, 2005, 18:48:07 »
Drago mi je da su ribetine stigle u Nis kako treba. Ne treba da se brines oko bolesti ,obe su zenke zdrave samo su izbacile mlade pre nedelju dana i jos su relativno slabe. Ona jedna kojoj je rep nacet,to ju je muzjak jurio , a ona nije spremna za parenje. Oziljci sa strane verovatno su nastali u toku transporta( u kantici od 3-4 litre bilo je desetak ribetina). Za nedelju dana to ce proci samo od sebe . Muzjak je bio i u zajednickom akvarijumu  uvek u pozadini ,ali zato kada krene da jurca tesko ga je obuzdati.Opusti se i uzivaj u pridoslicama.Mpange su iz Silvestrovog akvarijuma tako da se njemu treba zahvaliti.Nemoj preterano da ih hranis jer akvarijum ti nije potpuno formiran.
Pozdrav!!!
 CIKLID_111

Offline Bojko

• Konsultant
  • Veoma napredan član
« Reply #2 on: 21 March, 2005, 18:55:36 »
Pa Lucky ti su ciklidi sad u novoj sredini,pa se tek navikavaju na nju,zato i takvo ponašanje,saèekaj par dana,pa èeš videti....šta ciklidi rade.

Offline Ciklid Gile

• Veoma napredan član
  • Igor Ranković
« Reply #3 on: 21 March, 2005, 20:22:50 »
Nemoj da te brine sto ne jedu, to je uobicajeno u pocetku... Evo i ja sam pre neki dan ubacio Maswe kod sebe u AQ, i nisam ih hranio prvo vece po preporuci JZH-a!
Sutradan su vec jele ko lude, ali naravno umereno... To i tebi preporucujem, HIKARI je sjajna hrana, i ja koristim gold (kod ocelatusa), ali pazi, mozes veoma lako da BLOAT-ujes ribe njime, pogotovo novo pristigle, stoga ga daj umereno... Nista strasno samo malo lakse u pocetku... CIKLID_111
Srecan je dan kad sam nasmejan ko kreten.

Offline dr.Lucky

• Veoma napredan član
« Reply #4 on: 24 March, 2005, 10:45:51 »
Evo i prve slike mog akvarijuma sa ribicama!

Offline capara

• Značajni član
« Reply #5 on: 24 March, 2005, 13:56:12 »
doktore dobar tije akvarijum, ipak si se odlucio za afrikance a ne amere.
Odakleti ovo stenje i kakvog je porekla

Offline vladan

• Banmaster
  • Veoma napredan član
  • Vladan Stojanovic
    • Judo club Partizan
« Reply #6 on: 24 March, 2005, 19:43:58 »
Dobar je,ima dosta prolaza i mesta za skrivanje,samo jesi li siguran u stabilnost kamenja?Mislim da bi neka pozadina dosta popravila utisak.

Offline dr.Lucky

• Veoma napredan član
« Reply #7 on: 24 March, 2005, 19:59:17 »
Vladane za kamenje sam 100% siguran da nece da padne. Ceo sistem sam prvo napravio na stiroporu, i drmao ga (ne bas ko blesav, ali dovoljno) i nista se nije desilo, tek nakon toga sam stavio pesak, pa mogu da kopaju do mile volje!
Pozadina nije losa ideja, ali samo kao spoljasnja, jer ako bi je stabvio unutra mislim da ne bi imalo mesta za ciklide (mali ak.). Verovatno cu vremenom da napravim pozadinu od stiropora pa ako mi se dopadne lako cu zameniti sadasnju!
Capara poreklo stena je istorijska prica. Naime pre i kratko nakon II sv. rata kroz Nis je isao tramvaj. Medjutim komunjare ga unistise i kako je moja kuca bila pored pruge deda je pokupio stene da zida supu! Ona nikada nije napravljena i stene (a ima ih sigurno jos metar kubni min.) nisu imale nikakvog smisla sem da unistavaju entrijer dvorista, dok nisam napravio M'buna akvarijum. Toliko o istoriji a sad o hemiji stena. Nemam pojma sta je po sastavu, verovatno neki silikat, ali ponavljam nemam pojma!
Pozdrav!

Offline capara

• Značajni član
« Reply #8 on: 25 March, 2005, 00:42:21 »
ma stene su ok samo da nije neki krecnjak

Offline piroman

• Gubitnik vremena
  • Samosapacenje me je dovelo do ovde...
    • piroman.rs
« Reply #9 on: 27 March, 2005, 18:04:35 »
Uffffffffffffff  Vi AMERIKANCI  CIKLID_138  CIKLID_150  CIKLID_200  :hammer:  CIKLID_212  CIKLID_254  CIKLID_260  CIKLID_272  CIKLID_281  CIKLID_297

za razliku od americkih ciklida koji traze meku vodu, africki ciklidi OBOZAVAJU tvrdu vodu! Znaci akvarijum za africke ciklide je pozeljno napuniti krecnjackim kamenjem, koje ce da se laganooooo rastvara i cini vodu tvrdom.

Mislim da do sada ovo nisam napisao, ali da ipak pitam, sta mislite kakvog je sastava siga? Da tacan odgovor, ma bravo! Naravno da je natalozeni krecnjak!

A kao sto znamo siga je veoma popularna u akvarijumima sa africkim ciklidima.
Pozdrav
Piroman

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
24 May, 2012, 06:48:38

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1090
  • Latest: Masic
Stats
  • Total Posts: 105670
  • Total Topics: 7306