Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: cekajuci ciklide-part two!  (Read 2347 times)

Offline dr.Lucky

• Veoma napredan član
    • Sve o MUŠIČARENJU na jednom mestu
cekajuci ciklide-part two!
« on: 13 March, 2005, 18:55:39 »
Mozda sam mogao da nastavim na proslu temu, ali racunam novi akvarijum, sve ostalo novo, pa nova tema CIKLID_130 .Ako je to problem neka administratori premeste ovaj post u staru temu. Nema ljutnje! CIKLID_150

E pa da pocnem od pocetka. Akvarijum je ociscen od silikona i prelepljen. Lepili smo ga kum i ja i j.. smo mu # <- C E N Z U R I S A N O -> #. Za sada ne pusta (nekoliko dana), a nadam se da neko nece da me uroci CIKLID_138  CIKLID_138.
Postolje je iskorisceno od namestaja. To je neka polica od kuvanog oraha, teska ko ...I mislim da moze da izdrzi slona a ne ak. od 130 kg.
Filtracioni materijal je stavljen i to: na dnu siporeks lomljen na 1 cmm. Posle ide keramicko prstenje, pa rebraso crevo seckano na 3cm i prepolovljeno (havla Piromane na idejama). Na vrhu je perlon vata. U filter sam stavio grejac (ko je to smislio treba da dobije Nobela  CIKLID_115).
Pozadina je zalepljeni crni karton naravno sa spoljasnje strane. Ta strana je malo prljava (nisam skinuo dobro silikon) pa se vide neke bele fleke, ali CIKLID_119. Poklopac nisam ofarbao ali za to ima vremena sto ne mogu da kazem za moju zelju da cuvam ciklide!

Jos jednom hvala svima na savetima i jos jednom: Sta mislite sad o mom akvarijumu?
Pozdrav!
Is it wrong to be strong Brotherhood

Treba kupiti semenke, jer one oće semena

Offline Ciklid Gile

• Veoma napredan član
  • Igor Ranković
Re: cekajuci ciklide-part two!
« Reply #1 on: 13 March, 2005, 19:01:07 »
Bravo Lucky!!!! CIKLID_111
Sjajno izgleda!!!
Srecan je dan kad sam nasmejan ko kreten.

Offline piroman

• Gubitnik vremena
  • Samosapacenje me je dovelo do ovde...
    • piroman.rs
« Reply #2 on: 13 March, 2005, 19:26:47 »
Veoma obecavajuce Lucky!!!
Pozdrav
Piroman

Offline Silvester

• Veoma napredan član
« Reply #3 on: 13 March, 2005, 20:12:50 »
Dobro je, Lucky, sto si se mrdnuo sa mrtve tacke. Ja imam par zapazanja.
Prvo je da ti ne citas nase artikle. Tamo ima nekoliko tema koje obuhvataju sve ovo sto cu sad reci.
Pumpa bi trebalo da ide u najdalju komoru, tj. u onu koja se najmanje vidi. Tako bi i crevo za vracanje vode bilo pozadi, a i nekako je manje upadljivo. Isto tako to crevo ne mora da bude toliko dugacko i da ide skroz na drugu stranu aq, vec je dovoljno samo da bude usmereno duz duze strane aq i tako ces postici cirkulaciju i kruzenje vode. I to je jeftinije, a i nekako oku (bar mom) zgodnije.
Posto bi pumpa otisla u zadnju komoru, grejac bi dosao u prvu. I za to ima valjan razlog. Kad pumpa ne radi (ne daj Boze) veoma dobro se cuje, tj. ne cuje CIKLID_106. A kod grejaca to bas i nije slucaj, pa bi premestanjem grejaca mogao da ga kontrolises.
Sto se tice filter mase, nisi nam rekao da li nabrajas u smeru vode ili onako kako si ti to stavljao, sto moze da bude isto, ali ne mora. Ako je, ipak, to slucaj opet nije dobro, jer na putu vode prvo treba da bude ta bela perlon vata, koja bi skupila necistoce koje ne ostanu u talozniku, etc, etc...
Valjalo bi da slikas i filter da vidimo koji je put vode.

Offline dusann

• Početnik
  • *
« Reply #4 on: 13 March, 2005, 21:20:23 »
Jedno budi siguran ,niko nece moci vise da komentarise jacinu postolja.Kada dodju jos ribetine , bice odlicno.
Pozdrav!!!

Offline dr.Lucky

• Veoma napredan član
    • Sve o MUŠIČARENJU na jednom mestu
« Reply #5 on: 13 March, 2005, 22:18:17 »
Hvala na odgovorima!
Silvestre opet me ocrni. Nije da ne citam forum vec sam pravio onako kako mi je bilo zgodno. Salim se naravno!
Filter materilaj ide od  pada vode: perlon vata, seckano crevo, keramicki prsteni i na kraju siporeks.
Sto se tice creva, bilo mi je logicno da bije na zadnju stranu jer je prelivno cev na drugoj strani tako da je strujanje vode tak najace. Grejac je stavljan u manju komoru zajedno sa pumpom tako da mogu da ga kontrolisem kad god hocu, jer je spoljasnji filter iz dve komore, od kojih je jedna veca a druga manja. Opet, bilo mi je logicno da u vecu komoru naguram vise filter materijala. Takodje poklopac sam konstruisao tako da crevo ide ispred prednje strane i naravno da se ono vidi samo u filteru, ali pored ciklida ko jos gleda crevo.
Pozdrav
Is it wrong to be strong Brotherhood

Treba kupiti semenke, jer one oće semena

Offline Silvester

• Veoma napredan član
« Reply #6 on: 13 March, 2005, 22:28:56 »
Moram da dodam jos samo jedno:
FILTER SA DVE KOMORE????????????????? CIKLID_272

Offline alzo

• Tropheus rule
  • Veoma napredan član
    • paraciklidi.org
« Reply #7 on: 13 March, 2005, 22:52:34 »
Moze i sa 2 komore ali bolje je tri ili vise, zbog 'taloznika'!

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
24 May, 2012, 06:26:49

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1090
  • Latest: Masic
Stats
  • Total Posts: 105670
  • Total Topics: 7306