Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: Eto i ja da se oprobam...  (Read 3247 times)

Offline Laki NS

• Početnik
  • *
Eto i ja da se oprobam...
« on: 28 June, 2009, 20:13:53 »
Ovo neka bude i moje predstavljanje. Odazivam se na Laki, iz Novog Sada, danas bio kod FDukija i uradio sledeće.

U akvarijum od 100 litara dimenzija 75x40x35, punog kamenja, šupljina i ostalih zezalica ubacio i sledeće stanare:

3 x meghanni
4 x perlmutti
4 x demasoni
4 x hongi
2 x ancitrusi

Ne zamerite ako nisam nazive dobro napisao, verujem da cete skontati o cemu se radi. Bas sam zadovoljan izgledom, ubacicu i slike samo da uslikam kad se malo smiri situacija. Ribe su zasada srecne, jedu, plivaju, valjda ce i spavati veceras :) i daj Bože da tako i ostane.

Znam da litraza nije nesto ali siricemo se, samo polako...

Od opreme tu su spoljni filter, potapajuca i vazgusna pumpa i polopac sa grolux neonkom. Valjda je ok za početak...

Pozdrav...

Offline McBain

• Značajni član
Re: Eto i ja da se oprobam...
« Reply #1 on: 28 June, 2009, 20:24:02 »
Pa nek je sa srecom novi aq ;) Drago mi je da si se odlucio za mbune. Jeste mali aq, ali sto kazes bice veci, a i ribe su verujem male, pa nece biti nadam se frke. Mada si uzeo ipak nesto agresivnije mbune....Prati sta se desava pa reaguj ako bude gusto kada porastu....Napravi dosta mesta za skrivanje....I da vidimo neke slike ako je moguce...

Offline Laki NS

• Početnik
  • *
« Reply #2 on: 28 June, 2009, 21:11:27 »
Evo i slika, ove ribe baš nemaju mira, ni za fotografiju neće da iskuliraju..

Offline McBain

• Značajni član
« Reply #3 on: 28 June, 2009, 21:41:07 »
Moje je misljenje da si pretrpao aq sa materijalom za uredjenje....Ovo kamenje napred nema nikakavog efekta i smanjuje aq(naslazi nekako kamenje da napravis prolaze..itd.) i manje mozda tih panjeva.....Pozadina mi se takodje ne svidja...po mom misljenju je lepse staviti crni, tamno plavi tapet ..ali to je stvar ukusa naravno...Nadam se da se neces naljutiti-uvrediti zbog ovih dobronamernih kritika, jer mi to naravno nije bio cilj.... :cool:

Offline Laki NS

• Početnik
  • *
« Reply #4 on: 28 June, 2009, 22:15:16 »
Naravno da se ne ljutim. Mislio sam i ja da izbacim ovaj drugi panj. A onda ću da vidim da preuredim situaciju sa kamenjem, to ću da uradim za dan dva kada budem menjao vodu u aq, taman da istraumiram ribe duplo u isto vreme.

Svi ostali saveti su dobrodošli, ovde sam da učim od iskusnijih, a ne da furam ego tripove...

Hvala...

Offline No.1

• Veoma napredan član
« Reply #5 on: 28 June, 2009, 22:27:07 »
Ako bih izbacio višak panjeva i drugačije napravio raspored dobio bih više prostora u akvarijumu za ciklide.
Akvaristika, to je moja ljubav !

Offline Laki NS

• Početnik
  • *
« Reply #6 on: 28 June, 2009, 22:33:29 »
Izbaciću ovaj desni panj što nema toliko šupljina, i staviću crnu tapetu nazad, to je rešeno, ali šta sa kamenjem da radim??? Kako da napravim te prolaze. Nema nikakvih slika na forumu da bih pokupio neke ideje...

Offline daba

• Značajni član
  • Darko Babić
« Reply #7 on: 28 June, 2009, 22:36:30 »
Trebao bi da izbaciš sve panjeve, jer oni utiču na kiselost vode što ne odgovara ciklidima iz jezera Malawi.

Offline Laki NS

• Početnik
  • *
« Reply #8 on: 28 June, 2009, 22:59:42 »
A gde naći lepo kamenje??? Po radnjama ima samo siga....

Offline drlessa

• Veoma napredan član
  • F0
« Reply #9 on: 28 June, 2009, 23:04:21 »
Na Klisi imas jedno stovariste kamena, ne znam tacnu adresu ali videcu da saznam sutra prekosutra, imaju dobar izbor, mozes da kupis koliko ti treba i da , sto je jako lepo, svo kamenje ti bude iste boje i oblika.

Naravno, mozes otici i do Fruskoe Gore i "navatati" kamenja....  :)
F0

Fact:
Sexfasciatusi se sexaju i onda dobijemo male sexfasciatuse.
Multifasciatusi se ne sexaju, jer kad bi se sexali opet bi dobili male sexfasciatuse....
Multifasciatusi se multaju!!!!

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
24 May, 2012, 02:52:34

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1090
  • Latest: Masic
Stats
  • Total Posts: 105669
  • Total Topics: 7306