Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: diskusi i mrest  (Read 64127 times)

Offline piroman

• Gubitnik vremena
  • Samosapacenje me je dovelo do ovde...
    • piroman.rs
Re: diskusi i mrest
« Reply #30 on: 31 March, 2005, 17:40:41 »
Razmirezi, nije tvrdoca jedini faktor koji dovodi do degenracije mladji. Vitamini, bakterije, prisustvo ili odsustvo elemenata i mikroelemenata stvaraju razne tripove kod malih riba. Obzirom da se u amerikance ne razumem, ne mogu da ti kazem koji su elementi potrebni za pravilan uzgoj mladji, ali ako pritisnemo Capara-u, mozda i prizna :)
Pozdrav
Piroman

Offline capara

• Značajni član
« Reply #31 on: 31 March, 2005, 21:05:20 »
jedna je verovatnoca daje veci problem vode , ili da su ribe parene u srodstvu pa se dogadjaju anomalije ,
anomalije nisu samo to da su ribe krive ili da imaju vise paraja ili da imaju neki nedostatak vec i to da dodje do velikog mortaliteta kod riba..Recimo sve bude ok do velicine od 3 cm kad onda ribe pocnu da crkavaju bez ikakvog vidnog ralogi ili simptoma bolesti.Genetika je veoma ozbiljna stvar ..
Stose tice smola veoma je bitan tok vode kroz smole , postavka samih smola . Kod mene ovako ide prvi tumbas (cev) ide aktivni ugalj , pa onda slabo kisela smola , jako kisela  i na kraju jako bazna .
ramirezi jesi ti merio vodu sa smole i video parametre koji su , postoji mogucnost da neka smola nije odradila svoj posao , ili se jedna od njih zasitila pa dobijas nesto sto nije dobro.Sama voda sa smole je sirova i mora malo da odstoji i izvetra pre nego se upotrebi..
Pored vode je bitan fakt temperatura vode u tom mresnom akvarijumu , ako je voda hladnije ikra se mnogo sporije razvija ako je visa temperatura ne go stoje propsiano za odredjene vrste i tuse desava da se ikra preranu izvede i samim tim nesto sse ne formira dobro.
Kao sto sam rekao dosta faktora je bitno za uspesan mrest ...
Od velike kiselosti vode recimo 5,5 se desavaju anomalije kod mladunaca vrste iz juzne amerike. Ovo znam sto posto
ali veca kiselost sprecava zivot patogena u akvarijumu , mislim na parazite i razne stetne bakterije.Visa temperatura isto sprecava razne bolesti.
Samo povecanje temperatura kod nekih vrsta na recimo mesec dana leci i zalecuje bolesti. Ovoje neka druga tema o kojoj cu pricati drugom prilikom ...........
Pozdrav MIKI

Offline nradisa

• Početnik
  • *
« Reply #32 on: 31 March, 2005, 23:38:16 »
CAPARU ZA PREDSEDNIKA!

Offline Dzoni

• Početnik
  • *
« Reply #33 on: 01 April, 2005, 23:51:55 »
Capara da li si mrestio diskuse pomocu RO aparata i ako jesi da li mozes da opises kako si pravio vodu za mrest?

Offline capara

• Značajni član
« Reply #34 on: 02 April, 2005, 01:48:24 »
nisam nikad radio sa RO aparatom , verovatno da nije lose. Problem kod revezvne osmoze i njene vode kako doci do hemizma vode koji odgovara diskusima za mrest .Voda sa RO je mrtva..................................... CIKLID_138  CIKLID_138  CIKLID_138  CIKLID_138

Offline dr.Lucky

• Veoma napredan član
    • Sve o MUŠIČARENJU na jednom mestu
« Reply #35 on: 02 April, 2005, 14:50:45 »
Capara sa tobom se apsolutno ne slazem. Sta mislis sta se desava sa vodom koja prodje kroz nekoliko kolona! Pa ta voda je mrtva pa nema gde.
Aparati sa RO su super i moze se lako postici zeljeni hemizam, samo ima par preoblema. Prvi je nemogucnost aparata do obradi veliku kolicinu vode za jedan dan, pa mora da se ceka malo vise. Druga je paprena cena tog aparata u odnosu na jonoizmenjivacke smole, pa ti vidi da li se isplati!
Napisacu ovih dana clanak o radu jonoizmenjivackih smola da ljudi razjasne princip!
Is it wrong to be strong Brotherhood

Treba kupiti semenke, jer one oće semena

Offline capara

• Značajni član
« Reply #36 on: 02 April, 2005, 20:59:15 »
Lucky nisi pratio moje odgovore ,ja radim sa smolama i nisam radio sa ro aparatom , znam vodu sa ro koriste svi za morske  akvarijume sto ti kazes ona je cista H2O koju treba doterati do stepena kada odgovara za morski i slatkovodni akvarijum .
Jedno je teorija a drugo iskustvo . molimte mi navedi ljude koji mreste ribe sa vodom sa ro...................

AAAAAAAAAA za samo gajenje diskusa nisu potrebne nikakve vode sa ro ili smola da bi se diskusi cuvali ,  i mislim daje suvisno imati vodu nulu.
Za mrest diskusa voda je potrebna da bude sa sledecim parametrima dabi mrest uspeo.

PH 5,5 do 6,5
100 do 150 ms
kh 1 do 1,5
gh do 4
30 do 32 stepena.
I najvaznijeda su ribe polno zrele i spremne na mrest.

Pozdrav MIKI

Offline capara

• Značajni član
« Reply #37 on: 02 April, 2005, 21:11:12 »
RO aparati jesu mozda nedostupni ali ne nemuguce ih nabaviti samo stoje cena za jedan dobar aparat veoma visoka za nas akvariste sto ne znaci da neke firme bolnice itd ne mogu da kupe .
Ja sam video RO aparat kod prijatelja cije kapacitet na dan dobre vode iznosi 500 litara , ali ovok coveku se isplati jer radi  vodu za sirupe i kaze da se meni to nebi isplatilo zato sto je veliko ispustanje vode koja se bukvalno odbacuje.
Recimo 100 l dobre vode a 500 lose neznam tacno procentualno. Bice nam dosta skupa voda za nase akvarijume.
Pozdrav MIKI

Offline dr.Lucky

• Veoma napredan član
    • Sve o MUŠIČARENJU na jednom mestu
« Reply #38 on: 02 April, 2005, 21:25:45 »
Znam dobro da koristis smole!
Neznam ni jednog koji mresti sa RO aparatom, ali to nije poenta price. Peonta je u tvojoj izjavi da je voda sa RO aparata mrtva, a da sa jonoizmenjivackih smola nije, sto je velika zabluda.
Nista ne fali vodi dobijenoj sa RO aparata, a cinjenica da ljudi nemaju RO aparate lezi u ogromnoj ceni istih!
Pozdrav!
Is it wrong to be strong Brotherhood

Treba kupiti semenke, jer one oće semena

Offline piroman

• Gubitnik vremena
  • Samosapacenje me je dovelo do ovde...
    • piroman.rs
« Reply #39 on: 02 April, 2005, 22:14:30 »
Takodje je cinjenica da van ove usrane zemlje, Ro aparati mogu da se nabave po pateticnim cenama (kapacitet do 50l/dan) koje su i vise nego prihvatljive stancerima diskusa, a podnosljive uzgajivacima diskusa!
Pozdrav
Piroman

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
24 May, 2012, 02:46:17

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1090
  • Latest: Masic
Stats
  • Total Posts: 105669
  • Total Topics: 7306